Забременели след инвитро - тема 15

• 54 412
  • 722
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
Ти прилагаш ли хепарини?
Да. През ден Фракси и Асирин протект, редувам ги. От Надежда ми бяха назначили ежедневно Фракси, но следящия ме лекар смята, че така е по-добре. Реших да го послушам, но не ми е говорил страшни неща какво ще стане, ако бия всеки ден. Когато слагах Неупоген все още, каза: "Щом от София са ти го изписали, ще го слагаш."

# 301
Съжалявам, че се намесвам, но Сав Сигридов не е хематолог, че да ти каже по колко и дали да слагаш фракси. От него или имаш нужда или не. Дозата също се назначава само с изследване.

# 302
sigme, показах на Сигридов резултатите от изследванията на хематолога, и Сигридов каза, че това не са изследвания пригодени за бременни - става въпрос за анти Ха. Тоест оспори и тях и каза да не ги гледам, защото кръвопритокът към матката показва нужда от 0,4 а не 0,3, както препоръчва хематолога.

# 303
  • При вещиците
Момичета, успокойте топките. Има за какво да си тровите нервите!
Бел, честита първа месечинка на Катето! Да е здрава и щастлива и да ви радва още много.

# 304
  • Пловдив
Причината да се обърна към д-р Сигридов, беше колебанието ми дали да слагам фраксипарина профилактично, тъй като имам изписан от Надежда фраксипарин без да имам тромбофилия и реална причина. Д-р Сигридов гледа на доплер и често може да каже какъв е кръвотока по време на бременност още в 7 г.с. и да даде мнение за нуждата от хепарини.
Не съм искала да слушам 2-3-4 лекари, но прецених, че Д-р Стаменов е главно ин-витро и оперативен специалист, неща, за които вече му се доверих и се справи чудесно и рано или късно ще спрат да ме викат на прегледи в Надежда при него, доколкото знам това се случва около 11 - 12 г.с., поправете ме, ако греша. Исках да съм се записала при лекар, който е специализирал проблемни бременности. Все пак в медицината хората специализират различни неща. Идеята ми не е била да събирам мнения. Просто за моя изненада мненията се разминаха.
Все пак фраксипарина не е шега работа, а в Надежда никой не ми пуска никакви изследвания - нито фибриноген, нито протромбиново време, нито АРТТ, просто ми го изписаха и ми стана странно, че никой не го следи. Единственото, което имунолозите ми казаха, че трябва да следя за фраксипарина са плацентарните молекули. Е тях ги е въвел д-р Сигридов и това е още една причина, че се обърнах към него. Сега малко съжалявам, защото съм една бременна и стресирана жена, която не знае какво да прави със зарзиото.
naskomimi, за теб не разбрах още ли си бременна или си родила вече? извинявай, ако вече си ми казала.  Peace
Хе хе
Почвам отзад напред. Все още съм бременна, мила - в 19-та г. с. Моето чудо се случи по време на втория ми опит и първи по фонда лятото и живи и здрави се надявам да изживея щастието да прегърна една прекрасна дъщеря напролет. Още не мога да се отпусна и да мисля за това и да проумея, че наистина ми се случва. Ние сме много стресирани, вярно е и наистина сме склонни да се шашкаме от едно отрицателно мнение, вместо да се отпуснем от 10 положителни. Пресен пример съм с това. Вече почти месец се мотам по ендокринолози, отделения и никой не може да ми даде еднозначно мнение. Имам вродена надбъбречна хиперплазия /ВНХ/, с високи андрогени като се оказа, че мога да я предам на момиченцето и то да се роди с аномалии на външните полови органи и всякакви страхотии. Моят ендокринолог е категоричен, че рискът е минимален, още повече, че аз съм с късно начало и лека форма без аномалии, но когато д-р Михова ме прати за второ мнение влязох в порочен кръг. Както и да е - стана дълго и още не съм излязла от паяжината, но беше за потвърждение как сме склонни да се шашкаме, вместо да сме щастливи. Добре, че мъничката ми душичка взе лекичко да ме подритва, та да вярвам, че ми се случва, че я имам и да ми текат сълзи от щастие...

А иначе за фраксито аз го бия през ден по 0,3 и всеки ден таблетка аспирин протект без да знам имам ли тромбофилия. Д-р Михова каза, че е добре да бия, тъй като съм рискова с ВНХ и ИР и защото се залежавам. Кръвотокът към бебка и моите показатели са ок. ЖК също ми каза, че е добре да слагам, даже тя ме караше 0.4 всеки ден, но...
Та... Надявам се да не вреди като го бия без да знам има ли нужда, но останах с впечатлението, че едва ли не е като профилактика...

# 305
naskomimi, уау какъв дълъг пост, то и моя кръвоток е уж ок, ама имало някои затворени артерии.
гледам, че без изследвания за тромбофилия са ти назначили фраксипарин, явно това е масова практика. а от коя г.с. си на фракси и аспирин? на мен д-р Сигридов ми каза сега да не пия аспирин да изчакам до 12 г.с., защото не било подходящо да стартирам сега точно.
съжалявам за ВНХ, но се надявам всичко да е наред.
права си, че повече наблягаме на отриацтелните мнения, ама като ти кажат от едно място, че ако не слагаш Зарзиото рискуваш да направиш аборт, а от друго, че е ужасно да се слага по време на бременност,  направо ти настръхва косата.

# 306
  • Пловдив

И аз си мисля, че с фраксито е практика. Мисля, че го почнах от 11-12 г. с. А за аспирин протекта ми беше изписах от д-р Персенска след трансфера и го пия от съвсем началото и не съм го спирала.
За зарзиото те разбирам. Аз също се чудех дали или точно поради тези причини, но накрая реших все пак да го спра. В същата ситуация съм с ВНХ. Пиех преднизолон ф от повече от три години и сега така и не дават отговор кое е по-опасно - да го пия или не...

# 307
  • Живее на Луната
Лили, благодаря, много мило че си се сетила. Катето днес става на месец, другата седмица живот и здраве ще си я вземем у дома. С таткото много се вълнуваме и трескаво се подготвяме.

Честити бебенца на Естлар, Ая, Беллаа! Много да ви радват и да растат здрави и щастливи деца!  bouquet

# 308
Бел, да не си родила?

# 309
Сигмее, много си изостанала  Wink Белчето роди преди месец, да и е жива и здрава дъщеричката и скоро в къщи при мама и тате  Heart Eyes

# 310
Бел, Честит празник на малкото Кате.  baloni  Прекрасна новина, че ще се приберете и тримата в къщи  newsm44

# 311
Рядко влизам тук и наистина не съм разбрала.
Честита дъщеричка Белче. Не е малка- не се притеснявай. Скоро да си я приберете и да и се радваш много  Hug

# 312
  • Живее на Луната
Да сигме, родих в началото на 32-ра седмица и поседяхме доста време в кувиоз, ти си го преживяла същото и знаеш какво е. Вече е добре малката и скоро се надявам да ми я дадат, че е голяма мъка само да го гледаш и да не можеш да си го гушнеш.

Благодаря момичета и от нейно име.  Hug

# 313
Имаш дълъг път да вървиш, но като си вземеш детето вкъщи, просто не можеш да си представиш каква радост е. Ако имаш някакви въпроси, относно прегледи и рехабилитации можеш да ми пишеш  Hug

# 314
  • България
Момичета , кога се правеше първата ФМ. Навремето с каката мисля, че в 16 сеедмица беше. Тогава всичко се виждаше много ясно. Гледахме бебето на един голям екран Simple Smile Беше много хубаво. Казаха ни и пола. А корема дори не ми личеше още.

Общи условия

Активация на акаунт