Живея със свекървата

• 72 942
  • 889
  •   1
Отговори
# 45
много пъти съм се опитвала да и покажа че не сме малки,че няма нужда от толкова грижи от нейна страна,но тя сякаш не го разбира,сякаш я е страх че ще и отнема функцийте,и грижите за любимото и детенце.А как да му обясня и на него той по цял ден е на работа и това не му прави впечатление,нали живее там от както се е родил.....абе въобще съм се вкарала в една каша,а сега и дете.....

# 46
Ми щом си я пуснала веднъж, Wishmaster, нали ти казах- крепостта вече е превзета. След това ще трябва да мислиш дипломатично, не може заради вехтории и стари вестници да отчуждиш младите. После ти ще платиш цената.

Просто щом веднъж я е пуснала, нали вече писах- тая снаха не е влязла насила, нито неочаквано, и свекървата трябва да си поеме своя край. Не може да пускаш някого и после изведнъж да почнеш да вардиш глупости.
О, да, с това съм напълно съгласна. Затова по-горе писах, че вариантът ми е хипотетичен- няма шанс снахи и зетьове да живеят с мен. Свекървата си е приютила Мамин Златен барабар с ремаркето и ще си сърба попарата. Но и ремаркето е супер нагло.
много пъти съм се опитвала да и покажа че не сме малки,че няма нужда от толкова грижи от нейна страна.....
Има един чудесен начин да ѝ покажеш това- събирате си багажчето и започвате да плащате наем или кредит за жилище. Ама дали Мамин Златен ще се навие?

# 47
Пиша във форума защото не мога да споделя с никой тези неща.А знам че тук ще намеря жени с не малко опит в тези отношения.Разбирате ли,на мен всичко ми е ново-дете,хаиде в чужд дом,хаиде опознавай тепърва свекърва...

# 48
  • Добрич
много пъти съм се опитвала да и покажа че не сме малки,че няма нужда от толкова грижи от нейна страна,но тя сякаш не го разбира,сякаш я е страх че ще и отнема функцийте,и грижите за любимото и детенце.А как да му обясня и на него той по цял ден е на работа и това не му прави впечатление,нали живее там от както се е родил.....абе въобще съм се вкарала в една каша,а сега и дете.....

Кой каквото сам си направи, никой не може да му направи.....
Как, аджеба и показа на тая жена, че си отговорна-като се връщаше само да спиш ли? Кога напазарува сама с твои пари? Кога си купи нова тенджерка,примерно, или й каза- днес научих нова рецепта, дай да я сготвя. Кога плати сметките за ток, вода, кабелна, интернет?
То на думи става, ама на дела как е?

# 49
Чак пък супер нагло...това са нормални неща, ежедневие- не може да вардим всичко със зъби и нокти, защото "това ни е животът". Голяма работа, който иска да ми влиза в кухнята и да прави промени, особено ако е пълен с младост и енергия. Няма да ми обърка мозъка чак толкова (ако вече не ме клати деменцията де...).

Иначе тия неща с детето и живеенето се мислят, преди да направите белята, ама айде...

# 50
  • Euskal Herria
Писах преди няколко поста, сега пак го повтарям - авторке, първо трябва да се уточниш с мъжа ти, а чак след това със свекърва си. Ако ти се чете - прочети ми предния пост.
Живяла съм 25 години в един дом, едно домакинство със свекърва ми. Страхотна жена беше, лека й пръст. И сега си давам сметка, че съм била същата снаха, каквато тук съветват да бъде - на бърза ръка й разчистих секции и преподредих както на мен ми хареса, жената дума накриво не ми каза. Дали й е било приятно или не - това е друга тема. Но за всички тези години дума на криво не сме си казали. Просто се разбрахме за всичко.

# 51
Пиша във форума защото не мога да споделя с никой тези неща.
Сподели с мъжа ти.

# 52
Много груба грешка. Когато се събираш да живееш с някого, то е, за да изградите СВОЙ дом, а не, за да живееш в ЧУЖД. Много е удобно на Мамин Златен мама да го дундурка и като си намери той жена, мама да я осинови и нея. Но, освен удобно, е и нагло. А още по-нагло е да имаш претенции как си дундуркан в чужд дом.
Сирен, за мен е супер нагло да се натресеш в чужд дом на отглеждане (а авторката точно това е направила) и да имаш претенции как те отглеждат. Ти навита ли си синът ти след време да доведе у вас някоя девойка, която да се прибира само за спането, за теб да остане честта да извършиш слугинажа по обслужването на принца и принцесата и, след като принцесата легне да мъти Златното Яйце, да има претенции как точно си я обгрижвала?

# 53
Много груба грешка. Когато се събираш да живееш с някого, то е, за да изградите СВОЙ дом, а не, за да живееш в ЧУЖД. Много е удобно на Мамин Златен мама да го дундурка и като си намери той жена, мама да я осинови и нея. Но, освен удобно, е и нагло. А още по-нагло е да имаш претенции как си дундуркан в чужд дом.

Чудесно го каза!  bouquet

# 54
  • София
Аз опит в тези отношения нямам, защото на мен брак, в който живеем с родители, не ми е трябвал, не съм се съгласявала на такива условия, съответно с мъжа ми винаги сме живели сами. След като имате претенции за големи хора, нека действията ви да покрият тези претенции - хващате си багажа и започвате да се грижите сами за себе си като големи хора.

# 55
Сирен, за мен е супер нагло да се натресеш в чужд дом на отглеждане (а авторката точно това е направила) и да имаш претенции как те отглеждат. Ти навита ли си синът ти след време да доведе у вас някоя девойка, която да се прибира само за спането, за теб да остане честта да извършиш слугинажа по обслужването на принца и принцесата и, след като принцесата легне да мъти Златното Яйце, да има претенции как точно си я обгрижвала?

Разбира се, че не съм навита, ама в моята среда такива случаи няма, няма и да има. Но не може да си полу-навит.

Нито пък съм влизала в нечий дом като доведена снаха, макар че първия път имаше натиск как точно там трябва да живеем и маминка да се грижи.

# 56
Скрит текст:

Разбира се, че не съм навита, ама в моята среда такива случаи няма, няма и да има. Но не може да си полу-навит.

Нито пък съм влизала в нечий дом като доведена снаха, макар че първия път имаше натиск как точно там трябва да живеем и маминка да се грижи.
Именно. Говорим за едно и също нещо. Peace
Добре ще е авторката да насочи оплакванията си към Муньото, който я е завел на МАМА за отглеждане и към самата себе си, защото е приела подобен вариант.

# 57
Знаех,че много от вас няма да ме разберат.Това е проблема,че жилището си е нейно и аз нямам никакво право да и казвам каквото и да било за това как да си го разхвърля,не съм нагла да го правя,не съм такава че да отида и да започна да подреждам и преподреждам,неща,които са си нейни,все пак аз живея тук от година.Но знаете ли какво е да нямаш собствено кътче,където да си подредиш своите неща?Сякаш съм там като на гости и по нищо не личи че живея там,просто защото няма и един милиметър който да не е запълнен с какви ли не неща напр. купища вестници и списания от 2000ната год. че и по стари.След 2 месеца очакваме нашето бебче,и не ми се иска то да живее така,но и за квартира сега е немислимо.Не мога просто да отида и да и кажа абе я да си поравиш бъркотията,тя ще се обиди разбира се,а ако кажа на мъжа ми той ще реши пък че не харесвам майка му(а той мн я обича).Как да и обясня че синът и вече не е малко дете и как да обясня и на него,че искам и аз да се почуствам като негова жена и домакиня.Няма лошо в това да имаш добра свекърва,но чак пък толкова,че да не разбира че вече не сме деца.Например веднъж останахме сами за 3 дни и всичко беше страхотно,но тя се връща и започва да се извинява че ни е оставила самички толкова време,как ли сме се оправили без нея,сигурно сме гладували...(а аз през тези дни се чувствах толкова добре,постоянно готвех и правех нещо)При моите родители не можем да отидем защото са в провинцията.Моля ви само за съвет!!!Как да постъпя по най-разумния начин?

Аз съм на 51 години, имам 25-годишен син и ще ти пиша от позицията на бъдеща свекърва. Нямаш полезен ход. Не можеш и не трябва да се опитваш да обясняваш на жената, че не сте малки и т.н. Предполагам, че тя няма мъж, отгледала е сама сина си и прекалява с грижите по него. На такова ми прилича поведението й. Добре, че се сещаш и че не можеш да изискваш или преподреждаш. Разбирам те, че искаш свой дом, в който да бъдеш ти домакинята, но засега това се отлага. Опитай се да наместиш тази мисъл в главата си, за да не се дразниш. И говори с мъжа си да намерите някакво решение на проблема с изнасяне на квартира или купуване на собствен дом. Не обиждайте жената с претенции и цупене, според мен не заслужава. От прочетеното оставам с впечатление, че е добродушна женица и иска да угоди на всеки.

# 58
Но си остава факт, че вестниците ще трябва да се разчистят. Въпросът е да се подходи деликатно.

Но пък има и опцията да не е деликатно по отношение на откровените вехтории. Просто да хвърля- така хем ще опипа почвата. А изхвърлянето и разчистването всъщност са много приятни, дори човекът да се дърпа в началото- като види колко място се освобождава, как се освежава стаята. Като махне понабени, счупени и ненужни неща, ще си прокара пътечка и за други промени. Важното е да има движение на енергията, дето се вика.

Давай, това са просто стари вестници! Смело!

# 59
  • София
Искрено се надявам момичето да не послуша Сирената!

Общи условия

Активация на акаунт