Проблеми с ходенето на градина и напикаване

• 1 321
  • 4
  •   1
Отговори
Zdraveite purvo se izvinqvam za ezika na koito pisha!Imam vajno pitane,imam momichence na 1,7g ot okolo 3 meseca hodi na gradina zaedno s nqkolko poznati deca,no prez poslednite nqkolko sedmici neiska da hodi,postoqnno plache,osobenno kogato az q vodq.Zapochva da me pregrushta i celuva hilqdi puti i v momenta v koito veche q ostavq zapochva neistov rev,za okolo 5-10min sled kato men me nqma.Kak da prodcediram Sad .No vupreki che tova ne e malak problem imame i po-golqm ot kakto pochnaha tezi revove i neiskane da me pusne i da vleze v grupata pochna da se napishkva,na obed dokato spi,tova se e sluchvalo i v kushti,no mnogo po rqdko dokato v gradinata e pochti ejednevie,ne nosi pampers ot poveche ot 1 godina nito na obed nito vecher,kazva si kogato i se hodi ili sama si vzima garneto i se izpishkva.Po princip e mnogo obshtitelna i diva ako moga taka da q nareka,no naposleduk e po skromna,po mulcheliva,MNOGO po Inatliva i iska vinagi da e do men,dori i v toaletnata iska da e s men...Na kakvo moje da se daljat tezi problemi i kak moga da gi resha?Blagodarq predvaritelno na vseki pomognal

Моля, пишете на кирилица!
модератор

Последна редакция: пн, 02 ное 2015, 11:07 от bubanka

# 1
Да не би момиченцето да е на 3,7 години? Понеже пише, че е на 1,7...

# 2
  • София
Цитат
12. Във форума писането на кирилица е задължително.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=23714.0

Ето какво можеш да направиш, ако нямаш кирилица - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4823.0;topicrefid=19

# 3
Нещо в градината я притеснява. Агресивно дете, не се вписва в колектива, учителката я наказва, гадна лелка ...
Това с рева на раздяла е нормално, но с напикаването и смяната на поведението е признак, че нещо става с детето.

Вгледай се внимателно какво прави тя като отиваш да я вземеш. Говори /ако е на 3,7 г. с детето и разбери защо толкова я затормозява градината/

# 4
Детето на колко е все пак, не стана ясно. Да предположим, че е на 3+ и ходи наистина на градина и говори. Учител съм в детска градина, уча за психолог, а имам и малко дете, което беше в подобна ситуация, така че имам наблюдения от всички страни на проблема.
Този рев е нормален сутрин, това са така наречените индикации на късната адаптация. Детето започва да осъзнава, че оставянето е ежедневие, усеща ходенето на градина като нещо безкрайно - каквото то всъщност е и започва да усеща по-малкото време, което прекарва у дома. Някои деца в началото по-дълго плачат, а други на по-късен етап се усещат. Това отминава. Този "тъжен" период  за съжаление е съпътстван от странични проявления - като сърденето, отказ от храна, напикаване, отчуждаване. Ако на детето се обърне адекватно внимание - всичко отминава. 
Това, което можеш да направиш ти, е много да разговаряш с нея, да играеш с нея цяла вечер, заедно да готвите вечер, за известно време да оставиш другите домашни ангажименти на заден план. Не я спирай обаче от градина. Но е много важно как се държат и учителките с нея точно в този период!!!! Говори с тях! Защото ако 2, 3 пъти и се строснат за напикаването - то може и да не отмине скоро! Това се случи с моя син - в края на първа група започна да се напикава, лятото го спях - нямаше проблем. Започна втора група - и още първия ден пак се напиша. Така със зор изкарахме една година на приливи и отливи, на поведенчески плюсове и минуси. Напишването се прехвърли и на нощния сън. Към края на втора група обаче той започна да ми разказва какво се случва когато се напиша..... Отписах го! Сега е вече на 6, втора година ходи в градината, в която аз работа - при други учители е, спря с напикаването почти веднага. Има много редки пропуски на 2, 3 месеца - 1, 2 пъти. Постепенно преминахме през това! Изводът е, че в този момент почти всичко зависи от учителките и от лелята - която като ги знам какви са  - ако и каже 2, 3 пъти: "Е, сега кой ще ти ги пере тея напиканите чаршафи? #Cussing out Нямам си друга работа!" и .....  Говори с госпожите да и обърнат внимание, да я успокояват, че това не е нищо страшно, да не и правят забележки, да не я оставят като наказана, щом е напикана да се облича сама, да и помагат, да я пускат до тоалетната, ако вече са легнали и тя има пиш, да и напомнят по-често да ходи да пиша.... Ако са Човеци, ще помогнат на детето и всичко ще премине за 2, 3 месеца! Успех! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт