Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 461 174
  • 3 507
  •   1
Отговори
# 3 495
  • На изток от Ада
Ако си изхвърлила сака може обезболяващо. Аз но шпа пих

# 3 496
При мен беше кошмарно. 12 часа бях с ужасявящи контракции и кръвотечение. Ходих до спешното защото от болки страх мислех, че ще припадна. Биха ми болкоуспокояващо, казаха ми да "спра да се лигавя" и ме пратиха да си ходя.
В коя болница получихте това грозно отношение 🤔
Във Велико Търново.

На мен АГ ми препоръча ибупрофен.

# 3 497
  • София
Мисля, че изхвърлих сака още след първото хапче топогин. Това беше в петък сутрин, 38 часа след мифегин. Беше като по-голям съсирек кръв с разклонения. Нямах някакви силни болки. Просто като обилен цикъл. Днес ми е най-обилно кървенето. Пътувах, вече съм си в София и съм благодарна, че премина леко. Не съм пила обезболяващи. Ще видим колко време ще кървя. За всеки случай си записах час още миналата седмица за този четвъртък да видим дали съм се изчистила. Обмислям слагането на спирала, след консултация с АГ. За друг контрацептионен метод не съм мислила. Хапчета не искам да пия. Омъжена съм от 18г, имам две деца и тази бременност много ме смути. До сега само сме се пазили, като не свършва в мен, но явно нещо се е случило инцидентно, малко е било но в точния момент... Да споделите, знаете ли след колко време, след спиране на кървенето може да се прави секс отново?

# 3 498
Често се чака следващият цикъл да мине, за да няма риск от инфекции. Ако не ви се чака - задължително с презерватив.

# 3 499
Здравейте, дами! Бременна съм в началото на 6 г.с. и бих искала да направя медикаментозен аборт в Майчин дом или Шейново, поне така ми препоръча гинеколога при който установихме бременноста. За първи път ми се налага да правя аборт и съм естествено притеснена. На 35 г. съм и имам 2 деца. Разговаряхме с мъжа ми и решихме да махнем бебето. Ще ви помоля за мнение и за двете болници и каква е цената на медикаментозния аборт, ако знаете? Благодаря!

# 3 500
  • София
Здравейте, дами! Бременна съм в началото на 6 г.с. и бих искала да направя медикаментозен аборт в Майчин дом или Шейново, поне така ми препоръча гинеколога при който установихме бременноста. За първи път ми се налага да правя аборт и съм естествено притеснена. На 35 г. съм и имам 2 деца. Разговаряхме с мъжа ми и решихме да махнем бебето. Ще ви помоля за мнение и за двете болници и каква е цената на медикаментозния аборт, ако знаете? Благодаря!
Аз миналата седмица правих медикаментозен в Майчинство дом при Гърчев. Просто той ми изражда едното дете е при него отидох. Малко странен, леко ироничен сякаш, но си го знам, че е такъв. Аз ходих платен преглед, но може би да става и с направление. Първият платен преглед  беше 120лв., 80лв е прегледа и 40лв ехограф. Изписа ми хапчетата, които закупих от аптеката до майчин дом. Струваха около 120-130лв. Вторичния преглед за установяване липсата на околоплоден сак, беше 80лв, 40лв преглед и 40лв. ехотраф. Та общо около 330лв. ми излезе всичко. Може би става и по каса да се отиде, като рутинен гинекологични преглед. Беше ми закъстяло 4 дни и отидох, нищо не се видя. Каза ми да отида след седмица и тогава установи, че има сак. Успех и бързо възстановяване. При мен мина добре. Имаше дни кървях повече, други по-малко. Обезболяващи не съм пила.

# 3 501
Аз миналата седмица правих медикаментозен в Майчинство дом при Гърчев. Просто той ми изражда едното дете е при него отидох. Малко странен, леко ироничен сякаш, но си го знам, че е такъв. Аз ходих платен преглед, но може би да става и с направление. Първият платен преглед  беше 120лв., 80лв е прегледа и 40лв ехограф. Изписа ми хапчетата, които закупих от аптеката до майчин дом. Струваха около 120-130лв. Вторичния преглед за установяване липсата на околоплоден сак, беше 80лв, 40лв преглед и 40лв. ехотраф. Та общо около 330лв. ми излезе всичко. Може би става и по каса да се отиде, като рутинен гинекологични преглед. Беше ми закъстяло 4 дни и отидох, нищо не се видя. Каза ми да отида след седмица и тогава установи, че има сак. Успех и бързо възстановяване. При мен мина добре. Имаше дни кървях повече, други по-малко. Обезболяващи не съм пила.

Благодаря за отговора! А трябва ли да се записва час предварително или мога да отида директно на място, ако не искам да отида при определен специалист?

# 3 502
  • София

Благодаря за отговора! А трябва ли да се записва час предварително или мога да отида директно на място, ако не искам да отида при определен специалист?
Мисля, че трябва да си запазиш час. Но ако искаш се обади и питай.

# 3 503
Здравейте отново, момичета! В момента преминавам през медикаментозен аборт. Вчера отидох на гинеколог и ми дадоха да изпия 3 хапчета Мифегин. До тук добре, но през ноща се събудих с ужасно гадене и ми беше много лошо. Повърнах няколко пъти и ми олекна. След няколко часа леко прокървих и до момента имам зацапване. Но цял ден продължава да ми е лошо и в момента също. Утре сутринта в 9.00 часа трябва да изпия 1 хапче Топогин и малко се страхувам да не би да ми стане още по-зле. При вас така ли беше, ставало ли ви е лошо, повръщали ли сте и кога започна да ви минава? Благодаря!

# 3 504
  • София
На мен не ми е ставало лошо, но схемата ми беше обратна. Трябваше да изпия 1 хапче Мифегин, а след него 3 хапчета Топогин. Но в литовките пишеше, че може да хвърлиш, но не помня до колко време, ако повърнеш трябва пак да пиеш.

# 3 505
Голяма част от вас сте пили хапчетата, а на мен АГ ми каза да си ги поставя 🤔.
Възможно ли е поради начина на прием да беше толкова зле положението при мен ? Та аз бях буквално пред припадък 😭

# 3 506
  • На изток от Ада
Аз го сложих вагинално Топогин

# 3 507
Аз го пих, но пак ми прилоша и от болка и също бях пред припадък. Според мен основно си е до организъм и в коя г.с. се прави аборта. Колкото по-малък в плодния сак, толкова по-лесно се изхвърля

Общи условия

Активация на акаунт