Живея със свекървата

• 72 932
  • 889
  •   1
Отговори
# 60
Никой няма право да хвърля неща, които не са негови и то от дома на собственика. Това е страшно неуважително. Тая свекърва да не е някакъв боклук, че да дойде някой в къщата и и да хвърля без да пита. Аз до колкото разбирам, с тая жена никой не е поговорил. Никой не е поискал нещо да се промени. Ако тя е такава каквато е описана съм сигурна, че проблем няма да създава.

# 61
Но си остава факт, че вестниците ще трябва да се разчистят. Въпросът е да се подходи деликатно.

Но пък има и опцията да не е деликатно по отношение на откровените вехтории. Просто да хвърля- така хем ще опипа почвата. А изхвърлянето и разчистването всъщност са много приятни, дори човекът да се дърпа в началото- като види колко място се освобождава, как се освежава стаята. Като махне понабени, счупени и ненужни неща, ще си прокара пътечка и за други промени. Важното е да има движение на енергията, дето се вика.

Давай, това са просто стари вестници! Смело!
Не, не може да се разпорежда с чужд дом и с чужди вещи.
Аз бих казала "Давай, събирайте си багажа и си създайте собствен дом! Смело!" Но, предполагам това е вариант, който не изнася на авторката и мъжа ѝ.

# 62
Авторке,ако живееш с мисълта,че това е " чужд дом " никога няма да се почувстваш добре там. Ако нямате възможност за квартира и отделно жилище, се опитай за момента, да превърнеш този дом и в свой. / аз съм за, всяко семейство да е отделно и с мъжа ми сме живяли една година с майка му в тяхната къща. Прекрасна жена, но бяхме там, докато купихме жилище и му направихме основен ремонт. Но за съжаление много хора немогат да си го позволят,колкото и да е лесно да кажеш - хващайте си багажа и на квартира. /
Говори и с мъжа ти и с майка му, да разчистите,да подредите. Направи го така,че на теб да ти харесва, но никой да не се засегне. Обясни им,че искаш да освежите малко преди бебето и да направите малки промени, защото в момента не ти е удобно.
Щом искаш да не ви дундурка, не й го позволявай чак толкова. Когато правиш нещо и тя иска да го направи вместо теб, просто не отстъпвай, кажи че искаш сама да сготвиш, изчистиш и т.н.

# 63
  • В.Търново

Давай, това са просто стари вестници! Смело!
Ако моята снаха един ден реши да изхвърли мои вещи, които тя смята за ненужни ще хвърчи перушина  Laughing , сериозно....

# 64
Старите вестници не са "вещи", а са боклук.

И как тая снаха ще има достъп до вещите ти изобщо?

# 65
Siren, старите вестници за мен,за теб и за всички останали са боклук,но за тази жена явно не са. За мен например, боклук може да е твоя стар лаптоп или гардероба ти с дрехи, за теб боклук ли са?! Не, естествено. Не бъди толкова крайна. Едно е да пишем във форума, съвсем друго е да дойде някой и да изхвърля нещата ти, защото за него са били боклук.
Авторката може по съвсем по-цивилозован начин да се оправи с въпросните вестници, за да не се обиди жената.Като например да помоли заедно да ги изхвърлят или преместят в мазето, за да не пречат в къщата.

# 66

А ако тези боклуци за теб са всичко за друг? ю
Мой много добър приятел ме помоли да му помогна в разчистването на апартамента в които съжителства с баща си. Баща му е вехтошар, апартамент с 5 стай беше заприличал на не изчистена 20 години маза. След като баща му видя резултата определено не се зарадва, беше на границата на нервна криза! Това го обясних защото за такива хора това не са просто боклуци, това е целият им живот.
Авторката сама да си направи извода, дали това е най-добрия вариант.

# 67

Снахата не би следвало да има достъп както до вещите ми, така и до боклуците ми.

# 68
  • София
Ууу, каква гадна свекърва, прибрала ви в дома си, готви, чисти, пазарува, пере, глади, ужас, ужас, как се издържа такова нахалство просто не знам ...
Много трудно се издържа, това ще ти кажа и не се шегувам.
Моята свекърва беше от тоя десен и добре че не живеехме заедно.
В провинцията беше и отскачахме за някой и друг ден, и се почваше- чехлите, сине, салатката, сине, ето ти кърпа, сине, удобно ли ти е така, сине, ето ти възглавничка, да се облегнеш, мамо...............до безкрай.
Капакът беше с готвенето- не можеше да готви, но на мен ми беше достатъчно, че някой ще го направи вместо мен и ще ми поднесе като на бял човек, стига да не ме караше да ям това, което на нея ѝ харесва- бяло месо, червено сухо месо. Обяснявах, че не го обичам, да ми сложи кокалче и кожа, но реакцията беше безапелационна " докато си ми на гости, боклуци няма да ти сипя"...........
Смешно е отстрани, но в ежедневието, такова задушаващо внимание и налагане на собственото виждане, може да те докара до лудост- особено, ако си бременна.
Моят съвет към авторката е- бягайте надалече, стига да можете.

# 69
  • София

Няма значение дали са вещи или боклук, единствено има значение, че не са твои вещи и боклук. А чуждите не се пипат.

# 70
  • Добрич

Моят съвет към авторката е- бягайте надалече, стига да можете.

Въпросът е, че те не могат! И момичето  пита какво да прави от тук на сетне, щото явно и бебето там ще се гледа....

# 71
Да говори с другото бебе, което има, 31-годишното. То да се оправя.

# 72
  • София
Хареса- не хареса, ти какво искаш- детето ти да го лазят хлебарки и да диша прах от десетилетия? И после като проходи, кой ще го пази от шкафа с препаратите? Като почне да пипа, да рови и да лапа?

Ако не за теб, мисли за детето, сигурно още ти е нереално, ама докато се усетиш, ще се е родило и тогава вече ще ти се види съвсем тъжно.
Ти какво искаш?
Да я изхвърлят с детето на село при мама и тате?
Ще я вземеш ли у вас да ти поразтреби по свой тертип малко? newsm78

# 73
  • В.Търново

Снахата не би следвало да има достъп както до вещите ми, така и до боклуците ми.
Е, как да няма достъп?!Закачалката, на която си закача якето, чинията, в която й се сипва вечерята, масата, на която сяда да изяде тази вечеря, книгите в библиотечката, чашите , от които пие чай или кафе....та дори и вестниците  на рафта или шкафа отгоре, които си е купувала тази жена.... До всичко това има достъп снахата, но не й дава никакво право да разчиства тези чужди вещи.Ако й пречат тези вестници може да поговори деликатно и да обсъди въпроса с мъжа си или свекърва си да намерят вариант да се поразчистят вещите, които й пречат.

# 74
Лично аз ако изобщо има вероятност снахи или зетьове да се нанасят, ще се погрижа преди това къщата ми да няма вехтошарски вид.

Сори, кофти е да пуснеш някой у дома си, а след това на дребно да преговаряш за територия. Ако е казала А, ще каже и Б, ако не- да не пуска снаха. Ако й изхвърлят вестниците и почне да се жалва, да се жалва пред Златото си, дето е довел момиче, преди да мисли може ли.

Общи условия

Активация на акаунт