Идеи за стартиране и развитие на бизнес 23

• 131 891
  • 776
  •   1
Отговори
# 630
Да, така е май. На интервютата все обясняваха, че нямали практика такава... другите фирми също... /мънкаха за заплатата - каква ли щяла да е?/ И така - търся си още 2/2.

# 631
опитай и в линкедин, въпреки, че аз лично не го харесвам  Tired
потърси счетоводни къщи, някакви по-малки и си предложи услугите  Simple Smile
 newsm78 а в джобса не можеш ли ти да пуснеш обява, и ако има кандидат-работодатели да ти звъннат?

# 632
И в ЛинкедИн не ми се получи. За джобс обратен вариант - хм.. Ще попрочета. Благодаря.

# 633
Страхотна тема! Как ме е яд, че я откривам чак сега.

Бих искала да ви попитам дали знаете за някаква онлайн платформа, където мога да си търся работа?/без джобс или кариери - пробвала съм и нищо/ Става въпрос за оперативен счетоводител. За съжаление мога да работя в офис 2/2 дни и това не е удобно за работодателите. Мислех си за работа от вкъщи. Защото знаете, че един софтуер дава възможност за изпращане на въведени данни и не е нужно физически да си някъде по 8 часа на ден- примерно.

Много ще съм ви благодарна за всяка информация  bouquet

Бих пробвала през LinkedIn.
Или изпрати CV на по-големите агенции за подбор на персонал като опишеш изискванията си.
Или към някоя по-голяма счетоводна къща.

# 634
moonwalker, благодаря. Остава да пробвам вариант - агенция.  Peace

Извинете ме за спама.

# 635
Чета темата и черпя идеи  Simple Smile
Харесва ми много да готвя. Не съм професионален готвач, никога не съм се занимавала професионално с готвене, но ми се върти идея в главата за малък бизнес в тази сфера. Т.е. топла, готвена храна за в къщи, за възрастни хора, за деца и т.н. нещо от сорта. Но като чета какви бумащини са за отваряне на такъв тип заведение и доста чуденки изникват.

Като начало бъди наясно какво точно ще предлагаш и как. От тук тръгва всичко- обект, изисквания към него, дали ще регистрираш производство или работилница с продажба на място. Аз работя с хора, които стартират обекти за търговия и производство с храни и това е огромната въпросителна- какво точно ще предлагат. Защото изискванията към обект, който прави палачинки от готова, суха смес, която разбъркват с вода и ги продават на място са едни и други за такъв, който си прави сместа той, с истински яйца и ги доставя до адрес, например. Можеш да питаш каквото те интересува. Ще се радвам да помогна и да развиеш идеята си Simple Smile 

# 636
Харесва ми много да готвя. Не съм професионален готвач, никога не съм се занимавала професионално с готвене, но ми се върти идея в главата за малък бизнес в тази сфера. Т.е. топла, готвена храна за в къщи, за възрастни хора, за деца и т.н. нещо от сорта. Но като чета какви бумащини са за отваряне на такъв тип заведение и доста чуденки изникват.

Като начало бъди наясно какво точно ще предлагаш и как. От тук тръгва всичко- обект, изисквания към него, дали ще регистрираш производство или работилница с продажба на място. Аз работя с хора, които стартират обекти за търговия и производство с храни и това е огромната въпросителна- какво точно ще предлагат. Защото изискванията към обект, който прави палачинки от готова, суха смес, която разбъркват с вода и ги продават на място са едни и други за такъв, който си прави сместа той, с истински яйца и ги доставя до адрес, например. Можеш да питаш каквото те интересува. Ще се радвам да помогна и да развиеш идеята си Simple Smile 

Така е, трябва да имате ясна концепция и да е осъществима. Най-добре е според мен да се почне с възможно най-малко разходи, за да се види дали проекта ще тръгне, защото това го решават потребителите в крайна сметка. Познавам хора, които се набутаха с много пари за да отворят магазинче, да купят продукти, да плащат наем и да наемат персонал, което в последствие трябваше да затворят, защото нямаше клиентела.

Това обаче не трябва да обезкуражава, а да се опитва пак, докато стане. При всички случай идеята трябва добре да се премисли преди да се действа.

# 637
Аз се двоумя дали пак да не се захвана с маникюра. На работата нещата са доста кофти и не се търпи. Преди години бях маникюрист в салон , но бях на заплата и като цяло нямах понятие вложението колко е. Сега ми се въртят определени суми , но не съм особенно сигурна. Като цяло ще ми трябват само за материали и фирма. Някой има ли понятие ориентировъчни суми

# 638
Аз се двоумя дали пак да не се захвана с маникюра. На работата нещата са доста кофти и не се търпи. Преди години бях маникюрист в салон , но бях на заплата и като цяло нямах понятие вложението колко е. Сега ми се въртят определени суми , но не съм особенно сигурна. Като цяло ще ми трябват само за материали и фирма. Някой има ли понятие ориентировъчни суми

Аз все си мисля, че за да отвориш студио за маникюр не е необходимo да правиш голяма инвестиция. И с малкa сума пари ще се справиш.
Консумативите (лакове, фурна, пили, хавлии, ацетони, кремове и др.), може би ще са по-скъпи, отколкото оборудването на самото студио.
Да споделят и други, полезно ще е.

Последна редакция: чт, 30 юни 2016, 16:23 от H/I

# 639

Моя съвет е, ако имаш възможност отново да се върнеш първо на заплата. Да може да спечелиш клиенти, които като отвориш собствен салон ще търсят теб.

# 640

Моя съвет е, ако имаш възможност отново да се върнеш първо на заплата. Да може да спечелиш клиенти, които като отвориш собствен салон ще търсят теб.
В малък град съм и на заплата няма къде . Плюса , който отчитам е , че реално ще ми трябват само за материали , консумативи и фирма. От мен честно казано ако зависи веднага бих се върнала, но мъжа ми е по скептичен , та сега му правя кратък бизнес план 😂

# 641
Скрит текст:

В малък град съм и на заплата няма къде . Плюса , който отчитам е , че реално ще ми трябват само за материали , консумативи и фирма. От мен честно казано ако зависи веднага бих се върнала, но мъжа ми е по скептичен , та сега му правя кратък бизнес план 😂

Потърси студио, където търсят маникюристка, с която да с делят разходите. Ако държиш да е твой салон за маникюр направи не кратък, а подробен бизнес план. Много подробен. За да направиш максимално точна сметка какви ще са ти постоянните разходи и първоначалната инвестиция. Имаше преди време един много хубав коментар - трябва да имаш заделени пари за първите месеци. Долу-горе колкото половината ти инвестиция.

# 642

За да събереш клиентела, може да почнеш плавно и успоредно с другата работа - в събота, след работа.
Но без подкрепа на ТМ - по-добре не се захващай.

# 643
Има ли някой опит в freelancer.com. След като се регистрирам какво се прави? Как и на кого предлагам услугите си - примерно дизайн на визитни картички?

Поздрави Стефанов

# 644

Заинтересувах се от това, което си написала, защото и аз обмислям идея, за която определено ще ми трябва консултация с някого, който е наясно с разрешителни. Ти с това ли се занимаваш- имам пред вид като счетоводител, или може имаш собствен опит със заведение, магазин?   

Общи условия

Активация на акаунт