БУДАПЕЩА - перлата на Дунав 6

• 110 349
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
Сега видях, че пътеводителя, който си купих е издание 2010год. и там пише, ме Парламента е безплатен.Но не смятам да отделям време за разглеждане вътре.Все пак ще сме за първи път в Будапеща и предпочитам повече да пообиколим .

# 121
Аз съм ползвала Юролайнс, напълно доволна. Нямаше никакви засечки, на отиване автобуса беше почти празен, на връщане на летището във Виена се напълни. Билетите купихме предварително от сайта им, разпечатани се представят на шофьора заедно с лична карта.
Аз също клоня към тях, най-малкото защото на другата фирма не можах "да подкарам" английската версия на сайта.
Имам една такава чуденка - ще взимаме двупосочни билети за автобуса. Когато задам начална точка летище Виена с дестинация Будапеща, за обратният билет естествено ми дава Будапеща-летище Виена без право на избор. Дали ще можем да слезнем в самата Виена, а не на летището?
Идеята е че на отиване от летището направо тръгваме за Будапеща за 3 нощувкия а след това ще останем за 3 дни във Виена. По тази причина ще ни е по-удобно да слезнем в самия град.

# 122
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Няма как, защото шофьора има списък с пътниците кой къде слиза и ги следи тези неща, даже има микрофон и съобщава инфо като пилот на самолет, така че може и да ви предупреди, че наближава летището да се приготвяте. Не би трябвало да има разлика в цената, така че купете отделно отиването и връщането.

Ето го англоезичния сайт на оранжевите: http://www.orangeways.com/en
На мен не ми допаднаха спирките им, докато Юролайнс (всъщност рейса се изпълнява от Воланбус) спират на автогара и паркинг до метростанция.

# 123
  • София
Здравейте!
На 3ти тръгваме към Будапеща и ние за почивните дни, на връщане ще останем една нощ в Белград. Много полезни неща сте споделили. Единствено за форинтите не разбрах - по-добре да ги обменим от тук или да имаме евро и да сменяме на място?
Надявам се, че няма да има проблеми и забавяния по границите...
Мислите ли, че има смисъл да ходим до Братислава за кратка разходка - не сме ходили нито в Унгария, нито в Словакия, та всичко би ни би интересно и вълнуващо.
Знаете ли каква е цената на зоопарка? Ще сме с дъщеря ни, която е на почти 6г.и мисля, че ако е хубав, би се радвала да го види.
Предварително благодаря на всички! И честита баба Марта Simple Smile

# 124
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Братислава има хубав стар град, не съм ходила, но съм гледала влогове. Въпрос на лична преценка е, аз бих я пропуснала при първо ходене в Будапеща.
За форинтите - по-добре си купете от България, поне някаква основна сума, пък ако не стигне ще обменяте евро на място.
Зоопарка е 2500 на човек, 1800 за деца до 14 години. Хубав е зоопарка, поне от Софийския е по-хубав. Не зная обаче, през март какво време ще уцелите и каква ще е атмосферата, лятото със сигурност е много хубаво, но сега. Всъщност, вие на място ще прецените. Ако е кофти и държите на животни - вижте Тропикариума. На мен лично ми хареса - има тропическа гора, в която вали дъжд през определено време, много видове риби, а в тунела с акулите свири класическа музика и има амфитеатър за наблюдение и все едно танцуват.
http://www.tropicarium.hu/Tropicarium-Budapest-Hungary

# 125
Напротив, Братислава е много красив град но като че ли пропускан заради Виена, а си заслужава абсолютно (лично на мен повече ми хареса от Прага например),

Имат много хубави хотели , хубав център и безброй заведения и заведенийца, центъра е истинско бижу,а украсите с цветятя са ги копирали във Варна(но няма същия ефект  Laughing)

Имат си замък(вътре не е нищо особено), добра кухня ,тортите им  ,поне на мен,ми харесаха повече от прочутата сахер,цените са ниски и е пълно с туристи,през лятото всички са налягали под дърветата на централния площад,много приятна и релаксираща атмосфера.Може би най-оригиналните сувенири съм виждала там.

# 126
А къде се намира Тропикариума нещо съм го пропуснала. Аз съм си вкл. в програмата да отделим повече време на градината, зоологическата градина, замъка Вандахунят, банята Сечени, въобще всичко което се намира зад Площада на героите.

# 127
Сега видях линка  Joy Joy Joy  Ще го разгледам

# 128
  • София
Здравейте!
Вече сме тук и е прекрасно, макар и леко духовито и хладно. Градът е много красив, снощи бяхме очаровани.
Още не сме решили как точно да оползотворим деня, но съм сигурна, че каквото и да изберем, ще е хубаво.
Благодаря на всички, ще ви пиша пак.

# 129
Здравейте!
Вече сме тук и е прекрасно, макар и леко духовито и хладно. Градът е много красив, снощи бяхме очаровани.
Още не сме решили как точно да оползотворим деня, но съм сигурна, че каквото и да изберем, ще е хубаво.
Благодаря на всички, ще ви пиша пак.

Malini, Да си изкарате прекрасно!

# 130
Очаквам подробен разказ

# 131
Юхуу, ще ми се сбъдне мечтата да посетя Будапеща.
Днес имам рожден ден и съпругът ми ме изненада с резервация за  Hotel Manzard Panzio през май.
Добър избор ли е направил?

# 132
Здравейте,

След по-малко от месец ще пътуваме с кола към Будапеща. Нещата там сме ги организирали и имам някакъв план в кой ден какво да разгледаме. Въпросът ми е за Палич, където искаме да пренощуваме на връщане. Има доста голям избор от места за настаняване и ми е трудно да преценя къде точно да се локализираме. Като че ли клоня повече да сме в самото селище, защото предпочитам да има ресторанти наблизо и да има и къде да се поразходим. Ще се радвам, ако някой сподели малко повече информация за Палич.
Искам да благодаря за изчерпателната информация, която споделяте в темата! Благодарение на нея и на пътеводителя на Марко Поло имам чувството, че вече съм ходила в Будапеща Simple Smile
Благодаря!

# 133
  • София
Момичета, много ми хареса в Будапеща и искам пак. Мисля, че Виена изостава в моята класация  Blush не че някога е била много напред (освен като бях абитуриентка, защото това беше първото ми излизане от България).
Веднага след като пристигнахме (бях букнала прекрасно апартаментче на минути от базиликата и операта), излезнахме на разходка. Изморихме яко детето, защото пеша до Парламента, от там по моста към о-в Маргит, и почти до края му. Там в края на моста има една разкошна пицария, в която готвят страхотно - пици, салати, месо - чудесно! Препоръчвам горещо.
На следващия ден обикаляхме с hop on hop off, купихме билети за Giraffe, защото при тях детето е безплатно и най-добре се връзва като цена. Единствен недостатък е, че жълтата им линия работи до много рано, но се преживява.
По съвет от тук в темите - отидохме в Парижкия салон в Александра - невероятно преживяване! След това отидохме на вечерната обиколка с корабче, детето заспа  Joy но ние се наслаждавахме на красотата наоколо.
На следващия ден закусихме в Жербо - е ето това беше закуска мечта - отново страхотно! Цифра е, но си заслужава всяка стотинка.
След това тръхнахме към Вишеград (замъка) и Сентендре - разкошно малко градче с прекрасни цветни къщички. Купихме сувенири (доста по-евтини от Будапеща - пак по съвет от темите - за което сърдечно благодарим!)
Към 17ч. тръгнахме към Белград, където пак спахме на пъпа на града - направихме една късна вечеря и много приятна разходка по пешеходната (леко ръмеше, но светло, доста оживено и по-спокойно от София, ми се стори).

Искам на всички да благодаря за безценните съвети! Всичко ми свърши работа Simple Smile  bouquet

# 134
  • постоянно
Malini,
Радвам се че сте харесали Будапеща.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт