Съпруги на военнослужещи - 14

• 55 460
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Фло  Hug
 По принцип работата ми е доста динамична и почти нямам време за форума през деня, а вечер не ми се седя пред компа. Свободното си време за нет прекарвам в четене и писане в една затворена група във фейса с жени, с които имаме общи проблеми от дълги години за съжаление... Сега се включвам, защото съм болнични и имам време, после като ме поеме ежедневието не знам как ще е.... Като цяло съм и на прага на нов етап в живота ни и там също хвърлям усилия и време... Това е... Simple Smile

# 601
Дафинов лист съболезнования. Фло ти само на мен ли не искаш да гледаш?За лимит и аванс ММ каза че има от вторник ама като го няма,а пък аз този път не взех картата.

# 602
Фло, благодаря за поздрава bouquet. И на боб си многУ дУбра ша знаЙш. Сигур' и карти Фърляш, по звИзди гадаЙш и други таквиз пУдобни неща... Ша почерпА, 'що да не почерпА и с кайВенце и с к'вот кажеш.

Дафинов лист, съболезнования.Да почива в мир свекърва ти  Flowers Rose Flowers Rose

# 603
dafinov list,   Hug искрени съболезнования!
Коледната украса ще я почвам другата седмица, защото в събота ще правя рождения ден на малката. Мъниче писа за коледен календар, това да не би да е като тия в Германия - advent calendar? Фло изобщо не се притеснявай и да не успееш да ми пратиш, няма да се сърдя Simple Smile!

# 604
  • София
Да бе да. Аз да не съм несериозна? Каквото съм обещала, значи ще стане. АЛБЕНЧЕЕЕЕ, дай тел. за връзка.

Симпатично СИМПАТЮХЧЕ, като станеш баба пенсионерка, тогава ще имаш време като мен Simple Smile. Сега движи другите задачи, че явно никак не са малко. Прегръщам те, с  най-добри чувства Hug

ТРЪСТИКОВА, на всичко съм добра. Тая вечер ша гледам на най-дъртата сред вас. Да видим в нейната чаша какво ша са види Wink Сичкуто дето го виждам, се ша го казвам.

РАДИНКА, ма то на опашка са се наредили. Мож па да ти дойде ред.

МЪНИЧЕ, отбелязвам си в графика, че на 2.12. сряда, по обяд, никакви пациенти. Ще ти пратя тел. си на ЛС. Може да се чуем предварително, за да изберем подходящо място за среща. Много се радвам!

Работа ме чака, спирам с приказките Simple Smile

# 605
  • Пловдив
dafinov list, Бог да я прости свекърва ти. Вече е на едно по-добро място. На теб пожелавам бърза да се възстановиш.

Тук разни врачки виждам. На кафе, на боб. А пък братът на една приятелка веднъж ни каза, че най-добре гледал на пържоли.  Laughing Ни по онова време се бяхме увлекли по едни хороскопи, едни звездни карти, лудница. Алена ряпа да яде.   Laughing

Елхата ще я извадя тази седмица, а дзверчолина е отговорник за коледната украса в училище. Да видим какви ще ги сътворят. Ще купя и нова играчка. Едно време все стъклени бяха, имам разни, които са сигурно на моите години, ама останаха съвсем малко.

Ако някой иска да направи интересен подарък на някого, вижте това
https://www.facebook.com/%D0%A0%D0%B8%D1%81%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0 … -103815806358276/

# 606
  • София
Я како дай чашата сига на теб ша гледам. Ни ма гледай, че съм дърта циганка, учена съм. До 4-то отделение съм учила. От ногу нища разбирам. Моа да ти гледам на кафе, карти да ти редим, боб да ти фърлям. Можем още и на пържола да ти гледам, на зелена салата и на гроздова ракия. Апа комшията на гол пъп гледа. Малеей, кво е туй име твойту ма. Секаш кога се праим на ядосана и си турим ръцете на Ф. Я,я, Фло май се казваш. Такаааа, първо да видим като каква работиш. Дъл ша пУзная newsm78 В идната ръка бормашина държиш, а у другата керпедена мааш. Я, и некикъв вес'ник за дезинфекция тураш. Докторица по зъбите си май. Баш та виждам, как зъб вадиш. Умотваш трошляко с вес'нико. Стъпила си на лев крак, деснио запиняш у чаталът на нещас'нико. Това е да му земеш акъло, та да си мисли, че ваденьето ич не боли, по сравнение с другото. И те виждам как сецаш, сецаш, напиньяш, докато се напика човеко. Малеее, голем си дзвер. Така казва чашата, а не яз. Ама, како, каков е тоа цирк ма. Народ като на манифестация, за 9.септември.  От далече идат, за ногу време. Лелееее, требе да са ти рода, да са ти живи и здрави, да илядат къде одат, сичко да им е на таман и се да им е убаво. Ама сите на тебе чекат-и чаветата, и дъртите. По цел ден казан манджа вариш, кога Асан се върне, за него нема. И днеска, и нощеска да месиш, се не стига. А зетът ногу ти е арен. Я да видим, какво вика? Аааа така вика: Хотел баба супер, растурАн баба пак супер, а банка баба най-супер. Пари дава, а на обратно не зима. Апа сват ти къде те срешне, се те прегръща и те целива, ама адетът му е таков. Чуждестранен. А па твоя Асан ногу ревнив, ма како. Бетер мойто мъж кога се женихме. Такваз кокошка кат теб лесно изпуща ли се? Ей, жено да се не расърдиш, само се майтапим. Кокошка викам, ама златни яйца снася. Понекогаш ти иде през глава да бегаш, ама и они по тебе, ша са повлекат, та файда йок. Айде пАри ти не искам, ама че ми извадиш един зъб, а после златен ша ми туриш newsm47 Тъй да лъщи на слънцето, та чак да окьоравим комшийката.
Айде оди си по живо, по здраво, че мъж на креват те чека. А яз сега на командировка отивам. Малко ша обиколим моловете, че сега там е келепира. А Асан иска нощеска да иде пари от банката да тегли, че ногу работи и по светло нема време. 

# 607
Дафинов лист, съболезнования...Ти трябва да си силната в този момент, така че се дръж!!!
ФЛО, на шега, на майтап, всичко познаваш... Ако не беше станала стоматолог, щеше да правиш хороскопи.
Сега пиша един проект за образователна интеграция на ромите, да взема да те включа...Ако знаете колко пари се усвояват по тези европрограми!
Дунди, много красива идея за подарък. На мен дядо Коледа винаги ми носи чорапи. Дано тази година да съм слушала повече. В работата всички колежки попълват данъчни декларации / благодарение на вас/, никой не се отказва от 20-те лева на дете.
Лека нощ!

# 608
  • Разпиляна във въображението
Дафинов лист, съболезнования Flowers Rose

Елхата извадих вчера, но нито днес, нито утре се очертава възможност да я украсим. ММ се прибира от дежурство и ще го юркам насам-натам.

Моят ден беше ужасен. Само малкият беше светъл лъч /като не броим отказът му да хапва/. Едната щерка ми се обажда, че е получила 2 по математика, защото не съм й дала транспортира снощи. Аз отказах да й дам новия, неотворен още, а да си ползва стария, който не е счупен. Но тя и него забравила от яд и мен ме обвинява. Като се прибра я накарах да ми измери няколко ъгъла та да видим дали не ставал. После като разтворих на втората раницата - сигурно кг. с плодове намерих вътре. Всяка вечер им казвам да си изпразват раниците и да ги приготвят, а те... Та всичко изрових от тях, смених на каката с друга, а малката ще ходи с плик, а утре ще търкам и чистя. Отделно телефонът ми заби и се предоверих на един приятел, който ми каза да го преинсталирам, въпреки усещането ми, че не софтуера е виновен, а тъча и сега всичко е затрито. Мрън-мрън.

# 609
Добро утро,момичета,напук на лошото време ви пожелавам един много приятен ден

# 610
  • Пловдив
Добро утро на всички.
Miriel, посмях се на твой гръб. Плодовете пак са добре, аз съм намирала мусака между две филии хляб - неизяденият в стола обяд, а една дружка търкаше размазано плодово кисело мляко от учебниците.
А пък за това, че си виновна за транспортира, еми то е ясно, те децата са невинни по условие.  Joy В кой клас е тази сладурана? Може и да си казвала, ама не помня.

Много ми е добре на мен с Nokia с фенерче, не стига че цял ден съм пред компютъра, ама и на телефон да се дзверя, не, благодаря. Една позната в САЩ също е все още с такъв тип телефон, от простите. Синът й казал, че като се развали, повече такава антика там няма къде да намери и ще й се наложи да си купи умен телефон. И понеже в САЩ всички баби били с iphon, и тя щяла такъв да си вземе  Laughing Обаче хич не го искала, да имала и тя вайбър и всички да я търсели на него и да я притесняват постоянно. А така, с простия телефон, почти никой не й звъни от БГ.  Laughing

Fleure de lune, лошото е, че от тези пари много малко стигат до самите роми, изтекоха в нечий джоб. Аз работя в подстъпите към Столипиново и всеки ден ги гледам. Ами едно и също - всичките са по улиците и не вършат нищо. Децата им не ходят на училище, едва говорят български. Пълна мизерия.

Лек ден на всички.  Hug 

# 611
Добро утро!
dafinov list Sad  Hug  Flowers Rose

Получила съм адреси от dimitrova8002, albena30, dundi73, Шехина, Miriel, Seti Beti, sweet_maniche, Flo 51, Ni_kito, Fleure de lune.

В понеделник вечер ще ги пратя на всички, ако има и други желаещи, очаквам адреси.

Fleure de lune сега започнах работа в ром. училище, от следваща учеб. год. ще се започва с проекти. Има ученици в 5,6,7 и 8 клас, които не познават всикчи букви и не могат да си пишат трите имена. Shocked Кой е виновен?
Няма да ви разказвам, че едва ли ще повярвате.  smile3511

Лек ден!

# 612
Здравейте!
Аз в моята работа от време на време замествах една колежка, която работи на гише с клиенти - е там няма да ви казвам какви случаи съм имала на неграмотни роми, цигани и т.н. Не могат да си попълнят бланката с данните от личната карта, т.е. да ги препишат, а какво остава за друго.

Дафинов лист, съболезнования! Не се предавай!

sweet_maniche, аз няма да мога да дойда да те видя, нали трябва да лежа, надявам се не се сърдиш  Hug Тя Фло ще се представи подобаващо, нямам съмнение  Hug
simpatiuh4e, ама какви са тия болнични?1 Я на крака! Пожелавам бързо възстановяване!
Miriel  Hug не се напрягай излишно. Аз бях забравила какво е транспортир, та сега отварях в гугъл да си припомня  Whistling Важното е да сте здрави всички, пък то все ще има нерви покрай нещо.

Сега малко и аз да помрънкам - днес е черен петък и тук в София по всички молове има намаления. На мен оня ден ми се сцепи подметката на обувките, които обувах без да се навеждам и ми бяха супер удобни. Но днес няма как да ходя да си купя нови, защото трябва да се пазя. И козметика как обичам да си купувам, и там колко намаления има, ама пропускам. След обед съм на преглед да видим как са контракциите, дано не се налага да ме приемат. Днес и за друго ми е притеснено - пращаме две малки котенца до Малайзия и милинките ще пътуват с един полет до Франкфурт, който тръгва тук към 14 часа, после още един 12-часов полет (!!!) от там до Куала Лумпур, който тръгва в 22 часа.... а искаха сега в 9 да ги закараме, че да минават митници и не знам още какво.... Та сега от 9 до 14 часа какво ще правят, после полета, после престой във Франкфурт, после другия полет...... По мои сметки и предвид часовите разлики, би трябвало утре към 11 часа наше време да кацнат вече в крайната дестинация. Миличките ми, добре поне, че са двечки, братче и сестриче. Дано не се уплашат много, много ги мисля.  Tired Tired Tired

За работещите имам добра новина - петък е!  hahaha

Последна редакция: пт, 27 ное 2015, 09:33 от Seti Beti

# 613
Здравейте и от мен Simple Smile

Сети Бети - - ако знаеш тази новина, че е Петък как я уважавам  Whistling Whistling Peace Peace   smile3558 smile3558 coolcool

И аз да ви кажа снощи как се смях с ММ - преди да приключа още работа му се обадих и му казах:  "отиваме в Метро като си дойда, че тези пари от лимитите трябва да се похарчат" и той ми вика- ще ти забраня аз да влизаш в БГ МАМА хаха хаха  всичко научаваш.. Grinning  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Тааа- има няма похарчихме някой и друг лев.. и подарък на мама за Коледа купих...  Party Party
Хайде момичета хубав ден от мен.. ии чакам да стане утрее да си се помотаяя с останалия лимит Grinning Grinning Grinning Grinning
 Hug Hug Hug

# 614
На Дафинов лист и семейството й - сили и кураж да се справят със ситуацията!

Аз пътувам сутрин с учители, които работят в изцяло ромско училище.  И те споделят ,че работят по доста европроекти.  Ако нямат това допълнително финансиране едва ли ще стоят-работата е изключително тежка и неблагоприятна.

Общи условия

Активация на акаунт