Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 468 893
  • 3 550
  •   1
Отговори
# 3 525
Здравейте! Днес беше черен ден за мен бях на преглед и се оказа че в 9 та седмица  е спрял пулса. Препоръчват ми медикаментозно да направя аборт с мифегин и след 24 или 48ч топогин . Някой правил ли е в 9та седмица и дали всичко ще се изчисти на този етап. Гледам че в различни клиники различни седмици пишат че може медикаментозно? Много се притеснявям дали не съм напреднала седмица за това.

# 3 526
  • На изток от Ада
До 10 та седмица знам че ноже МА

# 3 527
  • Sofia
Някой правил ли е в 9та седмица и дали всичко ще се изчисти на този етап.
Винаги има вероятност да не се изчисти всичко. Няма как да знаем как ще се развият нещата. МА протича различно при всяка. Би трябвало да са Ви го казали.

# 3 528
Здравейте, писала съм тук за мед. аборт по желание преди 7/8г, тогава нещата бяха спокойни, преминаха успешно вкъщи без болки, пълно изчистване, дали заради 20те ми години тогава или заради личният избор не знам, но преди няколко седмици ми се наложи да прекъсна желана бременност и нещата изобщо не завършиха дорбе. 2бр мифегин и след 40 часа ме приеха в болницата за проследен прием на цитотек. Точно на 15тата минута започнаха болките, такива каквито никога не съм изпитвала, придружени с повръщане и разтройство. Повръщането гарантирам от болка, разтройството си е от медикамента. След няколко мускулни обезболяващи и едно венозно без никакъв резултат, просто ме въведоха под пълна анестезия и ми направиха вакуум. Като се събудих само имах още болки, поисках си от акушерките още една обезболяваща инжекция и вече си ми подейства веднага и доспах още два часа, след това не съм имала никакви неразположения.

В коя болница бяхте ?

# 3 529
Много съжалявам за това през което преминавате Disappointed На мен ми се случи същото в 10 г.с. Не откриха пулс и направих медикаментозен аборт. Аз живея в Испания и тук е с хапчета, които се поставят вагинално, не се пият. Първия път нищо не се получи, затова ми казаха да пробвам пак. След втория път пак нищо не беше станало, но докторрката ми каза да изчакам няколко дни, защото при някои жени отнема време и действието е след няколко дни. На следващия ден след прегледа започнаха болки и след това излезе сакчето с плода. По-трудно е, но при мен се получи. Доколкото съм започзната аз медикаментозния аборт е възможен до 10 г. с. Аз бих пробвала на Ваше място, защото това е доста щадящ метод.

Моят аборт беше 2023 година. Тази година, лятото, родих здраво бебче Heart
Успех и кураж!

Здравейте! Днес беше черен ден за мен бях на преглед и се оказа че в 9 та седмица  е спрял пулса. Препоръчват ми медикаментозно да направя аборт с мифегин и след 24 или 48ч топогин . Някой правил ли е в 9та седмица и дали всичко ще се изчисти на този етап. Гледам че в различни клиники различни седмици пишат че може медикаментозно? Много се притеснявям дали не съм напреднала седмица за това.

# 3 530
След МА кога е редно да се ходи на преглед ? На другия ден или ?

# 3 531
Аз отидох на другия ден, след като усетих че изпадна, за да потвърдя че съм се изчистила

След МА кога е редно да се ходи на преглед ? На другия ден или ?

# 3 532
  • На изток от Ада
Аз ходих след 10 дни

# 3 533
Вчера в 13.30ч вече приех мифегин 2 таблетки но няма кървене или нещо да чувствам това нормално ли е ..? 😔

# 3 534
Кървенето започва предимно след приема на топогин/цитотек. Мифегинът спира само прогестерона. Понякога, ако е тръгнало вече само “изчистването” може и от мифегин да има кървене, ко е по-рядко това.

# 3 535
Момичета здравейте, бременна съм в 7гс +4 дни но бременноста реално отговаря на 6гс. За прекъсване днес ми предписаха 2таблетки мифегин(общо 400мг),някоя има ли идея защо, а не пълният брой от кутийката? Благодаря предварително !

# 3 536
  • На изток от Ада
Аз пък бях само с топогин 1 табл.
И свърши работа

# 3 537
  • София
Луна, защото това е дозировката.

# 3 538
Аз пък бях само с топогин 1 табл.
И свърши работа

Да сега се зачетох и в гайдлайните на гинекологичните асоциации, обикновено се дава 1 таблетка а след това 800микрограма мизопростол, което при нас са 2 таблетки топогин. Нещо супер странна ми се струва дозата, която ми е изписана 400мг мифепристон и 1таб топогин…

# 3 539
  • На изток от Ада
Пти мрн подрйства един топогин. Но и аз го мислех защо нямам мифепристон.

Общи условия

Активация на акаунт