Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 461 166
  • 3 507
  •   1
Отговори
# 3 240
Никой не може да каже колко време ще се чистиш, несериозно е да ти определят срок.
Не се притеснявай.
Така или иначе имаш контролен преглед.

# 3 241
Здравейте, и Честита Нова Година, аз съм нов потребител, прочетох последните 20 страници от темата, нека и аз да споделя за моя МА, защото по всичко личи, че се различава доста от всички останали.

Моята последен цикъл беше на 28.08, на 16.10 установихме при гинеколог бременност, тогава по календар бях 7-ма седмица ембриона отговаряше на 6г.2д., доктора каза, че чува сърце и ме извика на преглед след 3 седмици. До следващия ми преглед на 06.11 изкарах ужасно тежки седмици, гадене, повръщане и като отидох на прегледа се оказа, че ембриона е спрял да се развива и си е останал във въпросната 6г.и 2г. Още на следващия ден отидох в Шейново, решихме, че ще бъде МА, още там изпих 2 хапчета не им помня точно името и след 42 часа по спомен трябваше да изпия 1 хапче Топогин, кървенето ми започна около 2-3 часа след като изпих въпросното хапче топогин. За болките няма да ви разказвам. Отидох на контролен преглед след 5 дни, все още не се бях изчистила, след това отидох след още 5 дни, плодния сак още си беше в мен. Щяха да ме приемат за премахване, когато в приемната докторката видя, че плодния сак се е задържал по шевовете на секциото ми/ тъй като съм раждала секцио/ и с един инструмент извади въпросния плоден сак, това се случва на 18.11,  общо взето кървене почти нямах, във влагалището ми имаше кръв, но тя не изтичаше. От този факт бях притеснена, и отново звъннах на доктора и на 25.11 отидох на преглед, според него всичко си беше нормално/ само да споделя, че все още не съм изчистена напълно, имам някакви остатъци в матката, които според лекаря ще се изчистят с първия ми цикъл/. След въпросния преглед на 25.11, около 3.12 отново започнах да кървя като при цикъл и така кървенето продължи до 15.12 когато вече напълно беше спряло всякакво течение, зацапване.
От 18.11 трябваше да следя 40 дни, в които да очаквам моят първи цикъл, за съжаление към днешна дата все още нямам такъв, разбира се, се обадих на лекаря още на 42-рия ден, в предвид празничните дни. Той ме извика и на 01.01. ме прегледа, каза, че не вижда нещо, което да го притеснява, но да изчакаме до 60-тия ден и ако не ми дойде пак да се чуем.

Та ако не ми дойде до 60-тия ден имаме 2 варианта.

1--ви да ми предпише хапчета за предизвикване на цикъла
2-ри да вляза за куретаж за остатъците в матката.

Честно казано вече се чудя, кое е по правилно, защото ако ми предизвика цикъл с хапчета / което предполагам отнема още около 20 дни/ и матката ми пак не се е изчистила, пак ще се стигне до кюретаж.

По скоро май ако не ми дойде до 60-тия ден, направо да се позложа на процедурата, за да ми е по спокойно....

# 3 242
И аз да се запиша. Изчетох много от написаното тук, но при мен нещата се развиват малко по различно. На 2ри следобед изпих 3те таблетки мифегин. Днес сутринта в 6 и 30 изпих 1 таблетка Топогин. Само толкова ми изписа докторката. От 7 без 10 до 7 и 40 бяха страшни болки без кървене. Към 8 и 30 прокървих и си постоях в тоялетната до към 9 и 15. Не съм имала обилно течение. Имаше съсираци, но малко , не съм усетила нещо да пада голямо, не съм и гледала де. От 9 и 15 никакви болки , кърви,  но по много малко .... объркана съм. Аборта е по желание в 6 г.с. +4. Чух се с АГ , но ми каза, да не се притеснявам, но аз като чета, че всички са били с обилно кръвотечение и страшни продължителни болки се притеснявам,  да не би нещо да не е както трябва. Също ме притеснява, че на повечето са давани по 2 таблетки а на мен само една....
И така ....

# 3 243
Здравейте! Минах по този път в края на септември. От тогава досега вече 3-ти път ми идва, всичко изглежда наред. Но качих няколко килограма и се чудя дали е съвпадение, или може да има връзка с това? Някоя от вас забелязала ли е да е напълняла след МА?

# 3 244
Здравейте! Минах по този път в края на септември. От тогава досега вече 3-ти път ми идва, всичко изглежда наред. Но качих няколко килограма и се чудя дали е съвпадение, или може да има връзка с това? Някоя от вас забелязала ли е да е напълняла след МА?
Случва се след прекъсване на бременност хормоните да се разбутат. Понякога се отключва инсулинова резистентност, проблеми с щитовидна жлеза също. Може да се консултирате с ендокринолог.

# 3 245
  • Пеликания
Аз напълнях в областта на корема, но след абразио, което пак е същото, все е аборт. Аз по принцип съм с ИР, но явно и хормоните нещо са се объркали и все се каня да отида на ендокринолог.

# 3 246
Здравейте!
Аз съм със спонтанен аборт в 8ма седмица. Бях на преглед, сакчето вече изобщо не е налично.
Изписаха ми 2 таблетки Бускилизин, 1 таблетка Топогин и по-късно през деня още 2 табл Бускулизин. В листовката четох,че Топогина се взима с друго лекарство и до 49 дни от последната менструация.
Идеята е да се доизчисти ако нещо все пак е останало с Топогина.
Сигурна съм,че лекарите все пак знаят какво са ми предписани,но ми се щеше да чуя ако някой е имал подобен случай с еднократен самостоятелен прием на Топогин?

# 3 247
Аз съм го пила за доизчистване на малко задържана кръв в кухината. При мен нямаше ефект обаче. Изчаках цикъл за тази цел.

# 3 248
И при мен изписваха на два пъти допълнително Топогин за доизчистване на задържана кръв… без ефект. Доизчистих се при следващия цикъл, който дойде на 32рия ден от аборта.

# 3 249
А има ли значение колко часа след аборта трябва да се изпие? Аз бях вечерта в 9 на лекар и се оказа,че всичко вече е приключило и ми изписаха Топогин-а. Вече нямаше и къде да го купя. На следващия ден се наспах понеже от стреса имах нужда и след като го открих,реално го изпих в 15:00 след обяд. Лекарката ме скастри,че трябвало по-рано да съм го изпила....

# 3 250
Идеята на по-ранния прием е да не почне някакво кървене посред нощ. Ама я, подейства, я не тоя топогин.

# 3 251
Здравейте момичета, преди седмица направих медикаментозен аборт. Доктора от медицинския център, в който бях ми даде да изпия в негово присъствие 3 таблетки ,,Мифегин", получих кървене след около час, след 36часа изпих 1 топогин (боля ме доста, но аз имам болезнен цикъл и не се различава кой знае колко от него, започна по-обилно кървене). Мина седмица, отидох пак при същия лекар, за да потвърди, че бременността е прекъсната. Прегледа ме и ми каза да взема 3 таблетки ,,Цитотек" (даде ми ги шано в ръката, без опаковки, без дори да ги изреже, сложи ги в една рецепта, което много ме притесни) и ми каза- 1 вагинално първия ден, другите две под езика следващите дни. Дали е нормално според вас, след като вече съм пила и Мифегин?

# 3 252
Дал ги е за доизчистване ако има малко кръв останала примерно. Мифегин спира прогестерона, няма роля към самото изчистване. Тоя 1 топогин явно не е бил достатъчен тогава.
Бих си организирала преглед и при друг лекар, за да се види какво има за доизчистване.

# 3 253
Понеже аз търсих ужасно много информация в интернет, но явно нямаше жени публикували статии с подобен на моя случай, затова се връщам да доразкажа какво се случи с мен.

На 04.01.2025 най-после ми дойде цикъла, продължи ми 8 дни /преди ми беше 4-5 макс, като последния беше само като кавяво зацапване/, отидох при доктора след като ми свърши цикъла, за да види дали съм се изчистила напълно след 1-вия цикъл. И така бях при него на 14.01.2025г. и за мое най-голямо щастие ми каза, че матката ми се е изчистила напълно.

Благодаря ви, че ме изчетохте.
Пожелавам на всички много малки сладки бебчета.

Здравейте, и Честита Нова Година, аз съм нов потребител, прочетох последните 20 страници от темата, нека и аз да споделя за моя МА, защото по всичко личи, че се различава доста от всички останали.

Моята последен цикъл беше на 28.08, на 16.10 установихме при гинеколог бременност, тогава по календар бях 7-ма седмица ембриона отговаряше на 6г.2д., доктора каза, че чува сърце и ме извика на преглед след 3 седмици. До следващия ми преглед на 06.11 изкарах ужасно тежки седмици, гадене, повръщане и като отидох на прегледа се оказа, че ембриона е спрял да се развива и си е останал във въпросната 6г.и 2г. Още на следващия ден отидох в Шейново, решихме, че ще бъде МА, още там изпих 2 хапчета не им помня точно името и след 42 часа по спомен трябваше да изпия 1 хапче Топогин, кървенето ми започна около 2-3 часа след като изпих въпросното хапче топогин. За болките няма да ви разказвам. Отидох на контролен преглед след 5 дни, все още не се бях изчистила, след това отидох след още 5 дни, плодния сак още си беше в мен. Щяха да ме приемат за премахване, когато в приемната докторката видя, че плодния сак се е задържал по шевовете на секциото ми/ тъй като съм раждала секцио/ и с един инструмент извади въпросния плоден сак, това се случва на 18.11,  общо взето кървене почти нямах, във влагалището ми имаше кръв, но тя не изтичаше. От този факт бях притеснена, и отново звъннах на доктора и на 25.11 отидох на преглед, според него всичко си беше нормално/ само да споделя, че все още не съм изчистена напълно, имам някакви остатъци в матката, които според лекаря ще се изчистят с първия ми цикъл/. След въпросния преглед на 25.11, около 3.12 отново започнах да кървя като при цикъл и така кървенето продължи до 15.12 когато вече напълно беше спряло всякакво течение, зацапване.
От 18.11 трябваше да следя 40 дни, в които да очаквам моят първи цикъл, за съжаление към днешна дата все още нямам такъв, разбира се, се обадих на лекаря още на 42-рия ден, в предвид празничните дни. Той ме извика и на 01.01. ме прегледа, каза, че не вижда нещо, което да го притеснява, но да изчакаме до 60-тия ден и ако не ми дойде пак да се чуем.

Та ако не ми дойде до 60-тия ден имаме 2 варианта.

1--ви да ми предпише хапчета за предизвикване на цикъла
2-ри да вляза за куретаж за остатъците в матката.

Честно казано вече се чудя, кое е по правилно, защото ако ми предизвика цикъл с хапчета / което предполагам отнема още около 20 дни/ и матката ми пак не се е изчистила, пак ще се стигне до кюретаж.

По скоро май ако не ми дойде до 60-тия ден, направо да се позложа на процедурата, за да ми е по спокойно....

# 3 254
Момичета, възможно ли е 7 седмици след приема на първото хапче,теста за бременност все още да е положителен?

Общи условия

Активация на акаунт