Аз искам брак и семейство, а той.....

• 39 899
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 540
Скъпи дами,
Някои от вас май мислят само за кариерата си, парите, пътешествията и откриването на света и на себе си, когато планират кога да раждат - но не забравяйте и едно друго много важно нещо, а именно - как ще се отрази това на тялото ви.
Ако родите на 20-25-30, след няколко месеца пак ще сте във форма, а между 30-40 родите ли после е много вероятно да си останете с 10 кила отгоре, с отпуснати гърди, корем и задник. Дори да не ви е грижа как ще възприеме това мъжа ви (така де, като ви е взел веднъж трябва да ви търпи такива, каквито сте) то децата ви също ще са горди да имат млада и красива майка.
Ако все пак мислите и за мъжа си, нека да ви кажа, че сред моите приятели нямам нито един, който се хвали с това какъв голям началник е жена му, но пък тези, които имат млади и красиви жени и майки на децата си са горди и щастливи от това. Уж се движа в интелигентни среди, но защо са толкова плиткоумни и визуално ориентирани мъжете - ама какво ви говоря, вие добре знаете и коментирате какви прасета били мъжете, които взели да си пишат СМС-и с някоя колежка или даже се развели заради по-млада жена (чудно защо ли, гледай какви са будали - ами че тя нали ще е по-назад с кариерата?)

Никой жив не остава на 24 вечно. Има момичета на 19 с разплути тела, както и раждали на 25 пак с такива. Има и родили на 35 или 40 с превъзходни фигури. Пък тия дето си пишат смс-ите все ще намерят оправдание за това.
Съгалсна съм обаче, че и аз не съм чувала мъж да се хвали с "началството" на жена си, само. Но и не съм чула мъж да се хвали с жена си, че е безперспективна на пазара на труда.

# 541
Аз пък забелязвам, че повечето прекалено обгрижени и глезени са именно Златните Единствени на късно родили майки. Ако родиш между 20 и 30, децата са някак естествени, между другото, не им се втелясваш много.

Иначе не е вярно, че на 20 ще влезеш по-лесно във форма, до организъм е.

Faiona, аз съм по-скоро работеща жена, която също така е гледала деца, не съм домакиня по избор или призвание. Така че ти откъдето идваш, аз вече се връщам. Да те предупредя, че не е толкова лесно съчетаване на двете неща. Отстрани колежките ти може да изглеждат свежи, но само те си знаят какво им е.

# 542
Жена на 33-34 години, от които 4 години са минали в майчинство, 2-3 години безработица и живеене у родителите, колко па да е работила?

# 543
Никой не е казал, че е страшно лесно, но не е и чак толкова безумно трудно.
А децата нали трябвало да са ни основополагаща ценност как така не им се втелясваш много, има някакво противоречие в цялата работа, ама карай.

# 544
 faiona , за жена, която твърди, че е убедена в правилността на решението си, някак прекалено напористо и нахъсано  се опитваш да убедиш и всеки писал ти, колко ти си права, а той не е .
Обикновено хората, които са убедени в правотата си, не се вълнуват много как другите възприемат решенията им.
А ти някак не си в мир със себе си....
Та, в крайна сметка, май се опитваш да се самоубедиш и самонадъхаш, че не грешиш и че наистина си взела правилно решение.

# 545
Ми ей така, естествени са като влюбването и дишането. Не са проект, план и постижение.

Кукумицинка, никога не съм била 2 години безработна; работя от 23 + 6 мес.-годишна, до момента имам 3 години майчинство и точно цифром и словом 3 месеца безработица. Посмятай малко. Повече съм бачкала, отколкото съм въртяла мусака и мила дупета. Да не говорим, че общо взето не седя да чакам, а сменям работи и се навирам в що годе динамични сектори, така че съм видяла повече, отколкото други и за 10 години. А с наличието на техника и нет е трудно човек да изостане и затъпее до ниво Перфектна Домакиня Вовеки. А, да, имам и магистърска степен, завърших я между другото.

Иначе за пътуването- съжалявам, че не посетих Северна Африка, щото сега там може лесно да си загубиш главата, ама пък посетих Япония, преди да гръмне Фукушима.

# 546
 Стига бе, толкова е хубаво да сте свободни и неограничени докато сте млади, сами, или с мъжете си, толкова много неща радват неангажирания домашно  и родителски човек, и толкова са хубави именно докато си млад, необременен, мобилен, любопитен, изпълнен със сили и възможности. Защо бързате да се вдомашните рано-рано... Никога повече човек не може да се радва така на свободата, както когато е млад.
   Мен пък много ме е яд на такива, дето не знаят какво да правят с личната свобода и необремененост с ангажименти и бързат да се оттърват от нея, особено ако имат потенциал. Щото не всички имат, де. Някои са и родени за ранно овъзрастяване и то си им отива. Свободата ги плаши, не намират удоволствие в нещата, които традиционно радват людете, киселеят, мислят си докога така, времето върви, окъснях, и това скапва всичко Laughing

# 547
faiona , за жена, която твърди, че е убедена в правилността на решението си, някак прекалено напористо и нахъсано  се опитваш да убедиш и всеки писал ти, колко ти си права, а той не е .
Обикновено хората, които са убедени в правотата си, не се вълнуват много как другите възприемат решенията им.
А ти някак не си в мир със себе си....
Та, в крайна сметка, май се опитваш да се самоубедиш и самонадъхаш, че не грешиш и че наистина си взела правилно решение.

Ми не, просто тая седмица си почивам в офиса, та имам много свободно време за теоретични интелектуални упражнения във вид на спорове по форуми. Т.е. забавно ми е Simple Smile

# 548
Малко се преплетоха нещата с онази тема за застоелия живот. Но някои не губят според себе си. Ако можех да избирам кога да родя бих предпочела да е под 25 вместо над 30 - така и направих.

# 549
Много ми е странно хваленето с магистърска степен. В моя университет всички завършват с такава.

# 550
  • София
Скъпи дами,
Някои от вас май мислят само за кариерата си, парите, пътешествията и откриването на света и на себе си, когато планират кога да раждат - но не забравяйте и едно друго много важно нещо, а именно - как ще се отрази това на тялото ви.
Ако родите на 20-25-30, след няколко месеца пак ще сте във форма, а между 30-40 родите ли после е много вероятно да си останете с 10 кила отгоре, с отпуснати гърди, корем и задник. Дори да не ви е грижа как ще възприеме това мъжа ви (така де, като ви е взел веднъж трябва да ви търпи такива, каквито сте) то децата ви също ще са горди да имат млада и красива майка.
Ако все пак мислите и за мъжа си, нека да ви кажа, че сред моите приятели нямам нито един, който се хвали с това какъв голям началник е жена му, но пък тези, които имат млади и красиви жени и майки на децата си са горди и щастливи от това. Уж се движа в интелигентни среди, но защо са толкова плиткоумни и визуално ориентирани мъжете - ама какво ви говоря, вие добре знаете и коментирате какви прасета били мъжете, които взели да си пишат СМС-и с някоя колежка или даже се развели заради по-млада жена (чудно защо ли, гледай какви са будали - ами че тя нали ще е по-назад с кариерата?)
Няколко въпроса:
1. Да се обадя ли на мъжа ми и да го заплаша, че ако се отпусне след някоя и друга година, ще го изхвърля? Или, че ще започна с СМС-ите? Така де, аз естет ли съм, или да?
2. Родена съм късно. Нямам абсолютно никакъв спомен да съм определяла отношението ми към майка ми според външния ѝ вид. Повече няма да коментирам тази теория, защото ще прозвучи много грубо и за такива деца, и за родителите с такова мислене.
3. Не само, че не съм твърдяла, че мъжете като цяло са плиткоумни, но в много теми съм защитавала точно обратното. Има, разбира се, и от другите - плиткоумните. Защо трябва да ме интересуват те?
4. Дори всички да са от последния вид, защо това трябва да определя моето поведение или начин на мислене?
5. Дори да са нормални, интелигентни хора, говорим за мнение на друг човек. Естествено, че моето мнение е по-важно за мен. Ако мнението на даден мъж съвпада с моето - чудесно. Ако не - какво от това? Ако говорим конкретно за мъжа ми - да, мисля за него, като в никакъв случай не забравям да мисля за себе си. Аз не съм и не бих очаквала от него да застане срещу собствените си разбирания, и изисквам абсолютно същото в отговор.
6. Не очаквам моето мнение да е по-важно за мъжа ми от неговото. Защо мнението на мъжа ми трябва да е по-важно за мен от моето?

# 551
В крайна сметка възрастта на която се създават деца не трябва ли да бъде личен избор, за всеки човек различни неща са приоритет......едни искат рано, други когато дойде, трети все отлагат, а четвърти въобще не искат деца..............
За мен между 25 и 35г. е идеалната възраст, като до 35г. да е приключено с бебеправенето, не тогава да се почне, но това си е моето лично мнение.

# 552
  • София
В крайна сметка възрастта на която се създават деца не трябва ли да бъде личен избор, за всеки човек различни неща са приоритет......едни искат рано, други когато дойде, трети все отлагат, а четвърти въобще не искат деца..............
За мен между 25 и 35г. е идеалната възраст, като до 35г. да е приключено с бебеправенето, не тогава да се почне, но това си е моето лично мнение.

Трябва, обаче...

# 553
Много ми е странно хваленето с магистърска степен. В моя университет всички завършват с такава.
Е тука нали се хвалеха как хем щели без деца да завършват магистратури "на спокойствие".

Освен това аз съм завършила АУБ. По американската система завършваш бакалавър и почваш работа. Така че когато решиш да си магистър, то си е вече показател за осъзнат избор да задълбаеш, а не "дай да изкараме още една година и половина студенти, та да не учим". Аз по принцип съм по-скоро против тоя задължителен магистър, губи времето на младите и ей на- 28 годинки вече е крехка възраст.

# 554
Това с чакането наистина е голяма простотия. И аз така си виках, да стана на 30 пък тогава. Ей го... на 32 без жена. Дири сега, кой да ти роди дете, когато вече искам и се чувствам сигурен и в доходи и във всичко. Наистина съжалявам, че не се решихме по-рано, а вероятно и връзката щеше да се запази, защото единият довод беше, че не сме предприели следваща стъпка... а аз тъкмо я бях запланирал...с големите планове така Simple Smile
Така че ... с това чакане голяма глупост. Май само аз и още един левент от мойте приятели останахме без деца, а пръв от всички имах сериозна дългогодишна връска с голямата любов.
Не, че някога ме са ме греели хорските мнения и догмите, но чувството не е от най-приятните.
А едно дете и с 2 и с 200 може да гледаш...

Общи условия

Активация на акаунт