Мюнхен

• 41 964
  • 463
  •   1
Отговори
# 450
  • навсякъде
skk, за колко дни сте там?
Можеш да помислиш за опцията да купите Дойчланд тикет за 58 евро за 1 месец. Той покрива обществения транспорт в цяла Германия без скоростните влакове.

Привет на всички😊
Никога не сме били в Германия, идеята за дойчланд тикет ми хареса. Ще направим с обществен транспорт едно кръгче Меминген-фюсен- Линдау- Констанц- Меминген,  ако има време и нещо наоколо. Въпроса ми е имайки такива билети с половинката правим ли нещо преди да се качим на влак/ автобус... валидиране или нещо подобно

# 451
  • Germany
Не, като мине контрола го показвате👍

# 452
  • Пловдив
После да не забравите да се откачите, защото автоматично ще ви дръпне и следващия месец пари.

# 453
  • София
Можете да купите и такъв без да се налага абонамент. Отделно е много вероятно да не приемат плащане с негерманска карта. Въпреки, че не е официално ограничен, все пак този пас е насочен към живущите там и не към туристите.
Аз купувам от тук https://europe.tranzer.com/ticket-product/248
Има малка такса за обслужване, но няма абонамент и приема негермански карти.

# 454
Изумена съм от Мюнхен! Бях там за няколко часа и е изключително красив град! Има страхотни сгради и много вкусна храна, определено си заслужава да се разходите! Ако сте в някой близък град в Германия или Австрия, можетте да проверите опциите за пътуване с влак. Аз купих двупосочни билети от Залцбург до Мюнхен за 22 евро.

Имам блог и ако на някой ще му е полезен моят пост, мога да го изпратя на лично.

# 455
  • Велико Търново
Ние тъкмо си тръгваме от Мюнхен и също споделям страхотни впечатления. Много хубав немски град! Благодаря за съветите тук, спазихме всичко Simple Smile

# 456
Здравейте, планирам пътуване покрай Мюнхен и имам нужда от вашите насоки🤗.
Накратко програмата е:
Ден 1- кацане в Меминген рано сутринта и тръгване с рент а кар към Мюнхен. Разходка из града до вечерта и отпътуване за Kempten, където ще нощуваме (B&B hotel Kempten).
Моля за идеи за разходката в Мюнхен и хапване на обяд.
Ден 2- Замъци- Нойшвенщайн (извинявам се за правописа) и Хохеншвангау- Моля за препоръки как е най удачно да ги посетим и с какво да ги съчетаем. Сутринта ще сме там и имаме цял ден. Не сме по преходите , ще използваме колата и транспорт.
Ден 3- Linderhof/Oberammergau -целият ден е за това. Тръгваме сутринта от Kempten.
Другият вариант е да разгледаме Улм примерно.
И трите дни ще спим в Kempten.
Моля за препоръки - за кой замък да взема билети. Нещо много скъпи ми се струват за Нойшв. - около 400 лв. за 4- ма.
Добра ли е програмата? Дали третия ден да не сменя с нещо друго?
 Досега не сме били в Германия, искаме да видим баварски градчета, замъци, архитектура, бира, храна, да усетим духа...давайте идеи, моля🤗🤗🤗

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 20:28 от bobi_ko

# 457
  • София
Кемптен като град в моите очи не изпъква с нищо, но около него е много красиво - все още хълмисто без да е планинско, много крави, пасища, ферми, китни и чисти малки селца. Идилично красиво е.
Оберамергау, за разлика от Кемптен, е забележителен с изрисуваните си къщи - то това ти е ясно щом е маркиран вече, но в областта повечето градчета са такива в една или друга степен - Грайнау, Митенвалд, Гармиш и др.
За толкова кратко време без Улм. Не че няма какво да се види, но когато има повече време.
Заедно с Нойшванщайн, виж Фюсен. Прочетох че не обичате ходенето, но е съвсем близо - зад замъка има мост Marienbrücke от който се открива драматично красива панорама към целия замък.
Със зъбчато и теснолинейно влакче можете да се качите до Цугшпице - най-високият връх на Германия.
Съвсем близо до Грайнау и Гармиш и в подножието на Цугшпице е езерото Айбзее - много е красиво.
Още една идея за замък в района е Линдерхоф.
При тридневен престой аз не бих ходил до Мюнхен - вероятно няма да има време за дворците там и ще остане разходка из центъра.
Богат, жизнен, проспериращ град но не и спиращ дъха с красота и чар каквито има в изобилие надолу към Алпите.

Целият август бях в Бавария и Тирол. 14 нощувки имах в Мюнхен, ползвах за база, и веднъж не се разходих из него. Грам не чувствам липса от това. Разбира се, при предишни посещения, съм го обиколил.

# 458
Чудесни насоки! Третият ден го планирахме за Линдерхоф, но ми беше под въпрос, мислех да го комбинирам с Оберамергау. Kempten го избрах заради това, че е по средата на пътя между Меминген и замъците, а и хотела е доста по изгоден от Меминген, а ние сме 10 човека. Ще пътуваме края на октомври.
Четох, че имало и автобус, ходещ близо до Marienbrücke, така че първо да се разходим до там и после до замъка. Аз много обичам и мога да ходя с километри, ноо другата част от групата не са ентусиасти изобщо. Не знам, дали си струва влизането в замъка..

# 459
  • Germany
Ако сте фенове на замъци си заслужава влизането на 100 %, ако не сте … не знам. Фюсен е прелестен наистина, но края на октомври, дано времето е с вас 👍🏼 За Мюнхен, евентуално в центъра да се помотаете за това време, красиво е - Ратхауса (в довора може да се влезе безплатно), пеша до Одеонплатц (там има дворец с градина, която е свободна за разходка). В Бавария има по-скоро красиви природни гледки

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 10:54 от PeaPink

# 460
  • София
За Deutschland ticket :
Купуването с туристически цели вече е по-лесно. Става през germanytransitpass.com
В началното меню на сайта трябва да промените от падащото меню Usual monthly subscription на Immediate termination - no further payments. Така се изключва абонамента и не е нужно да предприемате други действия в последствие. Няма такса за обслужване, не изисква немски адрес или плащане с немска карта. В полето за пощенски код записвате 98701 ( примерно, и други ще приеме, без значение за поръчката е ). Полученият пас лесно се трансферира и визуализира в Гугъл уолета.

# 461
Здравейте! Преди да заминем за Мюнхен се информирах от тук и искам да благодаря!
Малко да споделя впечатления:
Закупихме си Deutschland ticket , взехме ги онлайн, посочихме български адрес и не сме имали проблеми с използването на дебитна карта към ДСК. Спряхме повторното закупуване до 10 число на месеца, не знаех още за опцията без абонамент. Мисля, че е много изгодна, защото билетът от летището в Меминген до Мюнхен не е евтин и само това отиване и връщане почти покрива картата, а ние спахме в съседно село до Мюнхен и до там пътувахме с s-ban. Доста и спокойно си използвахме картите и в метро и автобуси. От летището има два автобуса до гарата в Меминген, в които може да се пътува с Deutschland ticket - помня че единия е 2-ри номер Simple Smile После с регионалния влак към Мюнхен.
В Мюнхен едната вечер посетихме препоръчано тук място за хапване на шницели - Andi’s krablergarten (дано съм го изписала правилно) Шницелите са по 20 евро, нооо са огромни. Ако знаехме щяхме да поръчаме един за двама човека. Вървят с гарнитура по избор. Взехме си половината за вкъщи и на другия ден ги дояждахме Simple Smile Между другото студени също бяха страхотни.
Мюнхен много ми хареса за разходка, но селото в което спахме - там искам да остана да живея Simple Smile
Благодаря отново за темата, че я има и е от помощ. Надявам се и моят пост да е помощ за бъдещи пътувания!

Последна редакция: нд, 21 сеп 2025, 17:00 от MollyBy

# 462
Здравейте, може ли да споделите повече за селото?

# 463
Да, селото е в покрайнините на Мюнхен, казва се Taufkirchen, сега дано не се излагам, наричайки го село Simple Smile, но със сигурност е отделно населено място. До там се стига за половин час най-много от  централна гара например. Бяхме в хотел Холидей ин, явно съм улучила някаква страхотна промоция, защото е страхотен, а беше на приемлива цена.Ние не бяхме точно на почивка, а настанихме студент в Мюнхен, поради което местонахождението на хотела ни беше много удобно. На 10минути с автобус от там се намира ИКЕА, до която има и много аутлет магазини, а в близост(пеша) до хотела имаше много маказини, като Лидл, Алди, Едека, Юск

Последна редакция: пн, 22 сеп 2025, 20:43 от MollyBy

Общи условия

Активация на акаунт