Забременели след инвитро - тема 15

• 54 331
  • 722
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, моля ви помагайте с препоръки. От слетобяд съм с леки болки в гърлото какво мога да пия за тези болки?

Благодаря за информацията Пънче Hug

На един от прегледите бях питала доки какво да пия ако ме тръшне настинка и ми препоръча "Стрепсилс" за гърло и Парацетамол за температура. Дано да ти е полезно.

# 631
  • При вещиците
Момичета, моля ви помагайте с препоръки. От слетобяд съм с леки болки в гърлото какво мога да пия за тези болки?

Благодаря за информацията Пънче Hug

На един от прегледите бях питала доки какво да пия ако ме тръшне настинка и ми препоръча "Стрепсилс" за гърло и Парацетамол за температура. Дано да ти е полезно.
абсолютно НЕ Стрепсилс. Поне 3 доктори са ми ги забранявали.
На мен нито ноктите нито косата ми се промениха по време бременността.

# 632

Значи да разбирам, че Д-р Тихомирова от болница Надежда и асистент на Д-р Стаменов ме е излъгала или е некадърница ?  newsm78

Ето извадка от листовката на лекарството:

- ако сте бременни, не се препоръчва употреба през последното тримесечие;

Може би, на мен са ми го препоръчали, защото съм едва в първото тримесечие.

# 633
  • При вещиците

Знчи да разбирам, че Д-р Тихомирова от болница Надежда и асистент на Д-р Стаменов ме е излъгала или е некадърница ?  newsm78
отговорено така, пак се чувствам "виновна" че казвам нещо обратно на лекарите в Надежда. На мен това са ми казвали.

# 634
Прочети по-горе. Редактирах се.

Истаната е, че не обичам да чета силно категорични мнения по форумите. Аз казах какво ми е препоръчал моят лекар. Не налагам мнението си, защото то не е мое, но така както се изказваш категорично излиза, че аз трябва сега да изпадна в паника относно кадърността на моя лекар и да започна да търся второ мнение. Затова реагирах по този начин. Нищо лично. Иначе то колкото доктори, толкова и мнения.  Peace

# 635
  • При вещиците
Хайде сега полемики. Даваш съвет на някой друг какво да пие, аз също имам право да кажа нещо от моя опит. Едно съм разбрала, докторите не са богове и всеки лекува различно. Но след като 3 лекари в 3 различни държави казват едно и също-НЕ Стрепсилс по време на бременност, поне ще се замисля. Който ме познава знае че не се доверявам на 1 док и не боготворя никой. Остани си със здраве и успешна бременност!

# 636
Аз съм дала съвет ???  Rolling Eyes Бъркаш. Аз споделих какво ме е посъветвал моя лекар и изразих надежда, че съм била полезна. Точка.

# 637
  • Пловдив
Здравейте, момичета!
Аз се изгубих от доста време, но имах много притеснения и задачки!
Накратко: от вчера съм официално в шести месец!  Още не мога да повярвам, че ми се случва и когато мъничката ми душичка рита и се бунтува ми пълни очите от щастие и благодарност!  Минах миналата събота на ФМ 20-22 г.с. Всичко с бебка е ок. Тогава бях 20+1 и тежеше 370 грама. Всичко й беше в норми, нухалната 3.6, шийка, измерена с вагинален 3,7 . Сега съм пак на 12.12 на плеглед и нямам търпение!

Първо да се включва за вит. Б12. На мен ми е назначен без изследване. Бях при д-р Даскалов в Пловдив за 4-те инсеминации и той както винаги искаше много изследвания, едни от които бяха кариотип + усвояване на фолиева и вит. Б12. Аз така и не събрах над 300 лв. за това изследване покрай стимулираните инсеминации и той ми назначи неофолик мета 3*1 и вит. Б12 - 1000 веднъж месечно. Питах дали ще е проблем да пия и бия като не знам дали трябва - нямало проблем. Ама аз от няколко месеца преди инвитрото спрях Б12, че ми омръзна все да търся мед. сестри да ми го бият в дупето. Сега никой не ми го е назначавал.

Пънче, супер линк! Аз така се бях ошашкала с този 17-он протестерон!
Та ме въртяха по клиниките мизерните да го изследвам и на всичкото отгоре после да ми кажат,че не са сигурни в техния резултат и да го пусна на частно, пък и нямали референтни по време на бременност. Пусках и в Бодимед - и там нямат референтни. Чудеха се в ендокринологичната клиника аджаба какво да ме правят. Да пия ли преднизолон Ф и ще има ли риск за бебка. Сега ще ходя и при Начев, но като погледнах в този сайт, резултатът си ми е напълно нормален, а аз си мислех, че е висок и ми беше гузно, че не пия преднизолона, за да си я предпазя мъничката. Сега поне се успокоих - ще видим и Начев какво ще каже, но сайтът и безценен!

А по въпроса с косата моята напротив - толкова е суха и нацъфтяла, а е едно от малкото неща, които си харесвам иначе. В момента е ужасна, пък и като не съм я подстригвала заради тъпите суеверия...

Момичета, след прегледа за феталната от многото натискане, после обикаляне по магазини, няколко дни на крак и ми се появиха болки ниско долу. Не знам какво е да ти се втвърди корема. Понякога, особено като хапна, го чувствам сякаш ще се пръсне и не мога да дишам, ама... Когато ме боли ниско долу натискам там и ми се струва твърдо, но чак като ми потъне малко ръката усещам по-твърдо, все едно си напипвам матката, но не е твърдо съвсем като камък. Та не знам да се притеснявам ли и дали са контракции. Споделих на ЖК само за болките ниско и веднага ми изписа магнерот 3*2. Говорих със сестра ми и тя ме наплаши, че като го почна и не трябва да спирам, че тя като го спряла и след 2-3 дни родила, а и плацентата й била зелена и според думите на лекаря й било от магнерота. Мм вика, че нямам още 50 кила, а трябва да пия максимална доза като на жените, тежащи двойно. Та не знам. Пуснах си на гладно магнезий. Все си мисля ако е нисък тогава да говоря с лекарката си в София и тя да ми каже дали да пия макс. Дотогава си пия 3*1, че резултатът ще излезе в понеделник.
Как мислите, правилно ли съм постъпила и изобщо има ли връзка ако ми е нисък магнезия с евентуални контракции?

# 638
  • София
Благодаря на всички момичета който се включиха и дадоха съвет как да се справя с гърлобола Hug Истината е, че за гърлото много помагат изварените компреси, топъл чай, мед и лимон и вече съм много по-добре.

# 639
При дълги разходки, повече движение клякания, чистене, напрягания и мен ме заболява корема ниско долу, но лягам почивам и внимавам да не прекалявам с натоварването. До сега док не е регистрирал проблем.
Магнезий не съм изследвала и макар да се изписва на всяка втора, да не кажа всяка бременна моя док ми го е забранил. Не знам дали е само при мен, може и другите пациентки на д-р Сигридов да споделят.

За статистиката - и аз бия Б12 /но моя беше 80/ и приемам Вигантол Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 640
  • София
Макси, аз се оправих само с гаргари със сода, дано бързо да ти отмине и да не се задълбочи.
Франи, щом на Б12 - 400 на Ликоко се е мръщил, едва ли ще се зарадва на моя. Вит. Д ми е паднал от 125 на 114 и смятам, че пак ми е добре и ще се размина с вигантола. Simple Smile Утре съм при него и после ще ти кажа, че и моето раждане ще е скоро, малко след средата на декември.  Blush Тонове започвам от тази седмица да следя.
Магнезий пих 2 пъти, по-точно Диаспорал и веднага ме отпусна и болките минаха. Д-р Сигридов препоръчва да се пие няколко дни и спре, ако пак се появят крампи и болезнени контракции тогава пак се започва за няколко дни, но е против това постоянно пиене.  Peace
Днес на Бебемания си спечелих 800лв отстъпка от пакета за съхранение на стволови клетки и така заедно с отстъпката за 2ро дете и раждане в болницата се получи доста приемлива цена.  Mr. Green
Сега драмата ми е как се изписва декемврийско бебе? Ако го навлека с космонавт още от залата, ще прегрее... Мислих да е с дънки и жилетка, в порт бебе и освен да го носим в коша от количката, който е с покривало, а не в кошницата за колата... Thinking
Дивчо, ти как си, успяваш ли да контролираш КЗ?

Последна редакция: нд, 22 ное 2015, 20:55 от Dandiela

# 641
Да, Сигридов изобщо не е фен на Магнезия, и с право - ако се приема без нужда, може да доведе до пренасяне, което пък води след себе си други проблеми.

# 642
  • София
Пънче, мерси за линка! Хайде идвай в темата вече!  Hug

# 643
Данди   Hug контролирам КЗ успешно благодарение на съветите ти, но си ходя постоянно гладна. Успокоява ме това, че не остава още много  Whistling  (а при теб съвсем не е останало вече) често не мога да измислям какво да ям и съм основно на салата и месо. Доктор Чачева каза, че бебока вече е в норма и водите са ОК. Притеснява ме, да не съм объркала цялостната кръвна картина и ще ходя в сряда да изследвам положението.
Спечелила си доста добра отстъпка от Биорегенерация! Браво Simple Smile ние също мислим да замразим стволови клетки, въпреки че мненията са много различни.
Аз днес от Бебемания се сдобих с количка Mutsy Evo. Не исках да купувам нищо, но ни дадоха много хубава отстъпка и не ми се искаше да я изпусна. Капарирали сме я, но ще седи в магазина, докато не ни потрябва.  baby_neutral

# 644
  • София
Дивчо, много се радвам!  Hug
Честито за количката! Аз си я бях харесала в дънково, но после ходих и мерих дали ми влиза в колата, оказа се, че трудо ще събера 2 деца, кошове и рама в Мини купър, размислих и реших, че ще си взема Макларън от 6-тия месец, но много ми харесва Муци Ево!!!  Heart Eyes В магазина беше някъде 1350, вие каква отстъпка успяхте да спазарите?

Общи условия

Активация на акаунт