Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 470 995
  • 3 557
  •   1
Отговори
# 3 555
Здравейте
На 19.01 имах положителен тест. Според МЦ бях в 5 г.с.  Гинеколог ми предписа 3 таблетки Mifegyne и след 36 часа една таблетка Топогин. Кървенето и болките започнаха няколко часа преди приема на Топогин. След това имах силни болки, силно кървене, което значително намалява на следващия ден, но все още имам кървене. Днес бях на контролен преглед, който беше с вагинален ехограф, но доктора каза, че все още има задържана кръв. Предписа ми още една таблетка Топогин, за да се изчисти и ми обясни, че ако не се е изчистила задържаната кръв, ще ми направят проецедура с вакуум във вторник. В анамнезата пише дебелина 11мм. Ужасно много съм притеснена. На някой случвало ли му се е нещо подобно? Да търся ли второ мнение? Благодаря

# 3 556
Ivvy53, според мен потърси второ мнение преди да пристъпиш към вакуума. Аз също имах задържана кръв и ми изписаха два пъти допълнително Топогин, и пак не се беше изчистило. Но моето АГ каза да изчакаме първия цикъл да видим дали ще се изчисти от само себе си с цикъла, и така и стана. Не е ставало дума изобщо за вакуум. При теб случаят може и да е различен, но ако имаш възможност бързо да вземеш второ мнение, моят съвет е да го направиш, защото вакуума си е интервенция и като такава си носи своите рискове.

# 3 557
Здравейте
На 19.01 имах положителен тест. Според МЦ бях в 5 г.с.  Гинеколог ми предписа 3 таблетки Mifegyne и след 36 часа една таблетка Топогин. Кървенето и болките започнаха няколко часа преди приема на Топогин. След това имах силни болки, силно кървене, което значително намалява на следващия ден, но все още имам кървене. Днес бях на контролен преглед, който беше с вагинален ехограф, но доктора каза, че все още има задържана кръв. Предписа ми още една таблетка Топогин, за да се изчисти и ми обясни, че ако не се е изчистила задържаната кръв, ще ми направят проецедура с вакуум във вторник. В анамнезата пише дебелина 11мм. Ужасно много съм притеснена. На някой случвало ли му се е нещо подобно? Да търся ли второ мнение? Благодаря
Здравей наскоро преживях същото и в понеделник ми беше изчистването с вакуум.

Общи условия

Активация на акаунт