ЛОНДОН - 8

• 103 619
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
  • EU
Здравейте! От 4 до 8 април ще водя майка ми и баща ми в Лондон. Вече резервирах хотел над Хайд парк на Съсекс гарденс и трансфер до Марбъл арч. Надявам се да съм направила правилен избор Praynig
Искам да попитам дали има намаление за атракциите (окото, мадам Тюсо, аквариума) за над 65 годишни. Гледах комбинираните билети он-лайн, но там отстъпка нямаше. На място дали предлагат такава? Не искам да прекараме часове в чакане на опашка. Какво ще ме посъветвате? Благодаря предварително!

# 166
Здравейте! От 4 до 8 април ще водя майка ми и баща ми в Лондон. Вече резервирах хотел над Хайд парк на Съсекс гарденс и трансфер до Марбъл арч. Надявам се да съм направила правилен избор Praynig
Искам да попитам дали има намаление за атракциите (окото, мадам Тюсо, аквариума) за над 65 годишни. Гледах комбинираните билети он-лайн, но там отстъпка нямаше. На място дали предлагат такава? Не искам да прекараме часове в чакане на опашка. Какво ще ме посъветвате? Благодаря предварително!

Ако купите комбинирани билети онлайн и посочите дата и час на посещение на Мадам Тюсо, конкретно там не чакате на опашка, тъй като сте посочили часа.

Без да твърдя, че е правило, по-скоро като мое наблюдение - намаления за възрастни над 65 години има предимно за историческите атракции.

# 167
  • Milano
Сутринта един мой приятел е пристигнал на Станстед.

Снощи ме питаше дали да си купил билет за Терравижън онлайн, притесняваше се ако самолета закъснее.

Казах му да си го купи на летището, май цената е същата (или приблизително).

Преди малко ми пише от автобус на Airbus express.

На гишето му казали, че били ''изгонили Терравижън от Станстед'' и хората със закупени билети на последната са качени на автобуса на Airbus express.

Видях, че те продължават да си продават билети на сайта, че и на промоция.

Намерих този отзив:

https://it.trustpilot.com/review/www.terravision.eu

Освен и една статия на италиански за други промени от октомври месец насам не отбелязани на сайта им.

# 168
Отново се разписвам, този път със закупени билети за април от Уиз и изчела две теми назад. Доста се обърках, разглеждайки картата на метрото и забележителностите. Все пак виждам, че препоръчвате хотели около Хайд парк. Ще погледна нещо за там, явно районът е добър. Относно транспорта, в главата ми е още по-пълна каша след прочетеното, но къде са очертани зона 1 и 2? Това зониране по принцип на града ли е или се отнася само до транспорта? Embarassed За сега няма друго да питам, докато не изчета всичко назад, но съм сигурна, че ще се появят доста въпроси.

# 169
Зонирането е за релсовия транспорт. Цената на пътуването се формира в зависимост от това между кои зони е. Карта на зоните и съответните гари има на първа страница. Там има е цени.

# 170
Зонирането е за релсовия транспорт. Цената на пътуването се формира в зависимост от това между кои зони е. Карта на зоните и съответните гари има на първа страница. Там има е цени.
Благодаря. Не съм видяла зоните, а уж всичко гледах.

# 171
Здравейте! Резервирах билети за м.май. Пристигаме в 13.30 на Станстед. Правилно ли съм се ориентирала, че Easybus са евтини и удобни за придвижване до Виктория стейшън? Четох, че дори и да букна билети с определен час, може същите да бъдат презаверявани.

# 172
Ние имахме ужасно преживяване с easybus от Stansted. Бяха сменили мястото, от където тръгват. И се оказа, че използват едни стари и раздрънкани маршрутки. Аз бих избрала Stansted express или National Express.

# 173
Благодаря за насоката. А къде е по-удобно да търся място за нощувка - близо до Victoria station или до Waterloo?

# 174
  • София
Ние имахме ужасно преживяване с easybus от Stansted. Бяха сменили мястото, от където тръгват. И се оказа, че използват едни стари и раздрънкани маршрутки. Аз бих избрала Stansted express или National Express.
Ползването на National Express не гарантира само приятни преживявания. В края на Декември закъсняха с 50 минути от Marble arch към Лутън. Добре, че бях предвидила повече време до полета.

# 175
И ние сме на опашката за Лондон макар че има още много време до нашето пътуване.. Аз съм била за последно в Лондон през 2012 и когато си кацнах в "селото" в което живея се успокоих.. та леко ми е свито сърцето сега.. Толкова много блъскащи се хора на едно място не бях виждала.. Но това с градския транспорт ми се струва сега доста сложно..сигурно са променили нещо от 2012 до сега, защото не си спомням чак толкова сложно да е било.
Ако някой пак обясни накратко как е най лесния и изгоден начин за предвижване с градски транспорт ще се супер.

# 176
  • Varna
Здравейте, и аз имам ходене до Лондон през март. Записвам се в темата  Wink И да попитам мога ли да пътувам само с лична карта до Лондон или трябва задграничен паспорт?

# 177
  • София
Здравейте, и аз имам ходене до Лондон през март. Записвам се в темата  Wink И да попитам мога ли да пътувам само с лична карта до Лондон или трябва задграничен паспорт?
Пътува се с лична карта без проблем.

# 178
И ние сме на опашката за Лондон макар че има още много време до нашето пътуване.. Аз съм била за последно в Лондон през 2012 и когато си кацнах в "селото" в което живея се успокоих.. та леко ми е свито сърцето сега.. Толкова много блъскащи се хора на едно място не бях виждала.. Но това с градския транспорт ми се струва сега доста сложно..сигурно са променили нещо от 2012 до сега, защото не си спомням чак толкова сложно да е било.
Ако някой пак обясни накратко как е най лесния и изгоден начин за предвижване с градски транспорт ще се супер.

Ако сте се справили 2012, ще се справите и сега.
На първа страница има доста инфо за траснпорта, както и в старата тема (най-често това се обсъжда). Peace

За нас най-лесният начин е Oyster Card (pay as you go или седмична карта).
Усложненията идват за използването на травъл карти и лондон пас и разните му комбинации за 2 в 1, за които е нужен билет за влак. Не следя тази дускусия, защото музеите които ме интересуват са така или иначе безплатни. Някой да ме поправи, ако греша.

# 179
  • Milano
Реших да напиша и аз няколко реда (в няколко поста Laughing).

Първо, практическата част.

Регистрирах се в сайта на National Express, след ок. 10 дни получих промоционален код за отстъпка от 25%, с който си закупих трансфера ''Гетуик - Лондон Виктория''.
Няколко дена след това получих ваучер на стойност 10 паунда при следващо пътуване с тях, което не успях да ползвам, защото бях закупила връщането с Изибус.

Седмица преди пътуването ми пристигна напомнителен мейл, в който измежду другите неща имаше и ваучер за 2х1 за атракция по избор, в моят случай Tower of London.

Общо взето успях да се възползвам от добри промоции - Hapton Court Palace и Кенсингтън Палас са на двойно по-ниска цена до 10 февруари.

Корабче по Темза, също намерих на половин цена, Tower Bridge имаше ''семейни билети'', Окото в комбинация с  Мадам Тюсо също излиза изгодно, ''Уембли тур'' има 5 паунда отстъпка за билети, купени онлайн.

За придвижване избрахме карта Ойстер - детето беше безплатно, не трябвашше да ''мисля'' за зони - понеже се придвижвахме в различни, а промоции 2х1 така или иначе си бях намерила.

Стига за днес.

пп. benson10, много ми е приятно да те срещна - даде ми полезна информация за М60 от ЛаГуардия в града, който аз обожавам. Heart Eyes

За сравнението Лондон - Париж: Лондон, Лондон и пак Лондон по всички параграфи.

Общи условия

Активация на акаунт