Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 471 549
  • 3 557
  •   1
Отговори
# 3 045
МА винаги бих предпочела, от секциото е минало достатъчно време.
Здравейте мили момичета! Ето, че и на мен ми се налага да премина без аборт. Толкова много се чудя все още между вакуум или МА. Докторката директно ми каза МА, в 5 г.с съм. Тя видя, че се колебая и ме изпрати да си помисля. Аз пък междувременно изгубих рецептата за лекарствата и направо го приех като знак. Реших да е нормален аборт, но разбрах, че ще ми коства много повече пари. Въпросът ми към вас е, проблем ли е при МА, че имам секцио сравнително скоро (2022г.) И въобще страхът ми от МА основателен ли е? Защото не знам,но умирам от страх....

# 3 046
Някоя от вас имала ли е усложнения след МА или някакъв друг проблем? Аз започнах да качвам килограми, минаха 32 дни след като направих МА и още нямам менструация

# 3 047
На мен започна да ми идва на 30-32 дни след аборта, а преди ми идваше на около 23-25 дни. Количеството на цикъла е доста по-оскъдно. За 2-3 дни и съм приключила 😁 (реално бих могла да изкарам цялата си менструация с 2 превръзки…).
Много се бях притеснила в началото, говорих и с доктора, при когото правих аборта, след това направих и консултация с професор Корновски. И двамата са на мнение, че това не е проблем. Проблем би било, ако цикълът е много обилен. Та година и половина след МА положението си е все такова. Simple Smile

# 3 048
Някоя от вас имала ли е усложнения след МА или някакъв друг проблем? Аз започнах да качвам килограми, минаха 32 дни след като направих МА и още нямам менструация
Това с килограмите е по-вероятно да е хормонално, стресово, емоционално и тн. Цикълът също възможно да се променя като количества и качества, първите няколко поне.

# 3 049
Здравейте, направих МА на 20.07 , след т0погина почти веднага усетих болки и контракции и малко след това и прокървях, беше обилно със съсиреци, но до вечерта намаля и нямаше нищо просто сякаш обикновенна менструация, до вчера имах кафеникаво зацапване , но и то намаля, притеснява ме това че усещам придърпвания в яйчника и пърхане/пулсиране в корема.. дали е нормално ? и има ли някакъква възможност плодът да е оцелял след всичко това? на преглед съм другата седмица, но съм стресирана (:

# 3 050
Съжалявам, но няма как толкова рано да се усеща пърхане и лекарствата си действат, така че шанса да оцелее е сигурно под 1%, ако не и по-малко. Изчакай си прегледа, най-вероятно всичко се е изчистило, понякога остава малко лигавица , която или я чакат да се изчисти с цикъла, или дават хапче.
Здравейте, направих МА на 20.07 , след т0погина почти веднага усетих болки и контракции и малко след това и прокървях, беше обилно със съсиреци, но до вечерта намаля и нямаше нищо просто сякаш обикновенна менструация, до вчера имах кафеникаво зацапване , но и то намаля, притеснява ме това че усещам придърпвания в яйчника и пърхане/пулсиране в корема.. дали е нормално ? и има ли някакъква възможност плодът да е оцелял след всичко това? на преглед съм другата седмица, но съм стресирана (:

# 3 051
Тези “пърхания” са най-вероятно свиващата се матка.

# 3 052
Здравейте, при вас колко време след аборта АГ ви разреши къпане в морето и интимни контакти? Моят МА беше на 24.07, след 2 дни трябваше да взема втора доза Топогин за доизчистване, после бях на преглед на 05.08. и ми изписа още една доза, че имало още останали кръв и съсиреци. Само че, след тази трета доза нищо не излезе повече. Вчера, 07.08. пак бях на преглед и АГ каза “ами има останала кръв, ще се чистиш още”. Но като питах за морето и за интимен контакт, каза че може. Само ми изписа за след плаж някакви свещички с йод, против евентуални инфекции. Обаче аз нещо не смея още нито да се топна във водата, нито секс да правя, макар че вече почти нямам зацапване, само по едно петънце на превръзката за цял ден и малко при избърсване след тоалетна. Мисля си евентуално другата седмица (вече ще са минали 3 седмици от първата доза Топогин) да се престраша за къпане в морето и за секс. Но пак ме е шубе, та исках да ви попитам, на вас колко време след аборта Ви дадоха зелена светлина?
П.С. Абортът ми беше по медицински причини. Бях в 9та седмица, но развитието беше спряло в началото на 6та. 😔

# 3 053
Аз бих изчакала един цикъл да мине и така, да знам че тялото се е рестартирало хормонално, съответно и имунно. Също си мисля, че е възможно след секс да има някакво зацапване, тая кръв обикновено излиза баш тогава и малко скапва нещата.

# 3 054
Аз бих изчакала един цикъл да мине и така, да знам че тялото се е рестартирало хормонално, съответно и имунно. Също си мисля, че е възможно след секс да има някакво зацапване, тая кръв обикновено излиза баш тогава и малко скапва нещата.
Пък лекарката даже това го изтъкна като плюс на секса, че щяло да предизвика да се изчисти по-бързо…. 🙄 май всеки лекар си има собствени виждания за всяко нещо. Толкова искам вече да приключи тоя процес и всичко да си дойде постарому…. Покрай тази неуспешна бременност направо се съсипах и физически и психически. Ако изобщо се престраша за интимни контакти, със сигурност ще е след поне седмица и задължително ще е с презерватив.

# 3 055
Ползвайте презерватив задължително, за да се предпазите от инфекции. При мен всичко се беше изчистило напълно и около 2 седмици след МА докторът каза, че може да се подновят контакти, но задължително с предпазни средства. Аз чаках 3 седмици. Ние също отидохме на море, но аз във водата не посмях да вляза.

# 3 056
14 дни след МА може да се подновят контактите, но известно време е хубаво да е с презерватив, за да не се получи инфекция, поне, докато не дойде следващия цикъл. Аз в басейни не бих влизала дори и без МА,  в морето след МА също, особено в БГ.

# 3 057
Здравейте, имам кюретаж след който нямах никакви странични ефекти, особено сега след МА както споделих имам трепрене в корема опреличавам го като усещането на началните движение на бебето който се усещат по време на бременност, това го нямаше , има ли разлика между кюретаж и МА защото не усетих да се свива матката по този начин след кюретажа , а пък сега е много странно постоянно усещам някакво трептене в корема като пулс....забравих и да допълня възможно ли е въпреки съсиреците плодът да не е паднал?

# 3 058
Здравейте, пиша 2 години след направен МА. Освен, че качих 5 кг, които не мърдат, имам и друг по-сериозен проблем. Със същия партньор съм с когото бях и по време на МА и от който бях бременна. Винаги ме е подкрепял за всичко, и е до мен. Но след този аборт нямам никакво желание за секс. Ако се случи веднъж в месеца, и това му е. Даже сега от близо 2 не съм имала пориви за това. Човека до мен ме разбира, но въпреки всичко няма как да продължават нещата така. Ходих на еднокринолог , но проблема не е там. И вече не знам какво да правя, дали проблема е на психическа основа, заради стреса от самия МА, не знам. Но вече не се чувствам добре, и не издържам това нещо. Най-малкото не искам да изгубя връзката си с този прекрасен човек.. а отношенията ни въпреки липсата на секс са перфектни,  просто липсва страста(секса). Аз се дърпам за всичко, дори той да се опита. Като защитна реакция мозъка казва не, и аз не мога. И вече не знам какво да правя, отчаяна съм. Моля ви за съвет какво да предприема .. благодаря!

# 3 059
Поговорете/работете с психоаналитик, нещата никога не са еднопластови и е добре да се разровят, за да има яснота за причините.

Общи условия

Активация на акаунт