Отговори
# 600
  • Нейде из лудите гори...
При мен е втора бременност и пак ми пролича едва към 18 седмица, ама за последния месец така хубаво расте. Преди 10 дни като бях в унито голяма част от групата не разбраха, че съм бременна, вече съм 21+, така че според мен нямаш повод за притеснение. Всичко е до фигура.  Peace

# 601
Оо, и аз си имам Simple Smile И знам че не е от хапване, ами си е бременно коремче Simple Smile Но при всяка жена е много различно, в това се убеждавам. Въпрос на структура. На мен започна да ми личи много рано, а преди това коремът ми беше залепнал за гърба  Laughing

# 602
Здравейте на всички априлски майки! Отдавна искам да се включа,но докато си подновя акаунта...Накратко за мен - чакам момиченце на 16-ти април, имам една чудесна Ели, която е на годинка и почти 5 месеца. Предизвикателство е да си бременна с малко детенце, но мисля,че като се роди второто това сега ще ми се вижда като почивка Laughing

# 603
  • Варна
Моето коремче е също много компактно, в 19 г.с. + 5 съм, ако сложа прилепнала дреха, рокля по мен ми личи вече, но иначе не. Индивидуално си е да, имам колежка на работа с една седмица пред мен бременна, нейното коремче е доста заоблено вече. Може би зависи и колко килограма са качени  newsm78, аз все още съм на минус на тоя етап.

# 604
Аз съм 17+3 с термин на 1.05 и до обяд съм като дъска, следобед съм като попреяла. Ако легна по гръб, съвсем пък не може да се каже, че има бебе Simple Smile Пък съм качила към 4кг.
Единствено някои колеги на работа твърдят, че има малка разлика. Единя,обаче, е опитен-жена му роди скоро и има пресни наблюдения.

# 605
  • София
Тези списъци са толкова различни но е хубаво всяка да си има според нуждите аз от сега подготвям нещата (дописвам списъци, пазарувам по тях и се надявам да на пропусна нещо важно).
За сега бременността ми е нормална, но много ми хвалиха д-р Иван Сигридов та се чудя дали да ида само за един преглед. Дали някой знае нещо за въпросния лекар Simple Smile
Сигридов е много добър и аз така знам. Видях, че от скоро е и в екипа на МЦ "Св. Петка". Аз там ще ходя на ФМ. Нищо не пречи, ако искаш да си запишеш час щом имаш желание.   Simple Smile http://oscarclinic.com/ekip/

Ellie_eillE това май са си симптоми на прееклампсия. Трябва много внимателно да те следят. Само при нужда Допегит не ми се струва достатъчно. Имаш ли белтък в урината? Трябва да пускаш по-често изследвания на урината. Според мен не е лошо да се консултираш и с още някой доктор. Следи си кръвното много внимателно и почивай много. А аспирин или фраксипарин взимаш ли?

И аз от това най-много се притеснявам, за сега нямам белтък, но ще следя. Нищо друго не са ми изписвали. В чертвъртък съм на ФМ при друг лекар и ще говорим и за това. Чудя се как не ти обръщат внимание тия лекари #2gunfire. А аз се записах на ЖК точно при лекар, който завежда АГ отделението в нашата болница, с идеята, че ще е по-добре. ooooh!

Аз имах симптоми на прееклампсия от началото на 9 месец на предишната ми бременност - отоци, задържане на вода, висока пикочна киселина и нисък белтък, а след като родих и спрях фраксипарина кръвното ми скочи на 200/100, изливи в сърцето и т.н, но имахме късмет и аз и бебето. Сега гледам да се следя много стриктно и се моля да не се повтаря.  Praynig Посъветвай се задължително с друг лекар! Не искам да те плаша, но не е шега тая гадост. Аз пия по една таблетка аспирин - това е профилактика освен за тромбофилия и за прееклампсия. По-късно когато реши доктора, ще ми включат и фраксипарин. Също така се следя и при кардиолог и си меря кръвното по 2-3 пъти на ден. Ти от кой град си? Ще ти стискам всичко да е наред с теб и бебчето!  Praynig

# 606
На някои им е странно,че все още не им личи,на мен пък ми е странно,че още от 3-ти месец ми пролича.Вярно,че това ми е втора бременност,но ето,че това не е определящо.Явно си зависи и от кожата дали е по-еластична и дали преди това е била по-отпусната(като моята примерно).Аз и да хапна малко или да си пийна вода и веднага се издувам като балон,но пък си му се кефя на коремчо. preggo

# 607
На мен вече си ми личи, даже до преди няколко седмици като ми казваха, че трябвало да се загледаш, за да се види, ми ставаше криво  Laughing
Обличам си дрехи по мен и страшно ме радва корема ми, даже на моменти се чудя нормално ли е  Grinning

# 608
Миналата седмица реших, че вече ми личи и се снимах, ама като пратих снимката на приятелки ми казаха, че ми личи, колко като да съм изпила някоя бира.  Чудя се само сега да не почне изведнъж много да расте и да качвам, че нали уж по-добре да е плавно. Ама ще видим, на килограми само съм си възвърнала от преди да сваля, сега съм 18+3.

# 609
Аз съм в 21 гс и ми личи, толкова че не мога да го скрия / не че се опитвам де/. Който и да ме види ме пита бременна ли съм, а на мен шишока много ми пречи вече.  Blush

# 610
  • София
Ми и на мен доста си ми личи, аз съм 19+, може би някъде 14-15 г.с. изведнъж ми се показа корема  preggo

# 611
  • Нейде из лудите гори...
След месец всички ще сме на показ вече Simple Smile
Моята сестра до скоро се шегуваше, че има по-голем корем от моя, а тя си е тип "моделка", вече няма къде да се мери, ама и аз си го перча , хубаво ми е да, галя си го, малката също много се радва, пък баща й е като залепен вечер за корема  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Бебка пък отвръща с ритници и така.. идилия Simple Smile

# 612
И аз съм си много горда с него Simple Smile Но странното е, че дори когато съм легнала, си стои една топка Simple Smile

Вие колко често усещате ритничета? Аз често усещам малкия да се движи, но има периоди, в които почти нищо не усещам. 18+ съм. Иначе сутрин е много активен, на моменти имам чувството, че някой ми пуска ток през корема  Hug Вчера нарита и баща си, идилия!

# 613
Нашата малка не иска да ритне баща си и това е, вечер като си легнем той си слага ръката на корема ми, но ефекта е, че по-бързо ми се дохожда до WC  Simple Smile
И аз с ръка много рядко съм я усещала.

# 614
  • Пловдив
Аз усещам помръдвания само, все още. Усещам ги ако стана след като съм седяла на работа дълго време. Или пък вечер като си легна в леглото. А с ръка още нищо не се усеща.

Общи условия

Активация на акаунт