Ясла "Иглика" - гр. Варна

• 853
  • 4
  •   1
Отговори
Четох много неща за яслите във Варна, които ми бяха полезни, но моля някоя майка с лично впечатление от 6-та група на ясла "Иглика" в гр. Варна да се включи... Ние ходим месец и половина, но нещо не се получава химията с лелите. Дори не ни се представят, не дават почти никаква информация. Казват "всичко е нормално, проблеми няма", а вкъщи детето взе да се пази от всичко, да се криви постоянно, а на сън все бълнува "лоша леля, мама, да дойде". Все си мислех, че ще отшуми за толкова време, но то става все по-зле. Чуе ли за яслата, се почва един див рев... не иска изобщо да влиза в сградата. А и всеки ден са различни лелите, питаш нещо, а те ти казват "аз съм само втора смяна, не знам какво е ставало сутринта" или "аз само замествам...". Пълен хаос...

Последна редакция: пн, 19 окт 2015, 15:58 от Mamma

# 1
  • Варна
Моят син беше в 6-та група. Че не беше редовен в посещенията - не беше. 3-4-5 дни на ясла - няколко седмици вкъщи, в началото на лятото успя да изкара 6 седмици без да се разболее. Но и при нас химията не се получи. Дали защото не беше редовен и не можа да стане "любимец" на госпожите не знам, но определено не ходеше с мерак, може би имаше само един кратък период в началото, миналата есен. В началото на лятото, когато за пореден път тръгна на ясла след дълго прекъсване беше голяма мъка - 2 седмици ревеше истерично, непрекъснато, по цял ден - госпожите казваха, че странял от всички, вземал си столчето и сядал самичък в другия край на стаята и т.н. Минах на вариант отново по половин ден, тъкмо смятах окончателно да го отписвам и той взе, че се кротна и започна да ходи ако не с удоволствие, то със спокойствие.
Сега от 15 септември е на градина, от самото начало тръгна с радост. Е, има сутрини в които не му се ходи, мрънка, единият път даже спретнал сцена на баща си в градината, но винаги го вземаме щастлив, весел, засмян. Питам го защо е така, защо в яслата не му харесваше, децата ли, госпожите ли, кое не му допадаше. Казва "госпожите. Те не ме обичаха, оставяха ме да плача. Само една госпожа ме милваше по главата, другите не ме обичаха" Shocked Гадничко ми стана. Питам го "а тези новите госпожи?" и той: "те са мноого добрички. Радват ми се". Не е плакал там, но му домъчнявало на моменти, самите учителки го казват. Питах го какво правят, когато видят, че му е мъчно - галели го и му казвали "Я се усмихни, Борко".
Та така. Не съм от особено доволните от яслата. Знам, че госпожите не са длъжни да обичат всички деца, да ги глезят и т.н. , не ги обвинявам. Не са били груби с него, няколко пъти съм го питала. Просто не са му обръщали внимание по неговите думи, демек "плачи си, все ще се умориш".

# 2
Мерси замнението,то и при нас е същото.а родителска правиха ли ви? На  нас още не......и още нещо да питам- знаеш ли колко често ги изкарват на вън?ние тръгнахме на 1 септември и до сега не са прекарали и минута на въздух....а имаше толкова топли дни.Горките деца стоят цял ден межд стените....на минусови температури ли ще играят на вън ..........на вас успех в децката

# 3
  • Варна
И да са правили родителски срещи ние не сме ходили, в началото отсъствахме често и не сме разбрали ако е имало... За извеждането - ами не ги извеждаха. На седмицата по веднъж и то в наистина топлите летни дни. В останалото време абсурд.

# 4
Много ти благодаря Hug

Общи условия

Активация на акаунт