РУСЕнска тема-есенно зимно ноктюрно

• 42 953
  • 724
  •   1
Отговори
# 555
Другият модел е кондензационна, отделя водата в контейнер, вадиш, изливаш и готово. Но също не бих я сложила на балкона, притеснява ме че там е влага и може да ръждяса, а може би и за електрониката  не е добре. Иначе затопля помещението в което работи доволно, има и влага но не е много.
Продполагам се вгражда кондензационната, може да се сложи навсякъде.

# 556
  • Русе
 Понеже се споменаха детски, ако да речем е настъпила промяна в доходите и вече няма право човек да взема детски, понеже е станал твърде богат  Laughing, а това е станало след подаване на последната декларация за доходите и преди новата, какво се прави?

# 557
Понеже се споменаха детски, ако да речем е настъпила промяна в доходите и вече няма право човек да взема детски, понеже е станал твърде богат  Laughing, а това е станало след подаване на последната декларация за доходите и преди новата, какво се прави?
Ако не се лъжа беше 7 дневен срокът от настъпването на промяната - да обявиш за нея.
Но след това какво се случва...  newsm78
Най-добре потърси телефон да попиташ, ако не ти се разхожда в това време.  Peace

# 558
  • Русе
Аз пък мисля, че изчакваш да свърши периода, за който получаваш детски и после просто не подаваш следваща декларация. Тоест към момента нищо не правиш.

# 559
Аз пък мисля, че изчакваш да свърши периода, за който получаваш детски и после просто не подаваш следваща декларация. Тоест към момента нищо не правиш.

Именно  Peace . Детските са отпуснати на база на доход от последните 12 месеца и са отпуснати за една година напред....на следващото подаване вече, като си забогатял просто не отговаряш на критериите и не вземаш  Wink

# 560
  • На брега на реката
Точно така, траеш си и не декларираш, че си богат. Ти пък  Mr. Green
Просто после нама да подаваш, като ти изтече периода. Не знам дали се води промяна в обстоятелствата това, но все пак доказваш доходи от минал период. Толкова е било към момента на подаване, нама да хукнеш сега да ти преизчисляват дохода я!

# 561
  • Русе
 Ами разсъждавах си така: 80лв нищо не са, с тях и без тях все тая, обаче 6-7 месеца, ако трябва да ги връщам са си 500 лв, не са малко дори и за твърде богати като нас .... а дано, ама .....  Joy. Даже от няколко месеца не ги теглим, да им ги ударя у челото ако си ги искат.
  Минимален доход 400 лв и то бруто  ooooh!, супер богати сме, за това няма нужда да ни дават детски, ама това е друга тема. Дано ги дадът на действително по-нуждаещи се, а те не са никак малко за съжаление. Confused

# 562
Спират ти ги, от опит казвам.

# 563
  • На брега на реката
А как ще го засекат? По тая логика да ги пускат тогава автоматилно, без да подаваш документи!?

# 564
Аз винаги съм се чудела защо ги подаваме тези документи, аз като не съм си знаела дохода и жената в социалните ме цъква на компа и ми ги казва. Защо си играем да пишем подробни документи, като те всъщност знаят доходите ни?

# 565
  • На брега на реката
По моето време вадеха дохода от майчинските. За друг период ми искаха бележка за дохода от работодателя, както и за мм. Не знам дали са се променили нещата, това беше преди 7 години, повече не сме взимали.

# 566
ако ги пускаха автоматично на доста служители щеше да се отвори бая работа. А и те не знаят реално дали си семеен, с кого живееш и т.н. Т.е. според мен нямат достъп доподобен тип информация от ЕСГРАОН, но пък имат информация за осигурителния ни доход, и ако той бъде надвишен, го виждат. Но ме извикаха да подпиша заповед, или друг документ, вече не помня, съгласно които ме уведомяваха че съм надвишила дохода и детските ми се спират.Никои социални придобивки не се отпускат автоматично. Иначе държавата доста щеше да се охарчи. И доколкото си спомням в молбата се декларираха и други доходи, за които всъщност не се начислява осигурителен доход, т.е пак родителя трябва да го заяви.

# 567
Мен ме караха да декларирам стипендия. Наеми, ренти също влизат към дохода.

# 568
  • На брега на реката
Сигурно сме го коментирали, но искам да попитам какви извънкласни/градински школи и занятия посещават децата ви. Ровя в нета и все някаква стара информация ми излиза. Искам да запише първолачката на пеене, рисуване или нещо танцувално. Все още не знаем какво, просто да опита и да намери своето странично занимание.
И предлагам школите с адреси, ако има и интернет адреси или фейсбук-страници, да ги запишем на първа страница!
Благодаря!  bouquet

# 569
Спортни танци - в салона на училище Иван Вазов, клуб „Фламинго 98„, треньори са Валерия и Цветомир Панчкев.
Художествена гимнастика - Ялта, клуб Акро.
Модерен балет - клубове „Мираж”, „Импулс”.
Класически балет - има школа към НУИ.
Пеене - Наталия Константинова и Вили Икономов са класика, доста деца пеят там, но са твърде странни, па макар и професионалисти.
През всички тези сме минали с дъщеря ми.
От почти 1 месец пее при Вяра - една от тризначките Вяра, Надежда и Любов, във Военния клуб.
През телефона не мога да копирам линкове, по-късно от комютъра ще потърся и ще ги копирам тук.

Последна редакция: сб, 23 яну 2016, 09:58 от ellenita

Общи условия

Активация на акаунт