Родените през септември са винаги засмени!

• 27 726
  • 760
  •   1
Отговори
# 315
оф, ако при вас е като при нас - вземи и чувала с търпението, заради тълпите Каки отпред, които се убиват да се изпреварват...

# 316
Да се запиша, въпреки че нямам много време да пиша, поне засега. Родих моето второ детенце Георги на 01.09, секцио, 52 см и 3950 гр. Lili f, пъпчиците, които описваш, изглежда са като нашите. Педиатърът каза, че е контактен дерматит, причина може да бъде козметика, препарат, изкуствени материи. Сменихме козметиката с Нахткерцен и се оправи, но бавно, някъде месец след избиването трябваше за да се заличат съвсем. По лицето почиствам само с вода и мажа с Нахткерцен интензивен балсам.
Честито бебенце. Да е живо и здраво и много да слушка!
Ние сега борим колики и крусти. После казвате почват зъбки и т.н. т.н. ....няма спиране, а? Simple Smile

# 317
Как се борите с крустите?

# 318
Как се борите с крустите?
И аз не съм наясно със себе си, но четох, питах и от вчера правя следното: купих си крем за крусти Мустела. На него пише след баня да се маже и сутрин да се изкъпе. Тъй като ние го къпем вечер, самосиндикално реших да мажа главата следобед, за да поседи преди баня. Вече не слагам шампоан по главата, а само с вода. Като го изкъпем го му я мажем с олиото. После реша с четка или гребенче (не знам кое е по-правилно). Чакам дали ще има ефект. Дано!

# 319
Момичета да ви питам относно ваксините през втория месец, наведнъж ли сте решили да ги биете или на отделно? И ако е на отделно през какъв интервал?

# 320
  • София
Аз мисля за ди слагаме през 1 седмица, а не наведнъж. С каката така направихме и всичко беше наред. Почти не се получава забавяне така - само с по седмица всеки месец. Ще видим обаче педиатърката какво ще каже сега.

# 321
За ваксините - днес бяхме на консултация и аз исках да не й бият двете наведнъж, а втората другата седмица, но педиатърката ми обясни, че ако бием сега само една, другта остава за другия месец, двете ваксини за другия месец също така се отлагат и  изместват във времето и т.н., та й биха и двете днес.

# 322
на нас днес ни мушнаха двете наведнъж в двете баджачета  Confused

# 323
Кои ваксини се слагат наведнъж?

# 324
Здравейте,
Лохиите ми спряха около 40ти ден, а МЦ още нямам. След първото раждане и кърмене, се появи около 8ми месец.

Относно спането, и при нас режимът е като вече описания от вас. Аз не мога да заспивам през деня, а и в това хубаво време сме по цял ден на вън - тя спи, но аз не си почивам. За това от време на време просто си лягам рано - ММ поема баткото, зарязвам всичко останало и в 20-21 заедно с бебка си лягам. Това е единственият начин да се понаспя. Ако не го правя, ще се преуморя,изтощя и изнервя, което ще е във вреда на всички ни.

Пъпчици по лицето и нашата девойка има. Ходихме на контролен преглед и педи каза, че не са притеснителни нашите. Но най-добре да ги види лекар - обривчета всякакви се появяват и така само с описание едва ли могат да се сравняват.

Момичета, извинявам се ако ви досаждам с този пост, но дайте съвет за една странична тема - вкъщи е бъкано от хлебарки.....newsm78
Рекламираха преди време някакво уредче, което се включва в контактите и с някаква висока честота ги гони хлебарките. Не знам дали действа, но ако нищо друго не помага, аз бих опитала и това.

Слинг нямам, имам кенгуро - има ли разлика между тях?
Все си мисля, че докато не започне да си държи главичката, е рано за такова носене и не си ползвам кенгурото. Може да греша.

Лиги нямаме за сега (1,5 месеца). Помня, че баткото около зъбите 6-7 месец се лигаваше, но не се сещам кога започна  newsm78

За Ваксините се доверявам на педи. Както каже, така. Аз нямам дотатъчно знания, за да преценя как е по-добре.

# 325
Слинг нямам, имам кенгуро - има ли разлика между тях?
Все си мисля, че докато не започне да си държи главичката, е рано за такова носене и не си ползвам кенгурото. Може да греша.

Защо мислите, че трябва да си държи главата изправена  newsm78
Позиция за носене в слинг на новородено:

Скрит текст:

Аз му слагам главата откъм халките обаче. Така съм излизала на разходка и съм кърмила, докато ходя, без нищо да се види.

Ето тук с глава към халките, реално в тази поза му е тялото:

Скрит текст:
Външният ръб не е добре пристегнат, за да им се получи снимката и да се види бебето. Иначе малко по-стегнато се държи и самото бебе не се вижда и няма опасност да падне.
Ето така:
Скрит текст:

В слинг шал също има опция да му се придържа главата:

Скрит текст:

Той се слага по-трудно и не е удобен, ако трябва често да вадиш и слагаш бебето, но е по-подходящ, ако ще го носиш дълго, защото тежестта е разпределена между двете рамена.
Този с халките се слага лесно, но тежестта е на едното рамо и предполагам, че не е удобен, ако ще се ходи с часове. Аз нямах проблем и дълго да нося на едното рамо, но все пак на двете е по-лесно.
И в двата може да се кърми в движение.

# 326
Е да, явно слинг е за толкова малки. Кенгурото е друго нещо, макар че и то има някаква легнала позиция.

# 327
  • Пловдив
Мами, получих възпаление на гърдата и сега съм на антибиотик. Не мога да давам млекото от болната гърда, та трябва да се изцеждам и хвърлям кърмата 7 дни. Пробвах изцеждане с ръчна помпа - полудях от нерви и се принудих да дам повече пари и да купя електрическа. Незнам вие какви помпи ползвате, но разликата между двете е от тук до космоса и обратно на n-та степен. Ел. помпа е най-уникалната ми придобивка последно време. Много съм доволна. Бързо, лесно и безболезнено! Та ако някой се двоуми какъв избор да направи, мога да го улесня, като го насоча към електрическата помпа на Медела.

# 328
Не са ли малки да им се махат крустите?
Все пак главичките още са им изключително чувствителни, аз не смея да го пипам, камо ли да седна с гребен да го реша. Има време, след няколко месеца ще ги махаме.

# 329
  • София
Мами, получих възпаление на гърдата и сега съм на антибиотик. Не мога да давам млекото от болната гърда, та трябва да се изцеждам и хвърлям кърмата 7 дни. Пробвах изцеждане с ръчна помпа - полудях от нерви и се принудих да дам повече пари и да купя електрическа. Незнам вие какви помпи ползвате, но разликата между двете е от тук до космоса и обратно на n-та степен. Ел. помпа е най-уникалната ми придобивка последно време. Много съм доволна. Бързо, лесно и безболезнено! Та ако някой се двоуми какъв избор да направи, мога да го улесня, като го насоча към електрическата помпа на Медела.

Здравей. Аз преди няколко седмици бях получила нещо като мастит и вдигнах висока температура (39 градуса) и имах зачервяване от едната страна на лявата гърда, но тогава ми казаха лекарите, че бебето може да суче и дори е добре да изсуква по-често тази гърда. Изписаха ми антибиотик, но ми казаха да изчакам два дни и ако не спадне Т, тогава да го взема. Но тя спадна - пих 2 пъти панадол и веднъж нурофен през този период. При теб защо се налага да изхвъляш кърмата?

Общи условия

Активация на акаунт