Аз искам брак и семейство, а той.....

• 39 623
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 60
Съвсем нормално ми се вижда мъж на 26 г. да не иска да си усложнява живота с деца, особено предвид тежката му семейна история. Амбициите му са похвални, но според мен е наложителен един  откровен разговор, в който да бъдат поставени някакви приемливи и за двамата ограничения във времето, които да НЕ са обвързани с подобреното ви финансово състояние. Мисля, че трябва да му изясниш, че бебеправенето понякога може да отнеме доста време (колкото и да е странно доста мъже си мислят, че става от раз!) и че дори и при сегашните ви финанси нормалното отглеждане на дете е възможно. Това, което лееееко ме притеснява, обаче, е разминаването между настояще и амбиции.  Ако сте в София има голямо търсене на ИТ специалисти и възможност за доста по-високи заплати от съобщената (освен ако ти не си съвсем със символична такава). Докато мечтае за собствен бизнес младежът прави ли опити да повиши заплатата си чрез смяна на позицията или работното място ? Ще се опита ли поне първоначално да работи едновременно и за заплата и за себе си (което би намалило финансовия риск, но пък няма да му остави време да бъде татко)? Обмисляте ли вариант за закупуване на  общо, макар и малко, жилище? За мен това е по-показателно за сериозността на намеренията ви от единия подпис.

# 61
Скрит текст:
И тази й нагласа ще я "накара" да разлюби господина, ако за него тези важни за нея стъпки са все в необозримото имагинерно бъдеще, и да "залюби" мъж, който ще е готов да бъде с нея днес и сега.

То там не се знае... Може пък младежът по някое време да хлътне внезапно по друга и светкавично да се ожени и обеби.
В живота има много такива примери - живее с една и все му е рано за брак и деца, но изведнъж му се приисква и се прежалва, но с друга.
Болднатото ми беше първата "мисъл" по темата...     Laughing
Ама ме насметоха, че пускам нездравословни мухи на авторката, та ....свих "малко перките".
Идеята, че тя може да нарита момъка и да си намери по-подходящ кандидат-татко явно е по-добре приета.
Но от това, на което съм била свидетел през живота си, обикновено (пак казвам, не непременно, но най-често така става), мъжът "изведнъж" се влюбва в Жената на живота си и за има-няма 4-5 месеца се оказва и женен за новата, и бременен.Колкото и да "не е бил готов" за брак и дете с настоящата.

# 62
Така е, и аз съм свидетел на такива двойки. Но определено не бяха 26 годишни  Joy
Тук е тънката разлика.

# 63
Аз не помня вече на всички годините, дори на някои не знам точните, но имахме 2-3 такива примера още като студенти.Та не ще да сме били много дърти....    Laughing
После, през годините, на съседка детето, съученичка ми се "оплака" на едно събиране, че синът й, уж 2 години със сериозна приятелка, уж намерения, пък изведнъж довел някакво ново момиче и "Ще се женим!".    Simple Smile
Последния случай беше с дъщерята на близки, тя беше на 27, като се разделиха, щото момъкът планираше сватба.С новата...

# 64
Много фактори влияят. Абсурдно е на тези млади хора да им даваме подобни примери.
Може и така да е, но е рано да се каже.
А ако наистина той не я обича (въпреки че за мен няма индикации за подобно нещо), още по-добре да не забременява.

# 65
Скрит текст:
И тази й нагласа ще я "накара" да разлюби господина, ако за него тези важни за нея стъпки са все в необозримото имагинерно бъдеще, и да "залюби" мъж, който ще е готов да бъде с нея днес и сега.

То там не се знае... Може пък младежът по някое време да хлътне внезапно по друга и светкавично да се ожени и обеби.
В живота има много такива примери - живее с една и все му е рано за брак и деца, но изведнъж му се приисква и се прежалва, но с друга.
Болднатото ми беше първата "мисъл" по темата...     Laughing
Ама ме насметоха, че пускам нездравословни мухи на авторката, та ....свих "малко перките".
Идеята, че тя може да нарита момъка и да си намери по-подходящ кандидат-татко явно е по-добре приета.
Но от това, на което съм била свидетел през живота си, обикновено (пак казвам, не непременно, но най-често така става), мъжът "изведнъж" се влюбва в Жената на живота си и за има-няма 4-5 месеца се оказва и женен за новата, и бременен.Колкото и да "не е бил готов" за брак и дете с настоящата.

О,това съм го виждала не веднъж.На тази възраст в която е авторката наистина е млада още и има време да си поживее,децата няма да избягат.Но пък от друга страна явно тяхната връзка вече трябва да има някакво развитие-поне сватба,за да се чувства тя сигурна в момчето.И после и бебока ще дойде.Вярно е,че е добре да дадем на децата си някаква финансова сигурност,а не стане бебето и се гледат младите и не знаят на къде да поемат.Но доход от 2000 лв.е добро начало.

# 66
Много фактори влияят. Абсурдно е на тези млади хора да им даваме подобни примери.
Може и така да е, но е рано да се каже.
А ако наистина той не я обича (въпреки че за мен няма индикации за подобно нещо), още по-добре да не забременява.
Аз не съм казала, че той не я обича.
Или може да е така, но той да не го е осъзнал, улисан да печели пари.
И както така си я "обича", изведнъж среща друга и забравя за всички планове с настоящата.
Не казвам, че ситуацията е същата тук....
Но факторите са сходни с известните ми случаи-дълга връзка, никакво развитие, момъкът не ще брак и деца, щото не "бил готов", искал първо пари и дом, после жена и дете....И като се появи подходящата, той, кой знае как, вече се оказва готов и за брака, и за детето.И не говоря за след години, а буквално месеци след "неготовността" му днес.

# 67
И ако имат деца няма да се улиса по другата ли? Ахахахах  Joy

Парите не са фактор, просто не смее да й каже, че още не иска деца.

# 68
Но доход от 2000 лв.е добро начало.

Начало?  Mr. Green
Бре хора, вие с колко живеете като вече не сте в началото?

# 69
Поне с 5000 лв. на месец /и то, това са само доходите на мъжа!/ живеят повечето ССФ. Mr. Green

# 70
 Grinning Grinning Grinning Исках да кажа ,че тези доходи са доста добри за едно семейство,което иска да гради живота си.

# 71
Но доход от 2000 лв.е добро начало.

Начало?  Mr. Green
Бре хора, вие с колко живеете като вече не сте в началото?

Ако са в София, наистина това е само началото. И ако човекът наистина е айти специалист. Ако е специалист, няма да чака 10 години за бизнес, а ще се постегне, ще смени фирмата и ще си намери по-старша позиция за 3-4 хил. лева.

В същото време девойката (не знам какво работи) може да се поогледа за добре платена работа, с оглед бъдещо добре платено майчинство. Така може да я докарат докъм 5 хил. лева без деца.

А иначе знаеш ли колко айтита познавам, дето ей сега ще направят фирмите...и така по 10 години.

Не му ли пари на задника да изкарва пари за жена и деца, няма да направи никаква фирма, само ще я мотае. Той ако имаше идея, щеше вече да е почнал.

А по въпроса с жилището- няма нужда да чакат за осемстаен мезонет, може отсега да купят нещо, чието изплащане да е съизмеримо с наема. Малък имот, колкото за старт.

# 72
  • Linz
По този въпрос май сме единодушни- на младия бизнесмен не му се занимава с бебета, не финансите са проблема. А кога и въобще дали ще поиска (общи с авторката), никой не може да предвиди.

# 73
Още слушам от моя девер, който е на 30г. как не е готов , как не е финансово стабилен, междувременно мн.обича  деца и много се радва на нашия син. Но според мен проблема не е толкова финансовата част , а това че не е намерил подходящата,която да го омагьоса. Уж имаше сер.приятелка дълго време, но май не беше особено сериозно , щом не се решиха на по-сериозна стъпка.

# 74
  • Добрич
Как всички проектирате собствените си планове и виждания върху двойката?!

Никой никого не може да накара насила да стане родител. И на 30 и на 40 човек може да не е готов.
Защо трябва да го насилва и да преекспонира нещата. Имат време, зрели са, заедно са има всякакви варианти за развитие. Не е нужно да я плашите, че видите ли той скоро ще направи бебе на някоя друга или че тя вече не е голямата му любов. Може да се случи и едното и другото, и всичко това ще бъде преживян СОБСТВЕН живот, ще бъде познание за света и опит. А може и да се случи това, което си мечтае младежът-защо сте такива черногледи? И в България човек може да успее, ако иска и работи по въпроа. А може просто заедно, постепенно , бавно и полека да стигнат до момента в който и двамата ще са готови. Може пък тя да срещене друг скоропостижно, да забременее непланирано, да се издигне в кариерата или да си изгради собствен бизнес сама. Животът и е толкова непредвидим и се случва дори когато ние все още си правим планове. А най-хубавото на 24-26 годишните е, че все още то-о-олкова много предстои и всичко е само в началото си. Оставете момичето просто да изживее живота си. Не и вкарвайте собствените си предстви за  единствено възможни. Има и друг живот!

Общи условия

Активация на акаунт