ЛОНДОН - 8

• 103 520
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Скрит текст:
Здравейте и от мен!
Планирам пътуване за август евентуално.
Като закупите билет посочите час,трябва ли да сте 1-2 часа по-рано на съответния обект,или за този час има отделна опашка,или нещо такова?
1-2 часа е много, но поне половин час по-рано трябва да сте там защото опашките обикновено са доста дълги. Отделна опашка има за т.н. fast track, но това се плаща допълнително.
колко се чака на опашка? търпимо ли е или да си вземем бързо качване, което е по-скъпо, но пък като си сметнем времето/ което май било пари /??
На пръв поглед опашките са внушителни, но имат добра организация и влизането става в рамките на 20-30 минути в пиков час. Ако се отиде в по-ранен час има шанс да се влезе и по-бързо.

# 346
Скрит текст:
Здравейте и от мен!
Като закупите билет посочите час,трябва ли да сте 1-2 часа по-рано на съответния обект,или за този час има отделна опашка,или нещо такова?
1-2 часа е много, но поне половин час по-рано трябва да сте там защото опашките обикновено са доста дълги. Отделна опашка има за т.н. fast track, но това се плаща допълнително.
колко се чака на опашка? търпимо ли е или да си вземем бързо качване, което е по-скъпо, но пък като си сметнем времето/ което май било пари /??
На пръв поглед опашките са внушителни, но имат добра организация и влизането става в рамките на 20-30 минути в пиков час. Ако се отиде в по-ранен час има шанс да се влезе и по-бързо.

Искам да хвана залеза. Мисля, че ще е внушително от Окото, нали?

# 347
  • София
Скрит текст:
Здравейте и от мен!

Искам да хвана залеза. Мисля, че ще е внушително от Окото, нали?
Е това не зная. Била съм и по светло и по тъмно, Лондон е уникален от високо.

# 348
Струва ми се, че малко повече се самонавиваш за залеза. И ако не се засечете със слънцето от най-високата точка на Окото? Със сигурност ще е красиво, но ....

Хотела ни е това, в центъра, цена за двамата 575лв
https://www.booking.com/hotel/gb/lse-high-holborn.bg.html?aid=34 … 0c4a5912ee;dcid=2

Може ли някой да ме посъветва за най-бърз и евтин транспорт до двореца Хамптън Корт?

До ХКП се ходи с влак, спирката е Hampton Court, шеста зона, ойстер важи. Около хотела ти има 3 станции на метрото, на еднакво разстояние са ти. Виж ги кои са според мапса и пробвай варианти тук https://tfl.gov.uk/plan-a-journey/
Нагласи си в удобно за теб време, от travel options си остави само tube и national rail и гледай.
Примерно

# 349
  • Бургас
https://en.wikipedia.org/wiki/20_Fenchurch_Street

това е небостъргач в Лондон и на неговата тераса може да се качите безплатно и да видите по-спокойно и залеза над града, аз смятам на Лондонското око да бъдем през деня по светло, а тук да се качим да видим залеза и вечерен Лондон

# 350
  • София

това е небостъргач в Лондон и на неговата тераса може да се качите безплатно и да видите по-спокойно и залеза над града, аз смятам на Лондонското око да бъдем през деня по светло, а тук да се качим да видим залеза и вечерен Лондон
Не забравяйте, че обичайно времето в Лондон е облачно и дъждовно. Късмет ще е да успеете да видите слънце и залез. По-скоро се надявайте да не вали.  Simple Smile

# 351

Не забравяйте, че обичайно времето в Лондон е облачно и дъждовно. Късмет ще е да успеете да видите слънце и залез. По-скоро се надявайте да не вали.  Simple Smile
И това е ползата от този форум. Реших- няма да гоня час на залеза от окото, а ще буква по- ранен. Подведох се от един спомен от преди две години в Дубай, където от Бурж Халифа имаше уникален залез, но тук наистина не е така според климатичните условия.

# 352
Ако става въпрос за "SKY GARDEN" в горната част на сградата, мисля че се плаща.

# 353
  • Бургас
моята информация е, че не се плаща, но аз като се върна ще споделя каква е  ситуацията

# 354
Не се плаща, необходима е предварителна резервация - без нея не може да се влезе безплатно.
Без резервация, може да се влезе ако се посещава заведението.

# 355
Завърнах се и аз от Лондон. Още веднъж искам да благодаря на всички, които отговориха на въпросите ми и на всички писали в темата. Сега и аз съм готова да отговарям на въпроси.
Програма нямахме точна, тъй като сме с малко дете и бяхме решили да я наместваме в движение и да я съобразяваме с него.Пътувахме с Уиз, трансферът ни беше с Нешънъл експрес, с билети купени по интернет от тук. Бяхме на летището по-рано и попитах мога ли да се кача на по-ранния автобус. Нямаше никакъв проблем. Пристигнахме на Виктория и оттам към метрото, където на три спирки ни беше хотела. Към тези, които пътуват с бебе и количка - метрото не е пригодено за това. На по-големите метро странции има асансьори, но пада голямо обикаляне за тях. Трябваше да носим детето с количката по стълбите. Настанихме се в хотела, хапнахме и излязохме да се разходим из квартала - Кенсингтън. На съседния светофар имаше голям Сейнсбърис, така че влязохме да разгледаме, а и напазарувахме. Прибрахме се в хотела и решихме да си легнем рано, защото детето беше изморено от пътя. На следващата сутрин още в 9ч тръгнахме към Окото. Купувах билети с офертите 2 в 1 на Нешънъл експрес. Показвах билета за отиване и връщане и давах попълнен предварително ваучер, разпечатан от сайта им. Имайте предвид, че за бебето също трябва билет, нищо че струва 0 паунда. Него го вземах отделно от офертата.Купих билети в 10ч за 10.30ч и веднага се качихме. На опашка сме чакали около 10-ина минути. С риск да ме линчувате, изобщо не се впечатлих. Виж, 4Д филмчето ми хареса Laughing След колелото тръгнахме с метрото да хванем смяната на караула, но малката се разплака и искаше да хапва, така че спряхме за обяд. С оглед на това и да спи, тръгнахме пеша по булеварда, който е по диагонал на Биг Бен. Видяхме гвардейците, конете. Минахме покрай Даунинг стрийт и до Трафалгар. Оттам покрай Сейнт Джеймс парк, до Бъкингамския дворец. Хванахме някаква малка смяна на караула, което все пак беше нещо. Обратно през парка. Детето подремна, гледа птиците, катериците. Имат чудесни тоалетни в парковете, които се отварят с 20 пенса, включително с широка такава за смяна на бебето. От там отидохме да видим Биг Бен и Парламента. След това Уестминстърското абатство. Там също влязохме с офертите 2 в 1. Аудиогайдовете са безплатни. Жената, която ги раздаваше ни чу, че говорим на български и ни каза "добър ден". Само това знаеше и довиждане, но беше идвала в България и много и харесало. Времето беше страхотно всички дни - слънчево, около 15 градуса. Решихме да повървим покрай Темза. Покрай Окото тръгнахме пеша за Тауър Бридж. Минахме през панаира, който беше препоръчан няколко страници по-напред. Видяхме надуваемата крава и се возихме на въртележките. Пихме кафе и хапнахме сандвичи. Минахме покрай Националния театър, Шикспир глоуб. Видяхме по пътя, от другата страна на реката Катедралата Сейнт Пол, Яйцето. Изморихме се, но се оказа, че сме на броени метри от Лондон бридж, така че стигнахме до него, после до Тауър бридж, видяхме отсреща и Тауър. След това с метрото се прибрахме в хотела изморени от ходене.

Последна редакция: нд, 24 апр 2016, 16:17 от tara 2

# 356
Завърнах се и аз от Лондон. Още веднъж искам да благодаря на всички, които отговориха на въпросите ми и на всички писали в темата. Сега и аз съм готова да отговарям на въпроси.
Програма нямахме точна, тъй като сме с малко дете и бяхме решили да я наместваме в движение и да я съобразяваме с него.Пътувахме с Уиз, трансферът ни беше с Нешънъл експрес, с билети купени по интернет от тук. Бяхме на летището по-рано и попитах мога ли да се кача на по-ранния автобус. Нямаше никакъв проблем. Пристигнахме на Виктория и оттам към метрото, където на три спирки ни беше хотела. Към тези, които пътуват с бебе и количка - метрото не е пригодено за това. На по-големите метро странции има асансьори, но пада голямо обикаляне за тях. Трябваше да носим детето с количката по стълбите. Настанихме се в хотела, хапнахме и излязохме да се разходим из квартала - Кенсингтън. На съседния светофар имаше голям Сейнсбърис, така че влязохме да разгледаме, а и напазарувахме. Прибрахме се в хотела и решихме да си легнем рано, защото детето беше изморено от пътя. На следващата сутрин още в 9ч тръгнахме към Окото. Купувах билети с офертите 2 в 1 на Нешънъл експрес. Показвах билета за отиване и връщане и давах попълнен предварително ваучер, разпечатан от сайта им. Имайте предвид, че за бебето също трябва билет, нищо че струва 0 паунда. Него го вземах отделно от офертата.Купих билети в 10ч за 10.30ч и веднага се качихме. На опашка сме чакали около 10-ина минути. С риск да ме линчувате, изобщо не се впечатлих. Виж, 4Д филмчето ми хареса Laughing След колелото тръгнахме с метрото да хванем смяната на караула, но малката се разплака и искаше да хапва, така че спряхме за обяд. С оглед на това и да спи, тръгнахме пеша по булеварда, който е по диагонал на Биг Бен. Видяхме гвардейците, конете. Минахме покрай Даунинг стрийт и до Трафалгар. Оттам покрай Сейнт Джеймс парк, до Бъкингамския дворец. Хванахме някаква малка смяна на караула, което все пак беше нещо. Обратно през парка. Детето подремна, гледа птиците, катериците. Имат чудесни тоалетни в парковете, които се отварят с 20 пенса, включително с широка такава за смяна на бебето. От там отидохме да видим Биг Бен и Парламента. След това Уестминстърското абатство. Там също влязохме с офертите 2 в 1. Аудиогайдовете са безплатни. Жената, която ги раздаваше ни чу, че говорим на български и ни каза "добър ден". Само това знаеше и довиждане, но беше идвала в България и много и харесало.

Чудесен разказ,
Определено сте останали доволни. не разбрах само какви са тези оферти 2 в1 на нешънъл експрес, както си ги посочила. По - изгодни ли са и какво включват.

# 357
Те са като офертите 2 в 1 на железниците. погледни тук - http://www.nationalexpress.com/waystosave/2for1/london.aspx

# 358
Пиша в отделен пост, за да го разгранича от предишния и да довърша разказа. Следващия ден сутринта още в 9ч тръгнахме към Мадам Тюсо с метрото. По пътя спряхме на Бейкър стрийт до паметника на Шерлок Холмс. Влязохме в Мадам Тюсо отново с ваучер от офертата. На детето отделен безплатен билет. Много ми хареса. Восъчните фигури нищо кой знае какво. Според мъжа ми в Амстердам е по-хубаво. Не съм ходила, нямам база за сравнение. Хареса ми влакчето във времето. На детето също. Тя остана и много впечатлена от 4д филмчето. Разгледахме и междузвездни войни, защото ни влизаше в цената на билета. Оттам се отправихме към Риджън парк за хапване и смяна на памперс на детето. Разходихме се, тя потича. След това я повозихме на количката, докато ние се разхождахме, тя поспа. Стигнахме до зоопарка. Влязохме. За тук купих билети на място, на редовна цена. Струваше 56 паунда за тримата. Хубаво беше, но може би имах по-големи очаквания от зоологическата градина в Лондон. Важното е, че на детето много му хареса. Там седнахме и хапнахме, като си носехме храна, тъй като не бях сигурна дали ще има. След това пеша покрай канала до Камдън Таун и Камдън маркет. Малко колорит, малко сувенири и на метрото към Британския музей. Тук се бях объркала, че последното влизане е в 17.30, а то всъщност е в 17, така че не ни пуснаха да влезем. Малко пазаруване по Оксфорд стрийт, фиш енд чипс, метрото и в хотела за нощувка. На сутринта още преди 10ч бяхме пред Историческия музей. Видяхме синята и зелената зона и стана време да тръгваме за летището. Върнахме се до хотела за багажа, метрото, трансфер и Лутън. Това беше. Доста неща видяхме, но и много не успяхме. Пак ще отидем Simple Smile. Дано разказът ми е бил полезен или поне за тези с малки деца

# 359
Те са като офертите 2 в 1 на железниците. погледни тук - http://www.nationalexpress.com/waystosave/2for1/london.aspx

видях ги офертите, но не успях да разбера само кога се заплаща, на място или он лайн с карта и може ли да купя по една от офертите за мадам тюсо и една за окото, като задалжително условие е да имам и билети за двамата с нешънъл експрес, да кажем от Лутън до Лондон, нали.

Общи условия

Активация на акаунт