Търся електронна книга - тема 17

• 157 188
  • 746
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
А по повод сканирането, имам проблем. Аз се пробвах да сканирам една от любимите си книги, в PDF формат, който моята електронна книга поддържа. На компютъра всичко с файла е ок, но като го кача на книгата излиза с много лошо качество. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем и е намерил решение, много моля да сподели. Имам възможност да сканирам много от моите книги, които не намерих в електронен вариант, но засега това ме спира.

# 286
  • Euskal Herria
След сканирането е нужно да се редактира и форматира и чак тогава може да се качи на четец. Когато скан се чете на компютъра - няма проблем. Поне при мен е така. Ако някой друг знае - да помага.

# 287
Здравейте и Весели празници.
Аз чета книги предимно на телефона си и то в тхт вариант,и други поддържа,ама той ми е най-удобен.Обаче така и не успях да конвертирам Вождът на Моника Маккарти в тоя формат.Ако някой я има в txt ,ще се радвам да  ми я прати и благодаря.
galinakarova@abv.bg

# 288
  • Варна
YanaDG, ако знаеш нещо повече за обработката, ще бъда благодарна за каквато и да е насока. Моите сканирани файлове и на компютъра и на четеца са използваеми, но докато един и същи файл на лаптопа е ок, то на четеца същият е с ужасно качество. В същото време съм качвала отново PDF на четеца, но не сканиран от мен, а случайно попаднал ми от флаш на клиентка. И с него нямаше проблем, качеството беше ок и на двете устройства. Странно ми е каква е разликата, не можах да установя. Така че се интересувам живо.

# 289
Здравейте Simple Smile

Търся книгата "Вълшебството" на Ронда Бърн на български. Преди време някой я беше качил, но сега не я откривам.

Благодаря bouquet

Скрит текст:

# 290
Честито рождество Христово на всички !
Тъй като имам проблем с отварянето на мейлбокс от около седмица, моля тук, ако някой от вас има поредицата СЛЕД на АННА ТОД в pdf или epub и има желание да ми я прати на tedibozhilova@gmail.com

БЛАГОДАРЯ ВИ !!!

# 291
Здравейте!

Да ви питам - с каква програма конвертирате книгите от един файл (обикновено pdf) в друг? На ел.четец, който ползвам, някои PDF файлове не ми ги отваря, най-вече когато са по-големи. Безпроблемно вървят .mobi файловете, но далеч не всички книжки, които ме интересуват, ги има в този формат.

Благодаря предварително на отзовалите се! Весели празници на всички!  bouquet

# 292
Здравейте!

Да ви питам - с каква програма конвертирате книгите от един файл (обикновено pdf) в друг? На ел.четец, който ползвам, някои PDF файлове не ми ги отваря, най-вече когато са по-големи. Безпроблемно вървят .mobi файловете, но далеч не всички книжки, които ме интересуват, ги има в този формат.

Благодаря предварително на отзовалите се! Весели празници на всички!  bouquet

Аз ползвам този сайт  Peace - http://ebook.online-convert.com/

Хубави празници и от мен!

# 293
Търся

Завръщането на негодника                                        Сабрина Джефрис     
Дявол през зимата                                                        Лайза Клейпас
Съпернички                                                                     Джейн Фийдър
Прелъстяване                                                                 Никол Джордан
Любовта е приказка                                                      Джоана Линдзи
Кулата на любовта                                                         Елоиза Джеймс
Старст                                                                                Никол Джордан
Цената на удоволствието                                             Кони Мейсън
Моите пари                                                                      Джери Бейли
Търся греховни тайни                                    Лоръл МакКий
Три седмици с лейди Х                                  Елоиза Джеймс
Магия                                                                   Лайза Клейпас
Господарят на Дяволския остров               Кони Мейсън
Скандал през пролетта                                 Лайза Клейпас
Близо до теб                                                     Кристина Дод

ana7508@abv.bg

# 294
Търся

Завръщането на негодника                                        Сабрина Джефрис     
Дявол през зимата                                                        Лайза Клейпас
Съпернички                                                                     Джейн Фийдър
Прелъстяване                                                                 Никол Джордан
Любовта е приказка                                                      Джоана Линдзи
Кулата на любовта                                                         Елоиза Джеймс
Страст                                                                                Никол Джордан
Цената на удоволствието                                             Кони Мейсън
Моите пари                                                                      Джери Бейли
Търся греховни тайни                                    Лоръл МакКий
Три седмици с лейди Х                                  Елоиза Джеймс
Магия                                                                   Лайза Клейпас
Господарят на Дяволския остров               Кони Мейсън
Скандал през пролетта                                 Лайза Клейпас
Близо до теб                                                     Кристина Дод
Вълшебна нощ                                                    Лайза Клейпас
Неочаквано едно лято ...                                  Джули Джеймс
Мис Каприз                                                        Сюзън Елизабет Филипс
Езерото на мечтите                                        Лайза Клейпас

ana7508@abv.bg

# 295
  • Варна
Честито рождество Христово на всички !
Тъй като имам проблем с отварянето на мейлбокс от около седмица, моля тук, ако някой от вас има поредицата СЛЕД на АННА ТОД в pdf или epub и има желание да ми я прати на tedibozhilova@gmail.com

БЛАГОДАРЯ ВИ !!!

Изпратих Ви 4-те части в ПДФ.
 Simple Smile

# 296
  • София
YanaDG, ако знаеш нещо повече за обработката, ще бъда благодарна за каквато и да е насока. Моите сканирани файлове и на компютъра и на четеца са използваеми, но докато един и същи файл на лаптопа е ок, то на четеца същият е с ужасно качество. В същото време съм качвала отново PDF на четеца, но не сканиран от мен, а случайно попаднал ми от флаш на клиентка. И с него нямаше проблем, качеството беше ок и на двете устройства. Странно ми е каква е разликата, не можах да установя. Така че се интересувам живо.
В случая едните рdf файловете са получени от сканиране на печатен текст, а другите (четливите) най-вероятно от преобразуване на текстови файл в този формат.
Директно четене на сканиран текст на четец е изключително неудобно. Стъпките за преобразуване са: сканиране на текста, пускане на сканирания текст през програма за разпознаване на текст, коригиране на грешките получени при разпознаването на текста, форматиране на текста до вид на електронна книга.

# 297
  • Euskal Herria
Ето темата, в която има подробна информация за обработката на книгите:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=808813.0;topicrefid=19

За да се получи качествен файл се иска доста време и труд.

# 298
  • София
Това с обработката не става ли с платен OCR софтуер.

# 299
Това с обработката не става ли с платен OCR софтуер.

Всъщност става и с платен...  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт