Мюнхен

• 42 625
  • 465
  •   1
Отговори
# 450
  • навсякъде
skk, за колко дни сте там?
Можеш да помислиш за опцията да купите Дойчланд тикет за 58 евро за 1 месец. Той покрива обществения транспорт в цяла Германия без скоростните влакове.

Привет на всички😊
Никога не сме били в Германия, идеята за дойчланд тикет ми хареса. Ще направим с обществен транспорт едно кръгче Меминген-фюсен- Линдау- Констанц- Меминген,  ако има време и нещо наоколо. Въпроса ми е имайки такива билети с половинката правим ли нещо преди да се качим на влак/ автобус... валидиране или нещо подобно

# 451
  • Germany
Не, като мине контрола го показвате👍

# 452
  • Пловдив
После да не забравите да се откачите, защото автоматично ще ви дръпне и следващия месец пари.

# 453
  • София
Можете да купите и такъв без да се налага абонамент. Отделно е много вероятно да не приемат плащане с негерманска карта. Въпреки, че не е официално ограничен, все пак този пас е насочен към живущите там и не към туристите.
Аз купувам от тук https://europe.tranzer.com/ticket-product/248
Има малка такса за обслужване, но няма абонамент и приема негермански карти.

# 454
Изумена съм от Мюнхен! Бях там за няколко часа и е изключително красив град! Има страхотни сгради и много вкусна храна, определено си заслужава да се разходите! Ако сте в някой близък град в Германия или Австрия, можетте да проверите опциите за пътуване с влак. Аз купих двупосочни билети от Залцбург до Мюнхен за 22 евро.

Имам блог и ако на някой ще му е полезен моят пост, мога да го изпратя на лично.

# 455
  • Велико Търново
Ние тъкмо си тръгваме от Мюнхен и също споделям страхотни впечатления. Много хубав немски град! Благодаря за съветите тук, спазихме всичко Simple Smile

# 456
Здравейте, планирам пътуване покрай Мюнхен и имам нужда от вашите насоки🤗.
Накратко програмата е:
Ден 1- кацане в Меминген рано сутринта и тръгване с рент а кар към Мюнхен. Разходка из града до вечерта и отпътуване за Kempten, където ще нощуваме (B&B hotel Kempten).
Моля за идеи за разходката в Мюнхен и хапване на обяд.
Ден 2- Замъци- Нойшвенщайн (извинявам се за правописа) и Хохеншвангау- Моля за препоръки как е най удачно да ги посетим и с какво да ги съчетаем. Сутринта ще сме там и имаме цял ден. Не сме по преходите , ще използваме колата и транспорт.
Ден 3- Linderhof/Oberammergau -целият ден е за това. Тръгваме сутринта от Kempten.
Другият вариант е да разгледаме Улм примерно.
И трите дни ще спим в Kempten.
Моля за препоръки - за кой замък да взема билети. Нещо много скъпи ми се струват за Нойшв. - около 400 лв. за 4- ма.
Добра ли е програмата? Дали третия ден да не сменя с нещо друго?
 Досега не сме били в Германия, искаме да видим баварски градчета, замъци, архитектура, бира, храна, да усетим духа...давайте идеи, моля🤗🤗🤗

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 20:28 от bobi_ko

# 457
  • София
Кемптен като град в моите очи не изпъква с нищо, но около него е много красиво - все още хълмисто без да е планинско, много крави, пасища, ферми, китни и чисти малки селца. Идилично красиво е.
Оберамергау, за разлика от Кемптен, е забележителен с изрисуваните си къщи - то това ти е ясно щом е маркиран вече, но в областта повечето градчета са такива в една или друга степен - Грайнау, Митенвалд, Гармиш и др.
За толкова кратко време без Улм. Не че няма какво да се види, но когато има повече време.
Заедно с Нойшванщайн, виж Фюсен. Прочетох че не обичате ходенето, но е съвсем близо - зад замъка има мост Marienbrücke от който се открива драматично красива панорама към целия замък.
Със зъбчато и теснолинейно влакче можете да се качите до Цугшпице - най-високият връх на Германия.
Съвсем близо до Грайнау и Гармиш и в подножието на Цугшпице е езерото Айбзее - много е красиво.
Още една идея за замък в района е Линдерхоф.
При тридневен престой аз не бих ходил до Мюнхен - вероятно няма да има време за дворците там и ще остане разходка из центъра.
Богат, жизнен, проспериращ град но не и спиращ дъха с красота и чар каквито има в изобилие надолу към Алпите.

Целият август бях в Бавария и Тирол. 14 нощувки имах в Мюнхен, ползвах за база, и веднъж не се разходих из него. Грам не чувствам липса от това. Разбира се, при предишни посещения, съм го обиколил.

# 458
Чудесни насоки! Третият ден го планирахме за Линдерхоф, но ми беше под въпрос, мислех да го комбинирам с Оберамергау. Kempten го избрах заради това, че е по средата на пътя между Меминген и замъците, а и хотела е доста по изгоден от Меминген, а ние сме 10 човека. Ще пътуваме края на октомври.
Четох, че имало и автобус, ходещ близо до Marienbrücke, така че първо да се разходим до там и после до замъка. Аз много обичам и мога да ходя с километри, ноо другата част от групата не са ентусиасти изобщо. Не знам, дали си струва влизането в замъка..

# 459
  • Germany
Ако сте фенове на замъци си заслужава влизането на 100 %, ако не сте … не знам. Фюсен е прелестен наистина, но края на октомври, дано времето е с вас 👍🏼 За Мюнхен, евентуално в центъра да се помотаете за това време, красиво е - Ратхауса (в довора може да се влезе безплатно), пеша до Одеонплатц (там има дворец с градина, която е свободна за разходка). В Бавария има по-скоро красиви природни гледки

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 10:54 от PeaPink

# 460
  • София
За Deutschland ticket :
Купуването с туристически цели вече е по-лесно. Става през germanytransitpass.com
В началното меню на сайта трябва да промените от падащото меню Usual monthly subscription на Immediate termination - no further payments. Така се изключва абонамента и не е нужно да предприемате други действия в последствие. Няма такса за обслужване, не изисква немски адрес или плащане с немска карта. В полето за пощенски код записвате 98701 ( примерно, и други ще приеме, без значение за поръчката е ). Полученият пас лесно се трансферира и визуализира в Гугъл уолета.

# 461
Здравейте! Преди да заминем за Мюнхен се информирах от тук и искам да благодаря!
Малко да споделя впечатления:
Закупихме си Deutschland ticket , взехме ги онлайн, посочихме български адрес и не сме имали проблеми с използването на дебитна карта към ДСК. Спряхме повторното закупуване до 10 число на месеца, не знаех още за опцията без абонамент. Мисля, че е много изгодна, защото билетът от летището в Меминген до Мюнхен не е евтин и само това отиване и връщане почти покрива картата, а ние спахме в съседно село до Мюнхен и до там пътувахме с s-ban. Доста и спокойно си използвахме картите и в метро и автобуси. От летището има два автобуса до гарата в Меминген, в които може да се пътува с Deutschland ticket - помня че единия е 2-ри номер Simple Smile После с регионалния влак към Мюнхен.
В Мюнхен едната вечер посетихме препоръчано тук място за хапване на шницели - Andi’s krablergarten (дано съм го изписала правилно) Шницелите са по 20 евро, нооо са огромни. Ако знаехме щяхме да поръчаме един за двама човека. Вървят с гарнитура по избор. Взехме си половината за вкъщи и на другия ден ги дояждахме Simple Smile Между другото студени също бяха страхотни.
Мюнхен много ми хареса за разходка, но селото в което спахме - там искам да остана да живея Simple Smile
Благодаря отново за темата, че я има и е от помощ. Надявам се и моят пост да е помощ за бъдещи пътувания!

Последна редакция: нд, 21 сеп 2025, 17:00 от MollyBy

# 462
Здравейте, може ли да споделите повече за селото?

# 463
Да, селото е в покрайнините на Мюнхен, казва се Taufkirchen, сега дано не се излагам, наричайки го село Simple Smile, но със сигурност е отделно населено място. До там се стига за половин час най-много от  централна гара например. Бяхме в хотел Холидей ин, явно съм улучила някаква страхотна промоция, защото е страхотен, а беше на приемлива цена.Ние не бяхме точно на почивка, а настанихме студент в Мюнхен, поради което местонахождението на хотела ни беше много удобно. На 10минути с автобус от там се намира ИКЕА, до която има и много аутлет магазини, а в близост(пеша) до хотела имаше много маказини, като Лидл, Алди, Едека, Юск

Последна редакция: пн, 22 сеп 2025, 20:43 от MollyBy

# 464
  • София
Здравейте, планираме Нова Година в Мюнхен с две момчета, 7 и 9. Ще сме с колата от България и ще направим междинно спане някъде. 29-01 планираме да сме там. Четох, че коледните базари са до Коледа и реално ще може да писетим Tollwood Winter Festival.
Нещо, което горещо да ми препоръчате за момчетата, да посетим още?
Този терме парк заслужава ли си? Ще се радвам на подсказки.

Общи условия

Активация на акаунт