Родените през септември са винаги засмени!

• 26 873
  • 760
  •   1
Отговори
# 705
Коя е тази ваксина, която се слага на рамото? Ние май нямаме такава.
Тя се прави в родилното - срещу туберкулоза и хепатит Б мисля!

# 706

Аз мисля, че и ние нямаме такава   newsm78 поне не съм видяла

# 707
  • София

Аз мисля, че и ние нямаме такава   newsm78 поне не съм видяла

Имате, но пъпка може да не се появи. На 7 месеца като стане бебето, педиатъра гледа дали има белег от тази ваксина и ако няма, тогава се прави манту. След него може и да се наложи ваксината та се сложи пак.

# 708
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Мерси за полезното инфо.Не знаех за тази процедура.  Peace

# 709
Ясно мерси за обяснението ( хич не съм в час с ваксините).
Да ви питам слагахте ли за ротавирус, аз питах мойта педиатърка, тя каза, че няма особено мнение за нея. Нито е много против, нито е много за.
Беше споменавана по-назад мисля.

# 710
Ами аз сложих, струва 96 лв единият прием,. дава се 2 пъти.
няма реакцжия след ваксината.
през устата е, не боли, не плаче, трябва да е здраво детето
с предното ми детенце не е прилепвал ротавирус, но това не е гаранция че е предпазен от ваксината. нали знаеш, може да е съвпадение-те не всички деца го прилепват този ужасен, ужасен вирус. Първото м идете нямаше късмет, и си изпати много. затова с второто  исега с третото-сложих задължително

# 711
За Ротавирус нашето педи е твърдо ЗА и много ме наплаши колко опасно било за детето и как докато се усетим че му има нещо става много късно. Не че винаги е фатален края но е много опасно. Така че реших да му сложа пък и така като ходим на море няма да се притеснявам да не получи разстройство и т.н. Каза че докато не започне да приема сол до към 5 год. възраст ще е имунизиран.

# 712
Ох ние сами се оправяме двете .
Мм много много не помага все гледа да се изниже нанякъде само и само да не му връча бебето  Laughing
Момичета да ви се оплача ние сме с хрема и сополи и в сряда сме на лекар.Спряхме всички капки за колики и сякаш е доста по-добре коремчето.Мамита много сте изписали почвам да чета.

На колко месеца сте? Това със спирането на капките много ми хареса. Аз също съм започнала такава акция. Намалила съм ги до минимум. Надявам се и ние да ги спрем.

На 2м и 6дни сме
Момичета вчера за първи път оставихме децата на баба и с ММ излязохме и отидохме на концерт.Трябва да ви кажа,че се чувствам адски заредена .Вие оставяли ли сте бебето на някой друг да го гледа.
 На мен ми беше за първи път отйакто се е родила бебка.

# 713
  • Драгоман
 Такъв белег има всеки човек на рамото си. Катя го е обяснила добре, няма да го пиша наново.

# 714
ходили сме на кино 2 пъти , супер си е Wink)

това за ваксината - от приемането на сол ли се маха имунитета? Мислех да видя в нета до кога важи, но щом е до 5-тат година, много се радвам!!!

# 715
Ние нямаме баби в София, а и моите родители са възрастни и не знам кога бих се осмелила да оставя бебето на някой друг, но мисля, че няма да е скоро.
С първото имах огромна нужда от време на време да излизам и да бъда в компанията на възрастни хора, които не са майки  Joy  и не говорят на бебешки теми. Но нямах такава възможност и с времето свикнах.
Сега вече знам колко бързо растат децата и въобще не бързам.
Каката за пръв път на почти 2г. я оставих за през деня с баба ѝ, а на 3г. с преспиване без мен.

Бебка няма никакъв белег на рамото, а в епикризата са писали, че ѝ е слагана тази ваксина. Явно ще се прави манту.

# 716
  • Драгоман
 Прегначик, какво значи да се приема сол от 5г възраст? До тогава ли не трябва да се осолява яденето? На Катето мабко преди годинката започнах да слагам помалко сол.  newsm78

# 717
  • София
Бебка няма никакъв белег на рамото, а в епикризата са писали, че ѝ е слагана тази ваксина. Явно ще се прави манту.

Дори да се прави манту, не е задължително да стане така, че да се слага пак ваксината. За каката все гледахме за тази пъпка, за която лекарката ни беше казала и така и пъпка не стана (сега на бебчо си я има). В крайна сметка като дойде времето за мантуто лекарката беше убедена, че белег има, но аз не виждах нищо по кожата. Тя обаче каза, че има и не направи манту. Сега забелязвам, че има участък на рамото, където просто о кожата е по-светла като цвят, но няма никаква кожна деформация като при нас - само в пигментацията е разликата. Пъпка така и не се е появявала при нея.

# 718
  • София
Прегначик, какво значи да се приема сол от 5г възраст? До тогава ли не трябва да се осолява яденето? На Катето мабко преди годинката започнах да слагам помалко сол.  newsm78
И мен ме заинтригува този въпрос. И аз слагам по малко сол в манджите й от годинката. Когато взимам кухня, храната е почти безсолна, но си пише, че има сол.

Последна редакция: ср, 25 ное 2015, 14:33 от katya_pk

# 719
видях че ваксината е с хоризонт на действие от 3 до 5 г. в зависимост от детето, явно.
За солта по принцип пише, че ако може никога да не се добавя към храната, съдържанието й е хляба е достатъчно. Но те  ив детските заведения храните не са безсолни, така че .. не знам newsm78

Общи условия

Активация на акаунт