Родените през септември са винаги засмени!

• 26 946
  • 760
  •   1
Отговори
# 645
  • Драгоман
 Мила Ракел, гърдите те болят, това разбрах! Но бучки ли имаш, твърди ли са гърдите, има ли зачервено място? И двете ли? Не трябва ли вече да се е регулирала кърмата ? Аз знам, при такива проблеми се дава често бебето да изсмуква + изцеждане, докато не се махнат бучките и гърдите трябва да са меки. Ако след кърменето пак са тежки и твърди чак тогава допълнително цедене, защото така се въртиш в омагьосан кръг и предизвикваш хиперлактация!!! Слагай след кърмене студен компрес или намачкано зелево листо. Преди кърмене топли компреси или горещи душове.
 А за другите съвети - пълни абсурди!!! Та ти с тия препълнени гърди , ако не суче, ще си докараш мастит! Аз каката я кърмех през час през нощите до годинката почти и какво? Нищо й няма! Сега бебка се буди по веднъж и си й давам! Тя хич не иска вода и като го казах на ЛЛ, че не пие вода и беше възмутена  Grinning  Повечето пъти като ми дават подобни съвети само казвам Да,Да и после си правя каквото намеря за добре  Simple Smile

# 646
pregnachik за сега казаха че няма, но много несриозно погледнаха на прегледа. Лекаря коментира че не се вижда добре, това матката ли е, не е ли тя, пък можело да е тя и накрая нищо и няма - май не му вярвам. Уж не съм от паниките ама май този път съм се шашнала, искам и друг да я види.

vania93 мойта кифличка също спи по 10-15 мин между храненията. Към 4-5 след обед вече е много кисела понеже и се спи, но не иска да заспи много е забавно.

Момичета как не давате вода, мойта пие много, ако не и дам постоянно си отваря устата и преглъща все едно е пресъхнала. При нас е много топло, от 25-27 градуса, онзи ден беше станало 32 през ноща аз щях да умра от жега. Относно педиатрите всички имат различно мнение за водата, но аз пия страшно много и давам и на нея, Виждала съм деца с проблеми от обезводняване, не при всички е така обаче. Но пък ако детето си иска ще разберете.
А за захарта има си обяснение - ние нали имахме кофти жълтеница, та се запознах добре с материята Simple Smile Захарта се слага за да мина по-бързо жълтеницата, не знам защо ви препоръчват сега.
Момичета един страничен въпрос взимали ли сте пари след раждането? Аз взех за септември и от тогава не съм  newsm78

# 647
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
бените, виж с пик в НОИ дали са ти подадени всички документи.може да има малко забавяне.
Относно съветите на педиатъра и аз си правя, каквото реша.На мен също ми казаха вечер само на вода, ама като реве от глад въпреки водата да го оставя ли...яде и това е.Сам реши да прави по-големи паузи между храненията вечер.Ето снощи обаче пак искаше на 4 час,  други вечери пък през 6.
Бебчовците на АМ спят повече, защото по-бавно се разгражда от кърмата.

# 648
pantera666 гледах пише че се обрабитват пък да видим Simple Smile

За АМ си права моята е на АМ от началото и съм имала нищни хранения много рядко. Гледам да я нахраня към 12 и после спи поне до 6 Simple Smile , но ако е яла към 10 и не я събудя тя се буди към 4-5ч.

# 649
benite ти нали беше писала, че сте с ревлукс и сте май на специално АМ, то е и по - гъсто, може и затова да си иска водичка детето, моето и то не иска, давам й , ако е гладна я цока , но ако не е само се мръщи и я плюе, вариант да пие повече вода е само преди ядене, но пък тогава не се препоръчва, че се пълни коремчето..... и на мен ми казаха да слагам захар, за да пие, ама аз не слагам

и ние напоследък спи по - малко през деня, по половин час между храненията, през другото време мрънкаме или ревем , вечер обаче след храненето в 18:30 така заспива , че няма събуждане.....яде после към 10-11часа като се събуди и после чак в 6 сутринта, буди се по - рано , но не й давам

# 650
  • Драгоман
 Бените, извинявам се за въпроса, но ти в Бг ли живееш?

# 651
  • София
Ама какви са тези стандарти, какво е това изравняване на всички бебета от страна на педиатрите. Racel, всяко бебе е различно. Според мен бебето само си знае колко пъти на ден да яде, по колко да изяжда и в кои часове. Стомахчетата на бебетата са различни. Кърмата вечер е по-рядка. Както писах преди няколко часа и моето го храня нощем и то не веднъж. Опитах с биба, с чиста вода, с вода със захар, с чай, с чай със захар. Само от чая със захар пие около 30-тина мл и спира. За другите изброени не иска и да чуе. Иска си гърда и това е. И си яде, е може би не колкото през деня, но яде, не е като да заспи след минута две. Не се депресирай от думите на педиатъра. Бебетата не се гледат по стандарт. Ти най-добре знаеш от какво има нужда твоето бебче.  Hug Simple Smile

# 652
mikipoli  да на медицинско мляко сме и да доста е гъсто и като престои се желира. Може и затова да си иска вода, но определено си иска, аз и чай и давам за акането  Simple Smile
Jen4et012 да в София живея

# 653
Ужасена и объркана съм Sad
Нормално, след като си получила толкова погрешни и остарели съвети.
Просто не ги слушай, ти сама усещаш къде са нередните моменти. Как може да спреш нощното хранене на гладно бебе?
Това с доизцеждането на гърдите също не е вярно. То води до по-голямо производство на кърма, отколкото бебето би изяло и така освен препълване и проблеми с гърдите няма какво друго да стане.
Доизцеждането се прави, ако кърмата не достига и искаш да си я увеличиш.
Това с оставянето сама в стаята изобщо няма да го коментирам! Сигурно според него на 5 месеца и сама до магазина трябва да я пращаш  ooooh!
Дано да се оправиш по-бързо и след това не слушай подобни съвети. Кърми когато бебето е гладно и това е.

# 654
Ракел, напълно подкрепям казаното от другите мамчета до тук. Получила си най-грешните и старовремски указания за подход в храненето и гледането на бебето. Бебето знае най-добре кога трябва да яде и си го показва. После само си минава на режим който за него е най удачен. Моят бебо си заспива в 8 и се буди към 1-2 през нощта да яде. После чак в 6. Друг е въпросът че вчера се будеше доста на често през нощта но това са изключения. А и с нощното хранене най силно се стимулира лактацията защото нивата на пролактина са най високи. В същото време бебетата наддават повече като се хранят нощем, а сега точно им е времето да растат затова нямам никакво намерение да му спирам нощното хранене.  Peace

Ето тук пише много подробно за кърменето и всички производни. Това е страницата на Бу, която е консултант по кърмене.
https://missby.wordpress.com/bf/library/

# 655
  • Драгоман
mikipoli  да на медицинско мляко сме и да доста е гъсто и като престои се желира. Може и затова да си иска вода, но определено си иска, аз и чай и давам за акането  Simple Smile
Jen4et012 да в София живея
Питах те, защото писа, че стоите на 27 градуса, а през нощта било 32 и се зачудих дали не сте в някоя топла страна  Simple Smile Не го дръж на толкова топло, то затова му съхне устата. През деня най-много на 23 градуса, при къпане и масаж/гимнастика от 25 до 27 градуса. През нощта най-добре около 20.
А и така много се изнежва организма, после на по-стидено да ти постои и ще настива!  Peace

# 656
  • Пловдив
Да, имам бучки, твърда е като камък на места и е зачервена - само едната. Ами мен много ме боли зърното и като захапе тя и е леда болка. Затова изцеждам от болната гърда, без да й давам директно. Пък и млекото там ако е застояло,  няма ли да й навреди  newsm78
Днес на два пъти й давах от здравата гърда да яде и двата пъти ме плюеше, въртеше главата и пищеше. Какво му стана на това бебе Thinking Аз от известно време трудно я задържам дълго време на гърда - преди по 20-30 мин, сега максимум 15 успявам, но днес беше тотален отказ. Мислех си, че нямам кърма, ама не е така. Дали от дохранването с биберон, тя се е отказала от мен вече, макар че й давам най-малкия размер, или е от биберона-залъгалка, или просто й е дошло времето да се отбие ... малко ми е тъжно, за което. Втълпила съм си, че така се създава връзка между майката и детето, ама то по тази логика дете-баща няма дълбока връзка, както и изкуствено хранените деца, което е абсурднопда си го помислиш. Май ще трябва да реорганизирам мислите си  Laughing

# 657
  • Пловдив
Ракел, напълно подкрепям казаното от другите мамчета до тук. Получила си най-грешните и старовремски указания за подход в храненето и гледането на бебето. Бебето знае най-добре кога трябва да яде и си го показва. После само си минава на режим който за него е най удачен. Моят бебо си заспива в 8 и се буди към 1-2 през нощта да яде. После чак в 6. Друг е въпросът че вчера се будеше доста на често през нощта но това са изключения. А и с нощното хранене най силно се стимулира лактацията защото нивата на пролактина са най високи. В същото време бебетата наддават повече като се хранят нощем, а сега точно им е времето да растат затова нямам никакво намерение да му спирам нощното хранене.  Peace

Ето тук пише много подробно за кърменето и всички производни. Това е страницата на Бу, която е консултант по кърмене.
https://missby.wordpress.com/bf/library/

Много хубави статии. Благодаря ти  Hug

# 658
  • Пловдив
Ужасена и объркана съм Sad
Нормално, след като си получила толкова погрешни и остарели съвети.
Просто не ги слушай, ти сама усещаш къде са нередните моменти. Как може да спреш нощното хранене на гладно бебе?
Това с доизцеждането на гърдите също не е вярно. То води до по-голямо производство на кърма, отколкото бебето би изяло и така освен препълване и проблеми с гърдите няма какво друго да стане.
Доизцеждането се прави, ако кърмата не достига и искаш да си я увеличиш.
Това с оставянето сама в стаята изобщо няма да го коментирам! Сигурно според него на 5 месеца и сама до магазина трябва да я пращаш  ooooh!
Дано да се оправиш по-бързо и след това не слушай подобни съвети. Кърми когато бебето е гладно и това е.

Ами като не доизцеждам и остава млеко в мен, това няма ли да доведе до развитие на микроорганизми и следователно до възпаление?

# 659
  • Пловдив
maiya, микробиология никой не ми е пускал. Какво ще помогне тя? Антибиотик ми изписаха, да. Имам възпаление и запушване...
И дано си права, че сама ще се откаже беба да яде през нощта. Имам чувсвото, че е постоянно гладна вечер. И е неспокойна в съня си. Аз я храня в 21ч най-късно и до 21.30ч е в леглото заспала. Много често това се случва до 20.30ч. Така ми остава много повече време да погледаме с ММ тв, да вечеряме, да поотдъхнем, да се видим. Като по-малка направо към 3ч се събуждаше да яде, но откакто порасна /другата семица прави 3 мес./, се събужда в 23.30ч или 00.00, за да яде. После в 4ч и 7ч. Плюс-минус час-два.
Ами като започната да растат зъбите чувам, че ставали още по-неспокойни. Лелеее  #Crazy То не било лесно да се гледа бебе  baby_neutral Понякога дотолкова незнам какво да правя, че се чувствам най-безпомощната , некадърна и лоша майка  Confused  Sad  Cry
Вашите татковци активно ви помагат в грижите? Нашият татко като цяло е ок с помощта, но много бързо се уморява и на лицето му се изписва една оттегчена физиономия ... а иначе е всеотдаен и любящ, но явно не му се занимава много-много. Гледа по-леката да мине ... ама са големи баби тия мъже  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт