Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 461 195
  • 3 507
  •   3
Отговори
# 3 480
  • Варна
Здравей, за съжаление, и на мен ми се налага да мина през тази процедура. Днес сутринта изпих хапчето Топогин. Кървенето започна след около половин час, първо беше леко зацапване, после имаше розов цвят, сега излиза тъмна, примесена със съсиреци. Но е много слабо, даже е по-леко от месечния ми цикъл. Единствено контракциите на матката засега са ми малки по-болезнени. Може би трябва да се свържеш с гинеколога си. Стискам палци всичко да е наред
Здравейте! В момента съм в процес на медикаментозен аборт. Схемата по която са ми изписани лекарствата е следната: Мифегин 200мг - 3 таблетки на един прием и Топогин 400мг - 1таблетка между 36-тия и 48-мия час.
Притеснена съм, защото са минали десет часа от приема ми на Топогин и имам само спазми и леки болки, все още нямам кървене.
Моля, споделете след колко време прокървихте, след приема на Топогин?

# 3 481
Благодаря Ви за отговора violet.pen! Blush
Днес на 34-тия час от приема на топогина прокървих, не обилно и без силни болки. Консултирах се и с гинеколога си, и тя ми обясни, че след приема на топогина кървенето започва по различно време за всяка жена, може да са нужни и няколко дни. Също така ми каза, че  кървенето при някои дами е оскъдно, а при други обилно.
Увери ме, че не трябва да се тревожа, а търпеливо да изчакам до 14-тия ден (от приема на първото лекарство - мифегин) за да отида отново на контролен преглед.
Violet.pen, желая Ви леко да преминете през това трудно за всички жени изпитание!
Бъдете здрава! Blush , Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 19:48 от ivipo

# 3 482
Ще споделя моята гледна точка, без да искам да вкарвам излишен стрес, разбира се. Хубаво е АГ да ви погледне в рамките 1-2 дни след МА, за да се види дали сакчето е изхвърлено. Ако не е, може да е нужен още топогин, за да се доизчисти. Ако отидете на 14-ти ден, единственият вариант ще е кюретаж.
Кървенето наистина може да е супер различно, така че за това не бих се притеснявала. Особено ако МА е в по-ранна седмица, може да е оскъдно и да си е съвсем успешен.

# 3 483
  • На изток от Ада
Сакчето е като малка медузка

# 3 484
  • Варна
Благодаря ви за подкрепата, Ви. Радвам се, че гинекологът ви е успокоил. Как сте сега? Вече би трябвало кървенето да намалява, при мен е доста незначително. Честно казано, бях се заплашила от повечето неща, които бях чела тук. Мен ме викат на контролен преглед 14 дни след приема на Топогин, явно всеки гинеколог си има предпочитания. Дано да приключи бързо и безболезнено
Благодаря Ви за отговора violet.pen! Blush
Днес на 34-тия час от приема на топогина прокървих, не обилно и без силни болки. Консултирах се и с гинеколога си, и тя ми обясни, че след приема на топогина кървенето започва по различно време за всяка жена, може да са нужни и няколко дни. Също така ми каза, че  кървенето при някои дами е оскъдно, а при други обилно.
Увери ме, че не трябва да се тревожа, а търпеливо да изчакам до 14-тия ден (от приема на първото лекарство - мифегин) за да отида отново на контролен преглед.
Violet.pen, желая Ви леко да преминете през това трудно за всички жени изпитание!
Бъдете здрава! Blush , Flowers Four Leaf Clover

# 3 485
Здравейте. Минаха 17 дни от моя МА. Мина сравнително леко, с по-обилно кървене 1-2 дни. Видях като излезе и сакчето.Първите 7-8 дни ми течеше, след това имах само зацапване. На 13-я ден бях на контролен преглед, като доктора каза, че всичко е наред, има само малко течност за доизчистване и след първия цикъл вече трябва да я няма. От следващия ден обаче започна пак кървене. Слабо, като при цикъл 4-5 ден и така вече три дни. Смятате ли, че е нормално? Дали това е изчистването на течността от матката?

# 3 486
  • София
Здравейте! Не знаех, че има тема по въпроса. На три дни закъснение на цикъла ходих на гинеколог, но нищо не видя. Днес имаше сакче, но не искаме да го задържим. Изписа ми 1т. мифегин в 16.00 часа да я изпия и в петък в 6.00часа през три часа да пия по 1т топогин. Надявам се всичко да е наред. В петък, обаче, мислим да пътуваме в провинцията до неделя.... Сега се връщам назад да ви чета.

# 3 487
След топогина започва кървене. Може да е доста болезнено, докато изпадне сака, контракции са. Кървенето може да е обилно, да се налага да сте в тоалетната дълго време понеже нормални превръзки може да не вършат работа.
Аз лично не бих пътувала.

# 3 488
Съгласна съм с Hardcandy, аз също бих отложила пътуването. При мен контракциите бях доста болезнени (имам болезнен цикъл , тях усещах 2-3 пъти по - силно) да на етапи са но е доста дискомфортно. Радвам се че си бях в къщи в този ден.

# 3 489
При мен всичко мина доста леко, дет се вика като по учебник. Без силни болки и без силно кървене, но бях болничен и си бях у дома.
Също не бих тръгнала на път, не се знае - знае ли се.

# 3 490
При мен беше кошмарно. 12 часа бях с ужасявящи контракции и кръвотечение. Ходих до спешното защото от болки страх мислех, че ще припадна. Биха ми болкоуспокояващо, казаха ми да "спра да се лигавя" и ме пратиха да си ходя.

# 3 491
При мен беше кошмарно. 12 часа бях с ужасявящи контракции и кръвотечение. Ходих до спешното защото от болки страх мислех, че ще припадна. Биха ми болкоуспокояващо, казаха ми да "спра да се лигавя" и ме пратиха да си ходя.
В коя болница получихте това грозно отношение 🤔

# 3 492
  • София
След топогина започва кървене. Може да е доста болезнено, докато изпадне сака, контракции са. Кървенето може да е обилно, да се налага да сте в тоалетната дълго време понеже нормални превръзки може да не вършат работа.
  Туко що ми започна кърменето, 19 часа след приемането на мифегин. Дали е нормално? Чета, пишете, че кървенето започна след топогина?

# 3 493
  Туко що ми започна кърменето, 19 часа след приемането на мифегин. Дали е нормално? Чета, пишете, че кървенето започна след топогина?
Нормално е, по рядко е като вариант, но е в реда на нещата
И при мен  беше така, още не бях пила топогин,но си го пиете и него както ви е схемата, нищо че вече има кървене.

# 3 494
  • София
Като болкоуспокояващо, какво пихте? Мислех си за ПРОФЕНИД супозитории, дали няма да са подходящи. Даваха ни ги в отделението, сред като родих, като обезболяващо.

Общи условия

Активация на акаунт