Живея със свекървата

• 73 046
  • 889
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Авторката къде забегна?

# 181
За родителите на авторката нищо не се споменава - ами и там може да отидат, ако толкова не им харесва съжителството със свекървата.  
    Спомена се в началото. Авторката каза, че било невъзможно, живеели в провинцията.
А! За авторката завръщането в провинцията е невъзможно?

# 182
Сега се замислих, че собственост върху имот е едно нещо, обаче домакинството не е имот, не е територия, там е въпрос на договорка. Домакинство != имот.

# 183
Аз ако съм свекърва пенсионерка с радост ще отида на село да не преча на сина и снахата. Ако пък работя ще си взема едно малко жилище и ще освободя това.
Темата с мамин златен се е дискутирала многократно, но след като свекървата не е успяла да даде образование на мамин златен, което да му позволи да се издържа сам, поне жилище да му беше дала.

# 184
А на принцесата майка ѝ не трябва ли да инвестира в образование и имоти?
Или е достатъчно да се охарчва за тоалети и обувки с надеждата да се хване някой имотен мунчо на въдицата?  Thinking

# 185
Това важи както за родителите на момче, така и за родителите на момиче.

# 186
Ами ако нямаш село? Всички свекърви все от село ли идват Laughing
Или вторият вариант, как точно си го представяш? Как "ще си вземеш" друго жилище? С кредит, ипотека, или?
То ако ставаше толкова лесно, що младите не си вземат, ами се навират при свекърите!
Приказвате си...

# 187
Ами не разбирам тогава смисъла на това:

Темата с мамин златен се е дискутирала многократно, но след като свекървата не е успяла да даде образование на мамин златен, което да му позволи да се издържа сам, поне жилище да му беше дала.

То вярно, че днес сервитьорките са с по три висши и вила на Малдивите, ама...

# 188
Ами Сиике аз съм свекърва и си разсъждавам от моята камбанария. Момиче слава на бога нямам и не ме интересува. На мен ми е важно мамин златен да си е отделно с принцесата и да си ядат каквото искат. Как пък няма да прислугвам, аз на мен си от мързел едва готвя и чистя.

# 189
  • София
Дори да имах село, не бих отишла да живея за постоянно там.

# 190
Миленака или инвестираш много в образование или купуваш апартамент или се подготвяш за семейни войни. Сигурно има и някакви варианти по средата.

# 191
Сега се замислих, че собственост върху имот е едно нещо, обаче домакинството не е имот, не е територия, там е въпрос на договорка. Домакинство != имот.

Така ли било? Само че договорки има правото да прави собственикът. Ако иска ще прави компромиси, ако иска ще преобръща къщата с краката нагоре, за да угоди на някой друг, ако иска ще прави договорки. Ако не иска, няма да прави. Домакинството дори не е някакво ограничено вещно право, което да ти дава да разполагаш с чужди вещи.

# 192
  • София
Миленака или инвестираш много в образование или купуваш апартамент или се подготвяш за семейни войни. Сигурно има и някакви варианти по средата.

Инвестицията в образованието е хубаво нещо, но също толкова хубаво е и претендиращите за самостоятелност, да отговарят на собствените си претенции. Това се отнася и за мъже, и за жени. С едно допълнение: Евентуална снаха към мен, претенции за жилище не може да има. Такива претенции може да има към собствените си родители.

# 193
То никой на никой не е длъжен, но е хубаво човек да си подсигури спокойствие на стари години. Аз в младините си много се съобразявах, но ако остарея искам да съм си сама на тишина.

# 194
  • София
То никой на никой не е длъжен, но е хубаво човек да си подсигури спокойствие на стари години. Аз в младините си много се съобразявах, но ако остарея искам да съм си сама на тишина.

А, с това съм напълно съгласна. Аз и сега държа на спокойствието си, затова и не се съгласих на съжителство със свекърите или с когото и да било, а след години пък въобще не се виждам тепърва да стана социална и да реша, че нямам против да живея със снаха.

Общи условия

Активация на акаунт