Живея със свекървата

• 73 576
  • 889
  •   1
Отговори
# 255
Всеки си носи на гърба резултата от решенията, които взема, просто казвам, че ако някой иска да се почувства по-зле трябва да си пусне тема в бг-мама, за да му обяснят 100 човека, че той не става за нищо, че всички останали биха се справили с тази ситуация и не биха изобщо допуснали да попаднат в нея. Определено това е начина да се почувства още по-малоценен.
Нали се сещате, че за да попадне тя в тази ситуация сигурно не е от най-решителните хора, че ако беше като вас изобщо нямаше да има тема тук, а щеше да се е оправила сама. Но представете си, има едни такива хора, които не са самоуверени, не им достига сила, решителност и понякога имат нужда от помощ, от съвет, от подкрепа. А единственото, което могат да получат в бг мама е упреци и укори.
Това е причината да не  питам тук за съвет, а ако няма с кой друг си го трупам в себе си, но да търси някой помощ тук си е направо не загуба на време, ами напротив - задълбаване в проблема.
И не е само тази тема причината, за да имам такова мнение. Мога да отворя поне още 20 подобни, в които така се помага на човека, търсещ помощ  Rolling Eyes

Седи си и търпи, като ти харесва. Има хора-мазохисти и им харесва да са мачкани и да имат повод да мрънкат и да се оплакват. Има хора, които не мрънкат и си решават проблемите.

Седя си и не мрънкам поради по-горе описаните причини  Peace

# 256
  • София
nelss, така е, просто като зачетох темата, мнение и съвети са дали предимно хора, които никога не са били в такава ситуация и лека ръка започват да обвиняват......................
Ами, била съм.Не в абсолютно същата, но достатъчно сходна.
Скрит текст:
Студенти в Сф, приключваме и се прибираме в Пв.Естествено, при свекърите (аз съм от друг град).
Но понеже вече сме живели 5 години сами, аз съм категорична, че заедно с тях няма да живеем.Домът, където сега живеем, още тогава беше на съпруга ми, но тук живееше баба му, така че този вариант отпадаше.И целия август, в жегите моя мъж обикаляше да търси квартира, при наличието на 150 кв апартамент на свекърите и постоянното дуднене на свекъра къде сме се затътрузили, да трошим грешни пари за наеми, като еееей такова жилище ще стои празно, те живееха реално в една стая.И не спря да намила през цялото време, докато бяхме на квартира.Укроти се малко, като се преместихме в нашия дом, но като се роди малкия ми син, пак се почна....що сме толкоз твърдоглави, как се оправяме с две деца, ей го имат баба, свободна да ги гледа и т.н., и т.н.
Но, синът е фактор в подобни ситуации.Затова и винаги съм писала, че имаме ли мъж на място, проблеми със свекърите няма.    Simple Smile   

Синът е фактор, напълно съм съгласна, но и снахата е не по-малко фактор. Ако тя не държи и не отстоява собственото си мнение, как така друг ще го прави вместо нея?

# 257
Няма нищо лошо в това да си с по-малко сили и умения. Обаче е хубаво да познаваш себе си и да не се втурваш да си играеш на семейство, че и да забременяваш.

Нали целта на съвета е да те измъкне от ситуация, не да направи сегашната ти ситуация хронична и малко по-поносима...

Повечето хора са наясно, че е имало проблем, като питат за съвет, явно са стигнали до момента, в който е свършило времето за приятелски съвети и е дошъл моментът да се кажат някои истини, за да се промени ситуацията.

# 258
Щом седиш някъде, значи не ти е чак толкова зле там, това е реалността.

# 259
Дана, тук не говорим за мен, аз не се оплаквам от положението си.
Става въпрос за това, че в случая повечето се нахвърлиха върху момичето без да са попадали в такава ситуация, поставяйки себе си в ситуацията,от положението в което са те в момента, не поставяйки се в нейнато положение. Просто защото не биха допуснали да им се случи. Но някои хора попадат, по една или друга причина, и не е толкова лесно да променят нещата.

# 260
Никой не е казал, че е лесно- но не е и невъзможно.

# 261
В ситуацията на авторката наистина не съм била, но да речем, че съм била в други интересни житейски ситуации. Въпросът, когато нещо от ежедневието не ти харесва, е принципен. Или се примиряваш и не мрънкаш (това също е достойна позиция), или действаш и променяш всичко. Това с по-слабия характер и нерешителността са пълни глупости и оправдания.

# 262
Ако беше така професията психолог нямаше да съществува  Peace

# 263
Така е - просто много хора мрънкат, но нищо не променят. И хич не са се затичали към психолога  hahaha Даже са си много добре, както са си.

# 264
Аз се поставих на мястото на авторката и написах, че на нейно място не бих си позволила да мрънкам за нещо в чуждия дом.
Друг е въпроса, че колкото и да сме бедни с половинката ми и дори да чакаме бебе бих предпочела да живея самостоятелно в таванска стая с общ санитарен възел, който да деля с още 3-4 стаи с квартиранти, от колкото да се натрапвам на родителите ми/му.
Ако хората в една връзка са здрави и работоспособни за мен не може да съществува причина, поради която да се натресат в свекървата/тъщата, вместо да са отделно.
По същата причина не мога да съжалявам и хора, попаднали в подобна ситуация, които се оплакват и ми обясняват, че видиш ли то друг начин просто няма. Начин винаги има, но не всеки би се нагърбил с повече работа или по-големи лишения за сметка на по-голямото спокойствие, което би получил от едно самостоятелно жилище пък било то и под наем.

# 265
Не е с лека ръка, скъсали сме си задниците, за да не стигаме до такова положение. И затова се ядосваме, че има хора, които си казват- ами то така е по-лесно, давай да действаме...

Наистина не е с лека ръка. Нещата стават с труд и планирани действия, и разбира се с известна доза късмет. Но най - важното е човек да знае какво иска и какво не би приел.
Иначе и аз посъветвах девойката да се опита да извлече максимума от ситуацията, докато има кой да я обгрижва да не намира кусури, а да търси позитивите, като едновременно с това търсят начин за увеличаване на доходите и отделяне

# 266
Тук пак си говорим сами,а авторката я няма за да разберем малко повече нейната гледна точка.И все пак тук става въпрос за свекърва,която всячески иска да им помага,готви им,чисти им,ако е толкова добронамерена тази жена значи разговора между двете е напълно възможен,би разбрала снаха си и притесненията и.

# 267
  • гр.Пловдив
Години наред, за да не се оправи нещо, никой не го и оправя.

Аз бих откачила централно, ако трябва да живея с младо семейство вкъщи. Ако един ден някое от децата е чак в такава нужда, че се засели при мен барабар със семейството си, ще търся начин аз да се спасявам другаде, но заедно няма да останем.

А бе к'ви хора сте вие бе??!!!

Саможивни кукувици ли сте ,че да ги пишеш такива?!
Всички възрастни хора,които познавам дават мило и драго децата им да са близо до тях и да имат възможност да се радват на внучета,да си помагат ,да не са сами в последните години от живота си....
Те заради такива като теб доста млади семейства са си били шута навън и не искат да се връщат щото не заслужавате грам внимание с такива мисли и разсъждения #Cussing out

И незнам като си тръгнала да откачаш централно поради това,че не можеш да понесеш да живееш с младо семейство,какво ли би станало при други далеч по-сериозни неща-ще хванеш влака със сигурност Peace

# 268
Тук пак си говорим сами,а авторката я няма за да разберем малко повече нейната гледна точка.И все пак тук става въпрос за свекърва,която всячески иска да им помага,готви им,чисти им,ако е толкова добронамерена тази жена значи разговора между двете е напълно възможен,би разбрала снаха си и притесненията и.

Още не сме наясно дали е истински добронамерена или е от оная порода фалшиво сладникави.

# 269
Ами не знаем,защото си пишем сами и само гадаем.По въпроса за живеенето заедно-аз си признавам бих помагала,бих давала всичко от себе си децата да са ок,но не искам да живеем заедно като се задомят.Точно защото ще им се меся и понеже се знам каква съм за тяхно добро е да не сме заедно.Та ако ще и саможива кукувица да съм.

Общи условия

Активация на акаунт