Живея със свекървата

• 73 032
  • 889
  •   1
Отговори
# 750
Когато снахата има собствен дом, той е неин, нали. И не иска свекървата да й се меси.

# 751

Като не ѝ харесва на снахата, казва на мъжа си и излизат на квартира.
И има две възможности- или тя поема грижите на мама или променя " милото" така, както на нея ѝ харесва.

Казва на мъжа си и воалааа - той тутакси зарязва полата на маминка. Даа, бе.
Или пък маман предава кухненската власт и чучва да гледа как ще променят синето? Мечтиии.
Трети вариант?
И не я питайте защо го е взела, човек не винаги се влюбва в подходящите хора, пък и човекът може да си има други качества.

Цитат
Когато снахата има собствен дом, той е неин, нали. И не иска свекървата да й се меси.
Така е, но би трябвало да позволи на своята снаха да се чувства у дома си в този дом. Не е необходимо чак жертви да прави, просто малко съпричастност и човечност да прояви.

Последна редакция: пн, 24 окт 2016, 20:20 от usmihni_mi_se

# 752
  • София
Снахата да се влюбва в когото иска, това по никакъв начин не задължава нито нея да отива при свекървата, нито задължава свекървата да я приеме. Аз за една вечер не търпя някой да ми се натресе в нас, а за повече...  Stop

# 753
Както и да го въртим и сучем, каквито и аргументи да вадим, включително и финансови, в 99% от случаите тези съжителства са мъка и за двете страни. Ама, ето на, причиняват си я. И после викат "Олеле".

# 754
  • София
Както и да го въртим и сучем, каквито и аргументи да вадим, никой не може да командва в моята къща. И точка. Аз съм си го купила, аз съм му гладувала всяка плочка и категорично не бих търпяла който и да било да ми казва как да го поддържам, как да го подреждам и т.н.
Ако на някого не му харесва - свят широк, квартири много.
Отделно, че изобщо не съм фен на подобни съжителства. Две семейства в едно жилище са прекалено много.

# 755
Както и да го въртим и сучем, каквито и аргументи да вадим, никой не може да командва в моята къща. И точка. Аз съм си го купила, аз съм му гладувала всяка плочка и категорично не бих търпяла който и да било да ми казва как да го поддържам, как да го подреждам и т.н.
Ако на някого не му харесва - свят широк, квартири много.
Отделно, че изобщо не съм фен на подобни съжителства. Две семейства в едно жилище са прекалено много.
Точно. При мен не става дума дори толкова за пари, колкото за простия факт, че дори пари да ми дават не мога и не мога и пак не мога да живея със свекъри, родители, снахи, зетьове и т.н. По-добре да се гръмна.

# 756
  • София
Какво значи в нейния дом?Та това е жената на сина и,не е някоя съседка или приятелка.Щом ги е приела да живеят там ще се съобразява и с на другите желанията.Не съм чела цялата тема,за което ме извини,но ако бях на твое място щях да отида на квартира.Според мен за един мъж трябва да е приоритет жена му и детето ,а не майка му.Пробвала ли си да и кажеш за тези неща,които те дразнят?Естествено да кажеш съвсем нормално,а не да започнеш да пренареждаш и да си груба.Това,че свекървата те обгрижва и на теб не ти харесва го разбирам,но някои хора пък обичат за това има различни мнения.Щом на теб не ти е приятно значи си в правото си да и го кажеш и да спре поне спрямо теб да е така,за сина и няма как да и забраниш на него явно му е добре така.
В нейния дом, значи в дома ѝ! Mr. Green
Така по- ясно ли ти е?
Не кара снахата да ѝ слугува, а се грижи за нея по начина, по който се грижи и за сина си.
Не ги дели.
Синът така е свикнал и му харесва.
Снахата не харесва грижите.
Само че, в този дом порядките са такива, защото стопанката е с такъв характер и разбирания.
Като не ѝ харесва на снахата, казва на мъжа си и излизат на квартира.
И има две възможности- или тя поема грижите на мама или променя " милото" така, както на нея ѝ харесва.
На мене ми е пределно ясно не е нужно ти да ми го обясняваш Laughing За мен това,което написах е правилно,за теб може да е друго.На тебе сега ясно ли ти е? Wink

# 757
  • Deutschland
+1 за поста на Уишмастърова. Едва ги изтрайвам два дена, какво остава за постоянно

# 758
Ако новото семейство вложи поне наполовина усилия в това как да успее да се отдели, вместо в това как да превъзпита свекървата или как да съжителстват заедно, със сигурност ще успеят да намерят своят начин за самостоятелност и двете страни ще са по - доволни.
Начин винаги има.

Относно примера за кучето - свекървата обикновено си взима куче по нейно желание, съответно по свое желание прави място в живота, бита и сърцето си за кучето. Със снахата не е точно така  Laughing
Така че сравнението не е много уместно

# 759
Казва на мъжа си и воалааа - той тутакси зарязва полата на маминка. Даа, бе.
Или пък маман предава кухненската власт и чучва да гледа как ще променят синето? Мечтиии.
Трети вариант?
И не я питайте защо го е взела, човек не винаги се влюбва в подходящите хора, пък и човекът може да си има други качества.
В такъв случай нека да не мрънка. Като е решила да създава семейство с човек, който иска да си живее при мама доживот, то нека си "носи кръста" и да се съобразява.

Така е, но би трябвало да позволи на своята снаха да се чувства у дома си в този дом. Не е необходимо чак жертви да прави, просто малко съпричастност и човечност да прояви.
А защо трябва свекървата да я харесва и да прави нещо, което очевидно не иска, за да й е удобно на нея? Като не й харесва да направи така, че да се изнесат с любимият й отделно, както правят трезвомислещите хора. Самият факт, че свекървата допуска под собствения си дом чужд човек е достатъчно голяма саможертва. А какво остава да си променя навиците и начинът на живот заради въпросният чужд, който днес е с детето й, а утре може да не е.

# 760
       Всичко си е до характер и разбирания. Сега ще ви разкажа
 Още докато излизахме с моя, и градяхме бъдеще той ми даде да разбера че майка си няма да остави, понеже баща му е починал. Тогава си казах, Боже, колко отговорен човек е, дано някой ден Господ ми даде син като него. И така след известно време заживяхме заедно, тя е страхотна домакиня, в началото(първата година) и мен ме дразнеха такива дреболии, като това че не ми позволяваше да готвя(а аз много обичам да се вихря в кухнята) това че прекалено угажда на  сина си, сякаш искаше да му докаже " АЗ съм най-добрата, никой не може да ме замени" и в действително е така аз майка не мога да му стана. Седнах и помислих, защо пък да се състезавам с нея, защо да създавам излишно напрежение а и на никой мъж няма да му е приятно, майка му и любимата му да са в конфликт. Оставих нещата така, то па си имаше и много плюсове, друго си е като се прибереш от работа да ти е сготвено  Laughing , докато един ден не издържах, тях ги нямаше, бяха отишли на някакъв събор, помня че беше Бабин ден, и ето ме сама в кухнята. Направих любимата ми мусака(както аз си знам) и кекс за десерт. Те като се прибраха бяха очаровани, най–вече свекървата на кекса, понеже тя обича много сладки неща. И така й показах че може да ми има доверие в кухнята, а аз за себе си прецених че нея трябва да очаровам, не сина й. По никакъв начин не съм се опитвала да я изместя, напротив винаги й показвам че тя е домакинята в тоя дом, а аз се уча от нея да бъда също толкова добра(макар и да не мислех точно така)
Просто трябва да има разбирателство, тя си е в своя дом, тя е домакинята
На днешен ден мога да ви кажа,колкото и невероятно да ви звучи, че аз и тя се разбираме чудесно,даже много по добре се разбирам с нея от колкото с майка ми дори и със сина й не се разбираме така.
 Коя, къде, какво ще се пазарува, какво ще се готви и т.н. Дори и личните ни разговори вървят много добре, споделям неща с нея, които на никой друг не мога да кажа. Мога само да съм й благодарна че я има, дори вчера и търлъчки й оплетох  Blush на една кука  smile3521
  На много хора не им се вярва, но това е самата истина!!!

На авторката мога да кажа:  не мрънкай за глупости, извади плюсовете,не гледай негативно на това че ти завиват краката(на пример), може и хормоните да оказват влияние на настроението ти,опитай се да се впишеш и сдържаш, рано или късно всичко ще се подреди . Но не забравяй че от теб зависи, ти си в нейния дом не тя в твоя, надявам се да съм ти помогнала поне малко

# 761
Мария_И, вие с твоята свекърва сте се оказали разумни и интелигентни жени. Особено ти, защото много малко млади хора са склонни на компромис. Респект за което. Но, вие сте голямо изключение.

# 762
 Много ти благодаря, да така е ние сме голяма рядкост
Но заслугата е изцяло нейна. Много жени от нейното поколение имат страшно много изисквания и все не са доволно. Аз извадих късмет, каквото и да объркам, тя все казва: нищо, не се притеснявай другия път ще успееш, или ако ми се получи, тя така ми се радва и не спира да ме хвали.
 Носи от моите сладкиши на приятелките си за да видят каква умееща  снаха  има bowuu

# 763
Много ти благодаря, да така е ние сме голяма рядкост
Но заслугата е изцяло нейна. Много жени от нейното поколение имат страшно много изисквания и все не са доволно. Аз извадих късмет, каквото и да объркам, тя все казва: нищо, не се притеснявай другия път ще успееш, или ако ми се получи, тя така ми се радва и не спира да ме хвали.
 Носи от моите сладкиши на приятелките си за да видят каква умееща  снаха  има bowuu
С този пост си дала отговор защо при вас се е получило.
Свеъкърва ти е постъпила по възможно най-умния начин.
Не е имала изисквания и претенции към теб,приела те е такава каквато си и в същото време не си налага своето

# 764
Радвам се за вас, това е много хубаво, което казваш. Не е невъзможно да се живее в хармония, просто е трудно, защото днешните млади не сме като тях, когато са били млади.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт