Родените през септември са винаги засмени!

• 27 720
  • 760
  •   1
Отговори
# 450
  • София
от известно време забелязвам, че не обича да суче от лявата гърда. От дясната няма проблем. Като го завъртя да застане на дясната си ръчичка, за да суче от ляво, и почва да се дърпа, стачкува, протестира, всичко накуп.

За тази цел - в ляво на мен, слагам едно сгънато одеалце, и негова милост суче от лявата страна като лежи на одеалото, и главичката я държа в ръце. По този начин нямаме проблеми.

Нещо подобно да ви се случва и на вас? Отде тези претенции?

И при мен от лявата повече се дърпа. И там кърмата е по-малко, отколкото от дясната.

# 451
  • София
Момичета, преди време четох, че мъжките мами коментираха как правят тоалет на пишонките на момченцата. Да попитам мамите на момиченцата как правят тоалет на тази деликатна част. Нещо специално? На мен ми казаха само външно внимателно с вода, но знам ли дали е достатъчно?

Аз почиствах с физиологичен разтвор.

# 452
  • София
Момичета, много ви благодаря за коментарите и линковете относно акото на бебето.   Hug
Май ще се окаже вирус при нас. От снощи и бебчо е със сополки като каката. От друга страна отгърнах подложката, на коя вечерта се изака бебчо, да покажа тази кафява слуз на ММ и да види и той дали няма кръв и се оказа, че кафявата слуз е станала тъмнозелена с часовете. Поне със сигурност няма кръв - тя нямаше да си промени цвета така. Сега ще се борим с течащите носове на децата и дано премине бързо.

# 453
от известно време забелязвам, че не обича да суче от лявата гърда. От дясната няма проблем. Като го завъртя да застане на дясната си ръчичка, за да суче от ляво, и почва да се дърпа, стачкува, протестира, всичко накуп.

За тази цел - в ляво на мен, слагам едно сгънато одеалце, и негова милост суче от лявата страна като лежи на одеалото, и главичката я държа в ръце. По този начин нямаме проблеми.

Нещо подобно да ви се случва и на вас? Отде тези претенции?

И при мен от лявата повече се дърпа. И там кърмата е по-малко, отколкото от дясната.

Аз съм абсолютно по същия начин и на мен дясната ми е с повече кърма. Съвсем в началото го кърмех повече от дясно май.  newsm78

# 454
  • София
А и също когато ми се получи това запушване още първите седмици и имах зачервяване и висока температура - беше на лявата гърда и е възможно да не я е изсуквал добре и затова така да е станало.

# 455
Хм, явно си имат своите предпочитания поради някакви техни причини Wink   аз не съм имала проблеми с лявата, просто не обича да е завъртян на тази посока. За мен това е обяснението - за друго не се сещам. Когато го завъртя, все едно ще се храни от дясната, но го сложа да легне на одеалото/възглавница - каквото имам под ръка, и му предложа лявата - не протестира. Храни се ОК.

да ви кажа, вчера и днес бая надува гайдата. Сигурно са му се увеличили коликите, не знам? Стои милото и се опъва като струна и видимо му е трудно. Преди когато го завъртах с главата надолу /държа го на корема си, с крачетата нагоре и главата надолу/ и млъкваше да реве. Дали му навяваше спомени, или се разсейваше, не знам, но ревът спираше. Сега дори надолу с главата не помага. Помага временно докато го къпя - разсейва се от водата. Ноооо ... излезем ли от водата, си нямате на идея какви сили е събрал...  Embarassed Shocked #Crazy

# 456
  • Драгоман
Благодаря, Прегначик, за съвета да натискам дупето, за да вдига главата  Simple Smile Действа! Така май получава по-добро равновесие  Wink  А ти как реши да пуснеш такова изследване или лекар ти каза? Щото голямата доста време уж има хрема, уж няма. Сутрин й е запушен, после се оправя. Сега се зачудих дали и ние трябва да пуснем такова изследване  newsm78 Лошото е, че тука няма къде, трябва по София да се ходи и ще ни е разправия, трябва да ангажирам ММ да отсъства от работа, друг да гледа бебето, лудница ще е!
Ти можеш сама да му вземеш секрет и да го изпратиш по някого. Примерно за Цибалаб резултатите излизат онлайн. Можеш да си спестиш ходенето. Simple Smile

Добра идея! А с клечка за уши да разтъркам в ноздрата ели сопол трябва да извадя?

# 457
  • Драгоман
Почиствам с памучен тампон и бебешко олио.
Отвътре ли?
Отвътре, да. Разтваряш срамните устни и минаваш. Трябва да се почиства, защото влиза от акото, а и да се проверяват вътрешните устни да не се срастнат. Може и с вода и тампон, понякога минавам и с мокра кърпа. Ако го правиш без олио е добре мазничко кремче да се маже отгоре, а понякога и там, където си почистила преди това  Peace

Последна редакция: ср, 11 ное 2015, 22:06 от Jen4et012

# 458
Почиствам с памучен тампон и бебешко олио.
Отвътре ли?
Отвътре, да. Разтваряш срамните устни и минаваш. Трябва да се почиства, защото влиза от акото, а и да се проверяват вътрешните устни да не се срастнат. Може и с вода и тампон, понякога минавам и с мокра кърпа. Ако го правиш без олио е добре мазничко кремче да се маже отгоре, а понякога и там, където си почистила преди това  Peace

Благодаря ти! От утре започвам с тампонче и водичка. А като кремче то винаги попада там от судокрема, с който мажа да не се подсича. Предполагам, че и той върши работа да не слагам друг. В каква посока почистваш?

Последна редакция: ср, 11 ное 2015, 22:24 от PoliT

# 459
Лошото е, че тука няма къде, трябва по София да се ходи и ще ни е разправия, трябва да ангажирам ММ да отсъства от работа, друг да гледа бебето, лудница ще е!
Ти можеш сама да му вземеш секрет и да го изпратиш по някого. Примерно за Цибалаб резултатите излизат онлайн. Можеш да си спестиш ходенето. Simple Smile

Добра идея! А с клечка за уши да разтъркам в ноздрата ели сопол трябва да извадя?
Купуваш от аптеката микробиологичен тампон (май така се казва). Бъркаш с него в нослето и го поставяш в стерилната среда. Те ще изследват има ли вредителчета. Не знам дали точно сопол трябва да съдържа, но пък ако имате в изобилие изпращай и това. На моето дете просто така му бръкнаха, не са чакали сополки. Успех Peace

# 460
  • Драгоман
 Мерси, Жулиета! Ще поизчакам още и ако нещата не се подобрят, ще направим ката  Simple Smile Полит, за мен не е много добре постоянно да се маже със Судокрем, той има цинк, който изсушава кожата. Когато няма подсечено, пъпки или червено, е добре крема да овлажнява, да е мазен и точно там е идеята да се слага м/у срамните устни, за да не залепнат!  Peace На голямата се бяха залепили в един малък участък малките срамни устни точно по средата и се образува нещо като два отвора и само с мазен крем обилно мазане и леко подръпване за 2 дни се оправи. И тя беше дори голяма в 10ти м! Аз ползвам против подсичане на Галафарм и съм много доволна.

# 461
               ДОБРО УТРО 
Тази нощ имах честта на всеки кръгъл час да ставам и да забавлявам Малчо. Не му се ядеше, неее, усмихваше му се! Ревне, докато не го взема не млъкне, като го взема и почва да се усмихва, или да ме гледа само. Ако реша да го оставя преди да се е унесъл - хахаха - не съм познала ...
 При последното ни ставане към 6 часа - тогава ядем но не заспа веднага след това. Не знам кога е заспало детето, защото в 7 часа будилникът като звънна, аз се сепнах и открих, че съм заспала седнала по турски на дивана, детето спеше в скута ми.
   Днес не знам как трябва да ми се реваншира ...  Heart Eyes baby_neutral Rolling Eyes

# 462
Румка, страшна нощ си имала Crazy Моят синковец спи като тъпанче през нощта. Само един път след храна искаше да си погукаме малко и после заспа  Party

Момичета, скоро ни предстои ваксина (дифтерия, тетанус и коклюш). Някой минал ли я е вече? Как беше - температура, зачервяване или нещо необичайно да сте забелязали в поведението на бебчето?
МНОГО ми е притеснено   Confused

# 463
Румка, страшна нощ си имала Crazy Моят синковец спи като тъпанче през нощта. Само един път след храна искаше да си погукаме малко и после заспа  Party

Момичета, скоро ни предстои ваксина (дифтерия, тетанус и коклюш). Някой минал ли я е вече? Как беше - температура, зачервяване или нещо необичайно да сте забелязали в поведението на бебчето?
МНОГО ми е притеснено   Confused
Ние на 18 правим два месеца и тогава ще ни слагат първите ваксини.  Педиатърката каза, ч, ще ги започнем от втория месец и на първата консултация не й направи никакви. newsm78

# 464
Ние правихме само една със закъснение заради жълтеницата преди една седмица - хепатит Б но педито каза че тя не давала странични ефекти. За следващите и аз очаквам да има някакви неприятни симптоми.

Общи условия

Активация на акаунт