Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 461 166
  • 3 507
  •   1
Отговори
# 3 270
redrouse, да, възможно е тялото само да е изхвърлило ембриончето, при мен също стана така първия път. Важното е, че сте изпили все пак топогина, за да се изчисти, ако има още нещо.

# 3 271
Здравейте отново момичета. При мен нещата се получиха много тежко.Вчера беше 10-ти ден от второто хапче. Снощи в 22:00 започнаха болки в кръста отново и невероятно силно кървене придружено със големи съсиреци. Около 2 часа започнах да губя съзнание. Мъжът ми извика линейка,докато пристигне отново загубих съзнание и после като дойдоха пак. Докараха ме е АГ полужива с критични нива на хемоглобина както ми обясниха. Наложи се извършване на Амброзио,за което ме приспаха напълно. Когато се събудих казах,че бременността не е била прекратена със хапчетата и нещо се било объркало. Какво точно,взе още не са ми обяснили. Цял ден лежа,не дават много да ставам,за да не загубят пак съзнание. Пуснаха система,изписаха ми антибиотик и желязо. Този кошмар не го пожелавам и на най-големия си враг! Още голяма част ми е мъгла. Та ако имате притеснения не чакайте а отивайте да ви видят. Не правете като мен да стигате до такива състояние в което не знаете на кой свят сте!

# 3 272
Моника, съжалявам за преживяното.
Когато си видиш епикризата, в която трябва да е описано какво се е случило, моля те сподели тук, за да бъде полезно на всички (ако имаш желание, разбира се, не си длъжна да го правиш Heart )
Не си направила нищо, с което да предизвикаш този развой на събитията - имала си час за 20ти, и ако дотогава си се чувствала добре, няма причина да ходиш по-рано. Ако си имала оплаквания, си щяла да посетиш лекар по-рано. Затова, не се укорявай, просто когато има да се случва, се  случва...
Аз пък на 7ми ден след вакуума бях на преглед и всичко изглеждаше чудесно. Само дето проблемите ми започнаха след това.
Не можем винаги да знаем...и не всичко зависи от нас.
Пожелавам ти да се възстановиш физически и психически скоро Heart

# 3 273
Моника, съжалявам за преживяното.
Когато си видиш епикризата, в която трябва да е описано какво се е случило, моля те сподели тук, за да бъде полезно на всички (ако имаш желание, разбира се, не си длъжна да го правиш Heart )
Не си направила нищо, с което да предизвикаш този развой на събитията - имала си час за 20ти, и ако дотогава си се чувствала добре, няма причина да ходиш по-рано. Ако си имала оплаквания, си щяла да посетиш лекар по-рано. Затова, не се укорявай, просто когато има да се случва, се  случва...
Аз пък на 7ми ден след вакуума бях на преглед и всичко изглеждаше чудесно. Само дето проблемите ми започнаха след това.
Не можем винаги да знаем...и не всичко зависи от нас.
Пожелавам ти да се възстановиш физически и психически скоро Heart
Благодаря. И аз си го пожелавам и ще споделя щом получа някаква яснота какво се объркало,понеже за сега никой нищо не казва,освен че много съм се забавила и трябвало по-рано да дойда. Направо ме изядоха тук а аз ту бях,ту ме нямаше! Според тях не било нормално да ме викат чак на 20-ти,било несериозно. А според мен проблема е,че просто не винаги един метод действа ефективно на всеки,при всеки е различно,просто аз изтеглих късата клечка

# 3 274
Не си виновна и не позволявай да ти вменяват вина! Лекар никога няма да наплюе друг лекар, а по принцип 10 дни е минималния срок след аборт, за да се иде на преглед. Така че...изпълнила си всичко.
Късата клечка и аз я изтеглих, и то два пъти и никой лекар не пое отговорност за пропуските, добре поне че ми спасиха матката и всичко останало долу..
Всичко ще е ок, ще мине и това Heart

# 3 275
Не си виновна и не позволявай да ти вменяват вина! Лекар никога няма да наплюе друг лекар, а по принцип 10 дни е минималния срок след аборт, за да се иде на преглед. Така че...изпълнила си всичко.
Късата клечка и аз я изтеглих, и то два пъти и никой лекар не пое отговорност за пропуските, добре поне че ми спасиха матката и всичко останало долу..
Благодаря за Подкрепата!

# 3 276
Въпросът ми е към всички.
Какви изследвания си правихте след МА ?

# 3 277
  • София
Нищо по-специално.
ЧХГ след известно време, за да си сигурна, че е паднало.
Желязото е добре да видиш.
Друго няма смисъл, когато не усещаш да имаш.

# 3 278
Питам защото мен АГ ме прати на изследвания за вродена тромбофилия, nk клетки и още нещо (трябва пак да погледна че го забравих) след 3 цикъла.
И още нещо, колко време след МА започнахте опити за забременяване?

# 3 279
  • Sofia
Питам защото мен АГ ме прати на изследвания за вродена тромбофилия, nk клетки и още нещо (трябва пак да погледна че го забравих) след 3 цикъла.
И още нещо, колко време след МА започнахте опити за забременяване?
Тези изследвания ти ги е предписал с перспектива за следваща бременност.
Защото ако някое от тези неща е причината за аборта, да може да се вземат мерки следващия път да не се случи.

# 3 280
  • София
Послушай лекаря, щом планираш скорошна бременност. Добре, че се е сетил за това, защото много лекари не обръщат внимание на тези изследвания, докато не се повтори или потрети проблемът.
3 месеца са достатъчни да изчакате преди нови опити, когато изследванията са ок.

# 3 281
Здравейте мами! Снощи изпих последното хапче и искам да попитам мамите, които кърмят колко време след “топогин” продължихте с кърменето? Според АГ да изчакам един ден е достатъчно, но се страхувам да не навредя на бебчо.

# 3 282
Здравейте,
Много ми е притеснено, тази сутрин направих тест, който се оказа положителен. Имам три деца и не желая повече, трябва да предприема мерки за аборт и съм в процес на проучване, кой ще е по-удачния вариант. Моля, да ми кажете къде в София го направихте и сте доволни? Направо ще се побъркам от притеснение, същевременно изпитвам и яд, но това е друга тема....

# 3 283
  • Sofia
Just a Woman, cъжалявам за това, през което преминаваш! И аз съм с три деца и не планирам 4-то. Но ако се случи, аз не бих имала сили да го махна. Разбирам те напълно.

Само че защо медикаментозен, след като не планираш повече бременности? Не съм правила медикаментозен, но доколкото знам си е продължителен процес. Не знам доколко ще можеш да се грижиш за три деца през това време. Е, сигурно зависи и от възрастта на децата.
Аз направих кюртаж (когато бях с две деца). Отидох в болницата и всичко приключи за около два-три часа максимум с излизането от упойката и се прибрах вкъщи.

Медиканентозният се води за по-щадящ за матката и за шийката, ако планирате следваща бременност. Но иначе за психиката си е изпитание.

# 3 284
Здравейте,
Много ми е притеснено, тази сутрин направих тест, който се оказа положителен. Имам три деца и не желая повече, трябва да предприема мерки за аборт и съм в процес на проучване, кой ще е по-удачния вариант. Моля, да ми кажете къде в София го направихте и сте доволни? Направо ще се побъркам от притеснение, същевременно изпитвам и яд, но това е друга тема....

Ако не планирате повече бременности съветвам да направите кюртаж, аз имам един кюртаж и един медикаментозен аборт и определено медикаментозният е доста травмиращо преживяване.

Общи условия

Активация на акаунт