Уред за сушене на плодове и зеленчуци - 2

  • 160 480
  • 763
  •   1
Отговори
# 600
  • Мнения: 5 859
Смокини сме сушили нарязани на шайби,не променят цвета си.
Домати минали години съм пробвала,но или потъмняват,или залепват за скарата. Вероятно зависи и от сорта,но вие какви сушите и после съхраняват ли се без да мухлясват ?
Праскови стават ли сушени

# 601
  • Мнения: 4 649
Да, прасковите стават. Аз ги режа на тънко, като изсъхнат стават на чипс.
А пъпеш сушил ли е някой?

# 602
  • Добрич
  • Мнения: 6 277
Прасковите ги суша на резени, като диня, с дебелина при основата  около пръст. Стават изключително ароматни! Последния път бяха готови за 36 часа.
Доматите ако са на кръгчета, залепват. От дългите домати,  отрязани на половинки, като лодки, без семенна част, с люспата отдолу решават проблема със залепването.
Миналата седмица суших диня. Бях чела, че ставала, като дъвчащи бонбони и си мислех, че това е на вкус. Оказа се, че и залепва за скарите, като дъвчащи бонбони... Някои парчета просто не успях да ги остържа. Ако пробвам пак, ще подложа хартия за печене,  понадупкана с перфоратор.

# 603
  • Мнения: 548
Здравейте! Закупих уреда за сушене най-вече заради доматите. Имам домашно произведени,но с недобро качество и смятам ,че ще станат за сушене. Тук чета ,че се залепват. Въпросът ми е - дали да не подложа хартия за печене?Дайте някакви практични съвети!:laughing:

# 604
  • Мнения: 5 859
Аз пробвах с домати на резенчета,нормални за салата,не за консерви. Тънко нарязаните почерняват бързо и се чупят. Стават лепкави всички. Отделно ми залепваха за скарата. Ще пробвам консервен сорт ( по-месести) разрязани на две и с ципата на долу,по съвета по-горе.
Благодаря,Вела !

# 605
  • Мнения: 286
Сушила съм всякакви домати. Режа на около сантиметър. Суша до чипс, за да съм сигурна, че няма да мухлясат. Залепват, но когато засъхнат достатъчно лесно се отлепват. На хартия ще е по-лесно , вероятно.

# 606
  • Мнения: 4
Да попитам. Преди да сушите плодовете слагате ли ги в захарен сироп? В моето упътване това е първата стъпка. Нямам още опит.Blush

# 607
  • Мнения: 4 649
Да попитам. Преди да сушите плодовете слагате ли ги в захарен сироп? В моето упътване това е първата стъпка. Нямам още опит.Blush
Аз не.

# 608
  • Мнения: 8 520
И аз не слагам в захарен сироп, нито преди, нито след сушене.

# 609
  • Sofia
  • Мнения: 29 346
Не слагам в сироп.
Пробвах веднъж и накиснах банани,ябълки и праскови в лимонов сок.При сушене не потъмняха.

# 610
  • Мнения: 13
Здравейте, може ли да обеля прасковите /не обичам люспи/ да ги нарежа и така да ги суша?

# 611
  • Мнения: 4 649
Здравейте, може ли да обеля прасковите /не обичам люспи/ да ги нарежа и така да ги суша?
Аз точно така ги суша - обелени и нарязани на полукръгове.

И пак да попитам - пъпеши сушил ли е някой?

# 612
  • Мнения: 13
Здравейте, може ли да обеля прасковите /не обичам люспи/ да ги нарежа и така да ги суша?
Аз точно така ги суша - обелени и нарязани на полукръгове.

И пак да попитам - пъпеши сушил ли е някой?
Здравейте, може ли да обеля прасковите /не обичам люспи/ да ги нарежа и така да ги суша?
Аз точно така ги суша - обелени и нарязани на полукръгове.

И пак да попитам - пъпеши сушил ли е някой?
Благодаря!

# 613
  • Мнения: 286


И пак да попитам - пъпеши сушил ли е някой?

Сушила съм веднъж. Може и пъпешът да не беше сладък, но след време се чудех какво е това. Става иначе.

# 614
  • София
  • Мнения: 5 358
Сушили ли сте краставица Simple Smile
Мислех да я ползвам през зимата, но тогава нямаше никакви качества, просто нещо сухо, буквално я изхвърлих.
Сушените тиквички се опитах да готвя, но също отчитам за провал.

Общи условия

Активация на акаунт