Отговори
# 285
  • София
naskomimi на коя марка са тези био масла? аз се мажа с джонсънс бейби (когато се сетя) Чувала съм, че това на Palmer's Cocoa Butter е много ефективно Simple Smile

# 286
Аз имам дигитален кантар и всяка сутрин се тегля. Засега съм качила 1,5 кг.
Момичета - как се чувствате? Аз от няколко дена не съм изморена, много рядко ми се гади и даже гърдите спряха да ме болят. Дали е защото съм в началото на 5 месец? Сега пък се тревожа, че се чувствам добре Simple Smile

# 287
  • Пловдив
naskomimi на коя марка са тези био масла? аз се мажа с джонсънс бейби (когато се сетя) Чувала съм, че това на Palmer's Cocoa Butter е много ефективно Simple Smile
Сузи, на една Пловдивска фирма - Ривана. Евтинки са - по 4-5 лв., но пък не са много голям грамаж и горе-долу за месец ми свършва една опаковка като се има предвид, че мажа, гърди, корем, бедра, дупе, кръст, че и на ръцете мекото.  Embarassed Не ме притеснява, че са евтини, важното е да имат сертификат, че са био продукти и да съм доволна. Не бих давала по 30-40 лв. за такива мазила, каквито има в БалевБио магазините. Важно е да е био и да ми държи повече мазничко.

# 288
  • София
Добро утро!
 Никога не ми се е случвало преди доброволнода се ококоря в 7,ама напоследък нещо ми става.Иначе добре се чувствам,чакам с нетърпение другата седмица да отида на преглед да видим как се развива бебчето.

Суши,не се тревожи,всичко е наред и аз съм безсимптомнатова може самода ни радва.Днес влизам в 16 г.с,това е 5 месец,нали?

За стриите,аз ползвам олиото на Хип,ама нещо не ме радва и бързам да го измажа и ще търся някакво кремче.А си мисоих ,че олиото повече ще ми допада.

На кантар ще се кача при лекарката и ще дам отчет.

# 289
Suzi, в очакване съм! Точно 15-16 седмица съм, на моменти си мисля, че усещам малкото съкровище.

Суши, моите симптоми спряха в 10 седмица, при положение, че преди това бях супер изморена и ми се повдигаше нон-стоп- и аз бях притеснена, че нещо не е наред Simple Smile но на прегледа бебето си беше много добре! Явно вече е нормално, така че не се притеснявай. Нали казват, че вторият триместър е златен Simple Smile Аз даже започнах да правя пак упражнения. Мен гърдите ме болят по-малко, но пък не спират да растат и не знам какво ще ги правя  Laughing

За стрии- гърдите ми винаги са имали- със или без мазане. Мисля да си взема bio oil или какаово масло  Peace

# 290
  • Нейде из лудите гори...
Провокирахте ме да се кача на кантара Grinning И се оказах права, освен че съм върнала началните кила , вече съм +, усещам се аз. Та почти в 20 г.с съм +1кг  Peace
Много ме притеснява факта, че не ходя редовно до тоалетна, ходя, мъча се, ама нищо качествено не се случва  Confused Не ми е добре така, снощи имах ужасни болки посреднощите и съм сигурна, че не бяха от бебето(матката), а от корема, защото редом с болките, къркореше както трябва  Confused Решила съм да направя някаква разхлабваща диета за няколко дни, защото положението е нетърпимо  Tired Сега стоя и на нокти, ако болките не са били от корем... да видим до къде ще я докарам  Confused

Суши
, радвай се, това ще са месеците без кофти симптоми, миналия път дори и гадене нямах и изкарах една пълноценна, динамична и прекрасна бременност. Този път е с екстри - гадене месец и половина и тоя пуст запек, който ме мъчи  Confused

Поли, свекъра ти съм го признала, с право си му се ядосваш  Crossing Arms

Мажа се с кокосовото масло на Икаров, но се замислям да си взема някакъв микс от масла като свърши.  Peace

За усещането, от доста време усещам, но го отдавам на втората бременност и на това, че познавам много добре тялото си, като усещания, сигнали и за това така рано се зарадвах и на поздрава отвътре  Heart Eyes

# 291
Бягащата с вълци, аз ям много салати нон-стоп. Зелена салата с цвекло върши чудесна работа. Ябълки на гладно също. Овесени ядки за закуска-пак става. Понякога и тези неща не помагат, но за себе си съм забелязала, че ако пропусна салатите и плодовете за ден-два и става лошо. Менюто ми е поне 60-70% храна с фибри. Мога на лично да пиша какво ям, да не ви занимавам без да го искате  Laughing

Аз да задам един глупав въпрос- питала съм и друг път, но не мога са ги оправя тези седмици. 15 +5 навършени- това 16 г.с. ли е?

# 292
  • София
Провокирахте ме да се кача на кантара Grinning И се оказах права, освен че съм върнала началните кила , вече съм +, усещам се аз. Та почти в 20 г.с съм +1кг  Peace
Много ме притеснява факта, че не ходя редовно до тоалетна, ходя, мъча се, ама нищо качествено не се случва  Confused Не ми е добре така, снощи имах ужасни болки посреднощите и съм сигурна, че не бяха от бебето(матката), а от корема, защото редом с болките, къркореше както трябва  Confused Решила съм да направя някаква разхлабваща диета за няколко дни, защото положението е нетърпимо  Tired Сега стоя и на нокти, ако болките не са били от корем... да видим до къде ще я докарам  Confused
И аз съм като теб  ooooh! вчера се оплаквах във фб групата  Mr. Green аз ям сушени сливи, круши и кивита, помагат по-малко та ходя на 3-4 дена ама е мъка. И от два дена ме боли корема, едни спазми, едни прорязвания, тежко мие, дискомфортно ..... ама болката е посредата на корема, под пъпа, не е ниско долу като преди та и аз се успокоявам че е от запека. И аз съм на преглед другата седмица вторник-сряда и се надявам всичко да е наред, та за сега не се притеснявам за бебето  Heart Eyes

# 293
Добро утро  от мен момичета и аз да се отчета днес Simple Smile
На кантар ме е страх да се кача  Embarassed Embarassed най-малко + 4-5 съм вече. За запека ( който ме мъчеше цялата първа бременност) сега си пия по 1 капсула пробиотик на ( лактофлор съм си взела сега - 90 таблетни ми стигат за почти 3 месеца и са 12-13 лв). За това имам и апетит и гадното подуване на корема и киселините  ги няма този път Simple Smile Вече и аз не съм толкова уморена вечер и като не мога да заспя ... 1-2 часа въртене, след това пак ставане по 2-3 пъти ...въртене ... направо се не мога да гледам сега  Cry Cry Cry Сутринта напердаших детето, после и конско ядох от майка ми, че съм си го изкарвала на него ( Разлял си млякото върху на баща си лаптопа, телефона и дистанционното  и от блеене по детското по ТВ дори и не се сети да ми каже , че е направил белята .. ей така да поокиснат малко - че и с медец е вътре, за разкош  #Cussing out #Cussing out #Cussing out) Еми ядосах се , защото само повтарям да внимава , когато яде и пие нещо и да си гледа в ръцете.. Naughty Naughty А пък на другия големия ( защото това не е за първи път ) - 1000 пъти му казвам , да не си остава нещата на масата , а да ги вдига настрани, но накрая аз съм виновна, защото той бил дете и да съм го гледала и внимавала какво прави.
Та така- на мен ми тръгна наопаки , от снощи нямаме и парно и топла вода ( поне ни е топъл апартамента и не е нужно да пускаме допълнително нещо).

# 294
И аз ям плодове, ама ям и тесто. Все пак гледам да балансирам , обаче нещо не се получава. Дано не се наложи да бягам към спешен кабинет  Praynig Другата седмица имам два прегледа и се надявам да ги дочакам без притеснения.

Мисля, че 15+ 5 се води 16-та седмица  Peace

Поли, голям екшън. За добро утро и аз не знам дали бих се сдържала на подобна картинка. Особено да направи беля и да мълчи... Ще ти мине, вярвам, че и на него ще му мине  Hug

# 295
Аз да задам един глупав въпрос- питала съм и друг път, но не мога са ги оправя тези седмици. 15 +5 навършени- това 16 г.с. ли е?
Да - 16 г.с. се води.
В 5-ти месец се влиза от 18 гестационна седмица ( или 17с+0д  седмца на бремеността )

А отгоре на всичко - трябваше и да се обяснявам на госпожата, че 1-2 деца не го оставят да спи и му пречат - а за него е много важно спинкането следобед - без да яде може, но без да поспи ....му е доста тегаво Simple Smile И да види да го премести някъде на по-тихо Simple Smile

# 296
  • София
Да - 16 г.с. се води.
В 5-ти месец се влиза от 18 гестационна седмица ( или 17с+0д  седмца на бремеността )

Ааа  Shocked аз в понеделник съм 17 г.с., мислех че като стане точно 18 г.с. се влиза в 5 месец
ееее супер значи в понеделник почвам пети  newsm44

# 297
  • София
 Ах тези дечица,аз си нямам кой да не ме слуша и едно спокойствие ме е обладало.Забелязала съм че съм станала и много разсеяна,вчера например намерих нож в хладилника,държа някакви работи и ги търся,кулминацията дойде когато при запалена кола си изсипах чантата на седалката да си търся ключовете от колата   ooooh! Отдавам го на това,че преди да забременея бях с доста тежка програма и мислих за много неща и сега изведнъж тотално ми се отпусна съзнанието иии ... май не е  на добре Laughing

Искам сега да си купя някоя книжка за бебето да почета,даже съм си набелязала тази,която обсъждахме във фейса "Най-щастливото бебе" и само да ми минат изпитите,отивам на лов за книжки,че ми писна от тези ужасни лекции точно в най-неподходящия момент ми се падат да ги чета!Даже мислих да си отложа изпита.

Бягащата,през миналата бременност имала ли си проблеми с ходенето до тоалетната?

# 298
 Bubble, миналия път не съм имала никакви неразположения, ако изключа растящия корем , гърди и петната по лицето. Мисля, че ще му хвана цаката, просто трябва да обръщам повече внимание на менюто, току виж и с килата успея да се справя превантивно  Mr. Green

Карп го харесвам много, а спокойно мога да препоръчам книгата на Диана Димитрова - Пренатална и перинатална психология. Звучи като учебник, но е много леко и приятно четиво.  Peace

# 299
  • София
Ей,като каза "петна по лицето",малко да отклоня бебешорската тема,понеже аз съм много склонна към пигментации,кожата ми е такава.Ползвате ли някакви кремове с които да предотвратите това,изобщо има ли такива?Изобщо каква козметика ползвате по време на бременността за вас,гледате ли да е някаква по-изчистена?
 И още нещо ... използвате ли епилатор?Чувала съм че можело да предизвика контракции скубането на космите,самата болка,макар и не силна.

Аз за козметиката си ползвам кремът за лице от преди да забременея,може би кожата ми е станала една идея по-мазна и ми е малко тежък,ама ще си го измажа.
 Епилатора си го размених с майка ми,нейния има бръснеща глава и си ползвам само нея,без скубещата и космите ми растат за два дни.  Tired

Общи условия

Активация на акаунт