Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 461 162
  • 3 507
  •   2
Отговори
# 3 255
Момичета, възможно ли е 7 седмици след приема на първото хапче,теста за бременност все още да е положителен?
Зависи в коя седмица е прекъсната бременността.

# 3 256
Момичета, възможно ли е 7 седмици след приема на първото хапче,теста за бременност все още да е положителен?
Зависи в коя седмица е прекъсната бременността.
В 7ма, а зависи ли до кога е продължило кървенето защото при мен беше цели 4 седмици

# 3 257
Правен ли е контролен кръвен тест за ЧХГ как и с колко спада?

# 3 258
Правен ли е контролен кръвен тест за ЧХГ как и с колко спада?

Не, за съжаление , утре ще пусна

# 3 259
Ще трябва няколко поредни, за да се види каква е тенденцията

# 3 260
Момичета, здравейте! Нова съм. В 18ч пих второ хапче от общо 2 за прекратяване на бременност. Сега в тоалетната ми се стори, че виждам нещо прозрачно голямо колкото грахче. Възможно ли е това да е сакчето, или съм далеч от истината. Извинете ме за невежеството, но просто не съм наясно и виждам само някакви съсиреци и изведнъж това.

# 3 261
Да, това е било , но така или иначе като приключи всичко, ще имаш нужда от контролен преглед.

# 3 262
Имам час за 4-ти чак. Днес обаче почти не кърви и болките са слаби да не кажа, че изобщо нямам. Нормално ли е? По превръзката няма нищо, само когато ходя до тоалетна капва по малко.

# 3 263
При всеки протича различно, не се притеснявай ненужно Heart

# 3 264
Здравейте, темата ми беше много полезна и ще споделя и моя опит. Бях на преглед на 17.12.24г след положителен тест, но се установи само гестационен сак без ембрион, след 2 седмици отново нямаше ембрион и АГ вече ме подготви, че най-вероятно ще трябва да се направи медикаментозен аборт. След още седмица в 9г.с нямаше никакви наченки на ембрион и вече наближавахме последния срок за медикаментозен аборт, АГ понеже преглежда в болница Вита ми предложи тяхна пътека, която струва 400лв и вкл. 2 прегледа след прием на хапчетата както и по-улеснена процедура при евентуална нужда от кюртаж. В болницата ми дадоха 3 хапчета МИФЕГИН да изпия и да си ходя вкъщи и едно хапче ТОПОГИН за вкъщи, което да изпия след 36/48ч. АГ ми изписа рецепта за още Топогин и каза да държим връзка по телефон ако не започне обилно кървене, можело да се наложи повече от едно хапче 🤷
Изпих Топогина и си сложих една свещичка Профенид превантивно понеже четох за ужасни болки тук. Час след приема на Топогина започна обилно кървене, за около 3-4 часа приключи "острата" фаза с изхвърляне на съсиреци и много кръв. Доста постоях над тоалетната и заради диария от хапчето, но болки не съм имала изобщо. След 4тия час започнах да усещам лека менструална болка, а до края на деня си имаше обилно кървене. На следващия ден кървенето рязко намаля и продължи с леко зацапване още 8 дни.
АГ ме викна на преглед на 3тия ден след прием на Топогина и с коремен ехограф огледа хубаво, всичко се беше изчистило.  Ще се видим след първа редовна менструация и според нея можем да продължим опитите за бебе след това.
Понеже съм имала един кюртаж, след това износих много трудна бременност със серклаж, само лежане заради цервикална недостатъчност, искам да посъветвам винаги да се опита първо медикаментозен аборт, много по-трудно е  психологически, но кюртажа после може да доведе до слабост на маточната шийка и загуба на бременност в късни седмици.

# 3 265
Момичета здравейте. За огромно нещастие и на мен се наложи да премина през този процес. На 1.02. след като цикъла ми закъсня с почти седмица установихме,че съм бременна. Със съпруга ми решихме,че няма как да го запазим,тъй като сме с три деца,най-малкия е на 5 месеца а големия на 12 години. На 4-ти бях при моята АГ във Майчин Дом Варна,прегледа ме и ми каза да избера МА или вакуум,бях проучила вече въпроса и реших да е МА,просто ме беше страх някак от вакуума. Подписах декларация за съгласие и ми обясних как протича процеса след което ми написа схема кое кога да изпия,цената беше 350 лв. В 20:00 ч.пих Мифегин,не усетих почти нищо,съвсем лека болка и ми засили гаденето,което си присъстваше вече заради бременността. Забравих да кажа,че я изчислиха на 6 седмица. Снощи 36 ч.след първото хапче изпих и второто Топогин,сложих си и една свещичка за болката,понеже се бях стресирала със всичките предупреждения колко е болезнено а аз съм със много болезнен цикъл по-принцип. И така приспах бебето,до към 22:00 ставах и обикалях покрай другите две деца. Към 22:30 при отиване до тоалетната имаше леко кървене,малко преди това започнах да усещам и леки контракции на матката. Към 1:00 през ноща се събудих заради болка и усещане за кървене(бях си сложили 2 нощни превръзки за всеки случай) но не издържаха,едва стигнах до тоалетната и си течеше много силно със придружени големи съсиреци. Така стоях може би около 5 минути докато намалее. Измих се,сложих нови превръзки и пак си легнах. След час и половина се повтори същото,като вече започна и да ми се вие много свят. Повторих процедурата и пак си легнах. В 6 сутринта при ставане да оправям бебо едва се довлачих дао леглото за да не падна. Но пък кървенето беше намаляло. Оправих го,оправих и себе си и пак си легнах,от там нататък кървене почти няма,само много леко зацапване. Все още ми се гади и ми се вие свят,пия Натриев цитират за да не почна да повръщам,понеже почна ли няма спиране! Притеснява ме дали съм се изчистила,на преглед съм чак на 20-ти. И моля кажете ка се справяте психически с всичко това. Страшно ми тежко и се чувствам ужасно. Плача почти постоянно,гледам пред децата да не го правя но не всеки път успявам. Уж се пазихме със съпруга ми но стана белята и сега изпитвам огромно чувство на вина и буквално се чувствам като убийца. Имам усещането че сме постъпили ужасно и че никога няма да се възстановя от това! Имам чувство,че просто трябва да говоря за това с жени,който са го преживели,съпругът ми няма как да го разбере и усети,както аз! Благодаря,че ме изчетохте!

# 3 266
Моника,
Изчакай си спокойно прегледа, най-вероятно всичко е изчистено.
Хормоните ти сега са доста объркани, дай си време да се нормализира всичко. След време ще възприемаш нещата различно. Не се забравя никога, но и не бива да забравяме причините, поради които ни се е наложило да вземем това решение. Не е леко, но понякога се налага да подходим трезво, докато още.имаме възможност да вземем свободно решение. Не се укорявай, но си поплачи. Ще мине, обещавам ти.
Вземете мерки занапред, за да не се случва това повече.
Всичко ще е наред, не си сама Heart

# 3 267
Моника,
Изчакай си спокойно прегледа, най-вероятно всичко е изчистено.
Хормоните ти сега са доста объркани, дай си време да се нормализира всичко. След време ще възприемаш нещата различно. Не се забравя никога, но и не бива да забравяме причините, поради които ни се е наложило да вземем това решение. Не е леко, но понякога се налага да подходим трезво, докато още.имаме възможност да вземем свободно решение. Не се укорявай, но си поплачи. Ще мине, обещавам ти.
Вземете мерки занапред, за да не се случва това повече.
Всичко ще е наред, не си сама Heart
Благодаря за подкрепата! Мерки ще взема със сигурност,вече съм обсъдила със АГ,каза да изчакаме да премине всичко. За мен противозачатъчни не са подходящи,понеже съм със заболяване,което изключва хормонални терапии. Просто не съм предполагала,че ще ни се случи. Много трудно забременях със средния ни син,с малкия не беше планирано но средния беше почти на две и решихме да го задържим. Постоянно си повтарям,че сега просто нямаше как. Надявам се да поолекне с времето. Но изобщо не си представям в близко бъдеще някаква интимност със съпруга ми!

# 3 268
Здравейте, момичета! Наложи ми се и на мен да премина през това. В   6та седмица.  Изпих първото хапче в понеделник, след 12 часа  и второто. Преди приема на второто още   ме заболя корема, прокървих на превръзката имаше нешо катооо балонче, люспичка... Не знам как да го опиша точно. Веднага след това излезе доста голям съсирек. Изпих топогина.... Аз съм с много болезнен цикъл, болките бяха като при него. Има кървене но като на 3ти-4ти ден от цикъла.... И главно, когато ида до тоалетна. Това ме притеснява. Според вас възможно ли е да се е получило всичко още след първото хапче? Говорих с АГ и каза да видим днес как ще се развият нещата и да се чуем утре...  Доста съм се филмирала...

# 3 269
Според мен може, дано всичко е наред

Общи условия

Активация на акаунт