Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите) - Тема 4

• 36 921
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • Някъде там...

Тъкмо гледах кои са показанията за изневяра в натала, оказа се че имам цели 3 такива - Луна в Овен, Нептун в 7ми дом и съвпад Уран/Венера. Бре, да му се не види, а хич ме няма по изневерите.  Laughing

Така на парче много аспекти може да се свържат с изневяра, но в конкретния хороскоп да няма нищо общо с това.  Венерата в кой знак ти е?

Много ми се иска да започнем една игра. Някой пуска карта на човек, който познава и задава въпрос по нея. Например каква е професията на този човек или на еди коя си дата какво му се е случило ... Възможните въпроси са безкрай. И да започнем да предполагаме, но подплатено астрологично с пътя на разсъждения. Как ви се струва? На мен поне ще ми е много полезно.

ПС: Жабче, сега прочетох и статията, която даваш. Там обаче разглеждат такива аспекти за мъжете, защото при тях венера и луна са сигнификатори за жените и отношението към тях.

Венера ми е в Скорпион. Марс в Козирог, 8ми дом, съвпад с натално Слънце.

Аз съм за за предложението ти иначе. Не мога да участвам с анализи, но ще ми е интересно да чета.  Peace

# 526
Есме, много хубава вметка. Не си падам по жребиите, може който желае да започне, един ден да поразчепкваме въпроса, който иска се включва и толкова. Просто да имаме по един казус, а не няколко едновременно.

# 527
оу, това с въпросите е много интересно. и аз съм ЗА. но не знам доколко е ок да пускаме карти на близки...

# 528
Защо трябва да са на близки? А и да са, на никой не му е нужно уточняване. Пускаме карта със или без данни и питаме например - този човек има интересна професия, според вас каква е. Нещо такова. Въпросите ще ги решават пускащите картата.

Eто пример.

Питам точно за професия, после може и малко за семейството, че там също е интересно.

Последна редакция: нд, 06 дек 2015, 12:04 от Summer sun

# 529
  • SF
Пиши дали това е картата на мъж или жена.
Може ли това да е картата на мъж, чиято партньорка (съпруга) е по-възрастна от него? Или харесва по-големи жени?
Професия - журналист, писател, човек на словото.

# 530
Аз също залагам на писател, може и журналист, нещо свързано със слово и публична изява. За семейството, възможен е брак с чужденец.

# 531
Картата е на жена. Да, с много публични изяви.
Жокер - вижте нептунчо в първи дом и владетеля на 10.

# 532
Оххх, актриса ли е? Първоначалната ми интуиция беше певица, но с този Меркурий в 10-ти дом...

# 533
Идеята ми беше като има предположение, да се обоснове с астрологични фактори. Например на въпроса на Есме за по-възрастен партньор - вероятно е заради владетеля на к7 - Сатурн, предположенията за журналист писател - съвпада на меркурий и слънце на к11. Може ли така да го правим? Не е целта врачуване, а да се упражним и да научим още нещо, да допълним възможни тълкувания.

Лайт, много точно предположение. Актриса е, но и пеене има при нея. Особена известна става с едно изпяване по 8 дом Wink

Мога да дам името и да почва следващия. Искам и аз да се пробвам. Simple Smile

Последна редакция: нд, 06 дек 2015, 20:39 от Summer sun

# 534
Картата е на жена. Да, с много публични изяви.
Жокер - вижте нептунчо в първи дом и владетеля на 10.

МС Телец и Венера в Овен- дейности отнасящи се до артистична, естетическа изява. Професии свързани с декорации,мода,развлечения,удоволствия.Търговия с луксозни стоки, произведения на изкуството.
 Нептун опозиция Луна/Юпитер 1/7 дом - тази жена е мила,ефирна,пълна с въображение..мечтателка,коята променя плановете и идеите си,според своето настроение.
Съвпада Луна/Юпитер в 7 дом - показва щастлив брак, макар и след известна нерешителност.

# 535
  • SF
Не давай още име. Можем още малко да мислим по тази карта. Чак утре ще пуснем (аз) нова.
Кое говори в картата й, че е певица или актриса? Не е ли едно и също? Както аз предположих писател или журналист - човек на словото.

# 536
Нептун често е свързан с актьорстване, но не в театъра, а кино или телевизия. Създава илюзия за образа, вкарва в други светове и затова е силно застъпен в картите на тези хора, често е или изгряващ или в 10 дом. Телец пък е знака на певците (нали управлява и гърло и гласни струни) и когато домът на кариерата е пряко свързан с него, от там и аналогията за певица. В случая владетелят на к10 е в хубав тригон с нептун в първи и секстил с юпитер в 7, в това поне аз виждам връзката с актьорстване и силни хора, мъже, помогнали за изявите.

# 537
За мен артистичността се показа от Асцендента Лъв и Венера в Овен. Певица наистина ми беше интуитивния отговор. Вече като се акцентира на Нептун в първи дом, ми просветна, че е актриса. Тази позиция носи и влечения към мистиката. След като Summer sun спомена и за едното изпяване по Марс в осми дом и факта, че съм гледала много карти на известни личности, веднага ми просветна коя е актрисата. Много интересна игра, харесва ми.  Heart Eyes

Последна редакция: нд, 06 дек 2015, 22:02 от Lightworker

# 538
  • SF
Аз ще пробвам с името - М.М.?
Марс в осми дом??

# 539
  • Sofia
Моето предположение - А. Д.

Общи условия

Активация на акаунт