Уред за сушене на плодове и зеленчуци - 2

• 160 480
  • 763
  •   1
Отговори
# 600
Смокини сме сушили нарязани на шайби,не променят цвета си.
Домати минали години съм пробвала,но или потъмняват,или залепват за скарата. Вероятно зависи и от сорта,но вие какви сушите и после съхраняват ли се без да мухлясват ?
Праскови стават ли сушени

# 601
Да, прасковите стават. Аз ги режа на тънко, като изсъхнат стават на чипс.
А пъпеш сушил ли е някой?

# 602
  • Добрич
Прасковите ги суша на резени, като диня, с дебелина при основата  около пръст. Стават изключително ароматни! Последния път бяха готови за 36 часа.
Доматите ако са на кръгчета, залепват. От дългите домати,  отрязани на половинки, като лодки, без семенна част, с люспата отдолу решават проблема със залепването.
Миналата седмица суших диня. Бях чела, че ставала, като дъвчащи бонбони и си мислех, че това е на вкус. Оказа се, че и залепва за скарите, като дъвчащи бонбони... Някои парчета просто не успях да ги остържа. Ако пробвам пак, ще подложа хартия за печене,  понадупкана с перфоратор.

# 603
Здравейте! Закупих уреда за сушене най-вече заради доматите. Имам домашно произведени,но с недобро качество и смятам ,че ще станат за сушене. Тук чета ,че се залепват. Въпросът ми е - дали да не подложа хартия за печене?Дайте някакви практични съвети!:laughing:

# 604
Аз пробвах с домати на резенчета,нормални за салата,не за консерви. Тънко нарязаните почерняват бързо и се чупят. Стават лепкави всички. Отделно ми залепваха за скарата. Ще пробвам консервен сорт ( по-месести) разрязани на две и с ципата на долу,по съвета по-горе.
Благодаря,Вела !

# 605
Сушила съм всякакви домати. Режа на около сантиметър. Суша до чипс, за да съм сигурна, че няма да мухлясат. Залепват, но когато засъхнат достатъчно лесно се отлепват. На хартия ще е по-лесно , вероятно.

# 606
Да попитам. Преди да сушите плодовете слагате ли ги в захарен сироп? В моето упътване това е първата стъпка. Нямам още опит.Blush

# 607
Да попитам. Преди да сушите плодовете слагате ли ги в захарен сироп? В моето упътване това е първата стъпка. Нямам още опит.Blush
Аз не.

# 608
И аз не слагам в захарен сироп, нито преди, нито след сушене.

# 609
  • Sofia
Не слагам в сироп.
Пробвах веднъж и накиснах банани,ябълки и праскови в лимонов сок.При сушене не потъмняха.

# 610
Здравейте, може ли да обеля прасковите /не обичам люспи/ да ги нарежа и така да ги суша?

# 611
Здравейте, може ли да обеля прасковите /не обичам люспи/ да ги нарежа и така да ги суша?
Аз точно така ги суша - обелени и нарязани на полукръгове.

И пак да попитам - пъпеши сушил ли е някой?

# 612

Благодаря!

# 613

Сушила съм веднъж. Може и пъпешът да не беше сладък, но след време се чудех какво е това. Става иначе.

# 614
  • София
Сушили ли сте краставица Simple Smile
Мислех да я ползвам през зимата, но тогава нямаше никакви качества, просто нещо сухо, буквално я изхвърлих.
Сушените тиквички се опитах да готвя, но също отчитам за провал.

Общи условия

Активация на акаунт