Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 470 305
  • 3 554
  •   1
Отговори
# 2 160
Здравейте.Налага ми се да направя медикаментозен аборт.Много съм притеснена.Вече три пъти ходя на преглед при гинеколог и казва, че ембриона трябва да бъде 1см, за да ми даде първото хапче. В 6 г.с. съм. Дали е нужно да чакам толкова време.Случвало ли се е на някоя от вас. Дали не ме мотае излишно и накрая да бъде късно.....
Пълни глупости, при аборт по желание се действа възможно най-бързо.

# 2 161
И аз така мисля..... Според мен също се действа веднага при установяване на бременност.....Явно съм попаднала на некомпетентен АГ

# 2 162
Няма такова изискване. По-добре потърсете друг АГ с опит с МА.

# 2 163
Условие е да се потвърди, че е вътре Сточна бременността. Ама за размер не виждам как ще стане. Ако пък бременността не се развива, как се очаква да стане определ размер. Бих отишла при друг лекар, на този нещо не му е в компетенциите.

# 2 164
За предпазването, аз обсъдих с моята Аг какви противозачатачни да използваме след МА, за да не се стига до Б, ако не искаме в момента. Но това е индивидуално за всяка жена и го обсъдете с вашия Аг.
Потърсете друго мнение, аз бях в 5+6 като лекарката видя сак и ембрион и кааза, че може МА, то и без това минават няколко дни и трябваше да изчакам 1седмица . Та не виждам причина за отлагане.

# 2 165
Здравейте момичета, аз направих МА в 6г.с. Днес изпих две хапчета Топогин и след това отидох на преглед на втория час след хапчетата, но сака си стоеше там и ви дадоха още един Топогин от 400мкг. И вече пети час нищо. Имам кървене, но сака така и не е излязъл 😩 Доктора каза, че до утре, ако не падне да отида за вакуум. Каза, че нямало нужда от упойка и прочие, само щял да го изсмука, но някак ми се стори странно. Питането ми е дали и други момичета са имали неуспешен МА и колко след хапчетата е изпаднал този сак? Има ли смисъл да го чакам още след като минаха пет часа след третото хапче? Дали има някоя, която да е повторила процедурата и да е успешна?

# 2 166
  • София
А Мифегин пи ли?

# 2 167
Да дадоха ми едно хапче във сряда 11.01. След 24часа започна леко кървене и след 48 изпих първя Топогин и след час и половина втория. Имах леко само стягане и кървенето се засили. На втория час от втория Топогин отидох на лекар и доктора видя силно кървене, но сака си беше там. Даде още един Топогин, дефакто трети и вече пети час и нищо не изпада. Отдавна няма болка, само кървене, но така и нищо не изпадна. А действието на хапчетата вече премина ми се струва. Дали някое момиче, е имала същия проблем? И дали може да се повтори схемата и да се избегнат инструментите? Ужасявам се от нещо подобно. Как може в 6г.с, дефакто 44ден да не може да се отлепи. Доктора ми предложи вакуумна аспирация, но каза, че не е нужна анестезия, но всичко ми се струва някак ужасяващо и как без кюртаж после. А уж съм при много добър лекар от болница Надежда, но нещо май схемата не бе правилната

# 2 168
  • София
Случва се за съжаление. Дано изпадне все пак

# 2 169
Интересно схемата на Надежда е мефегин след 36ч топогин и след още 4 2рия топогин. Имаше момиче след 3тия топокоин до сутринта беше изпаднал сака, отнема време понякога. Аз изчака 4 дни и тогава отидох на преглед и всичко беше наред. Дано и при вас стане така и до утре да е излезнал и сака.

# 2 170
Дай Боже да стане! Вече повече от девет часа от третия Топогин и кървенето намаля доста, то ако няма такова или е много малко как ще падне тоя плоден сак. Но ще изчакам, може пък и да стане чудо и всичко да приключи. Не мога да повярвам, че в такава малка седмица не може да падне. Има ли някой, който при неуспех е повторил процедурата, пак със схема с хапчета?

# 2 171
Аз съм чувала за такива неща, но защо да чакате още 2-3 дни като за сигурност вакуума е решение. Все пак ви пожелавам до сутринта да е паднал, кървенето не е симптом дали ще падне или не, моя падна в началото на кървенето, после 10 дни имах зацапвания, а кървене 4-5 .  Пак казвам мислете позитивно че ще падне, а ако не нека лекаря каже какво е най - добре. Все пак хапчетата са щадящи, но са си химия .

# 2 172
Вакума е много опасна манипулация. А доктора даже ми предложи в кабинета без упойка, щял да го изсмука, с канюла или нещо подобно, шийката била отворена достатъчно. Но аз съм чела страховити неща за тази манипулация и особено, колко е опасна и болезнена. Никъде не съм прочела, че се прави без упойка. Но ясно, че трябва да излезе по един или друг начин. Дай Боже всичко да мине бързо и сполучливо. Искам да питам първи ден след Топогина, нормално ли е да има още силно кървене? Под силно имам предвид, намаляло от първия ден, но силно като първи ден от цикъл. Притеснявам се да не кървя повечко, от колкото е нормално. Днес бе що годе добре, но преди малко видях, че за три часа съм понапълнила една превръзка.

# 2 173
При мен на 2рия ден беше като нормален цикъл. Постепенно намаляваше. Изпадна ли сака?

# 2 174
Благодаря, че питате, но за съжаление не. От вчера намаля кървенето, но сега някак леко пак се засили, като нормален първи ден от цикал, но си е обилно и вече тотално превъртам.

Общи условия

Активация на акаунт