На пазар в Лозенград и Одрин - 8

• 196 210
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте БГ-мами!
Представям, Ви кратка ценова картина от пазарния ден в Лозенгард на 05.03.16г.
Предходния ден обменихме лири, като за една лира платихме 0,62лв.
Заредихме бензин за 1,79лв.за литър.
Пазарувахме от магазина на „BIZIM”. Купихме прах за пране Персил за 28,9 лири, таблетки за съдомиялна Прил 60бр за 25,90лири, памперси – 4-ка /7-14кг/, като един пакет струваше 24,50 лири. За справка в КИПА, един пакет памперс струваше 29,5 лири. Там molfix бяха на цена от 23,90 лири. От КИПА купихме и Аптамил 2-ка, като 400 гр струваха 29,5 лири. В БГ е по евтин.
От LCW-WAIKIKI купихме дрешки на бебока. Малко след LCW, посока към парка има магазинче за козметика. От там си купих душ-гелове ПАЛМОЛИВ за 7,75лири единия. От пазара, който е до автогарата и е само събота си купихме подправки,  плодове и зеленчуци – нарове, лимони, вкусни круши /големи/– 3кг за 10 лири, домати, и т.н. Баклава от магазин КОЗА /1кг-18лири/. Нещо не бяха я докарали тоя път. Хапнахме в една т.нар „кьофтечийница”, намираща се на същата улица, където е LCW, посока към парка, но от другата страна на улицата, малко преди централна такава. Много вкусни кюфтета и крехко телешко. Три порции /две с кюфтета и една с телешко, всичките с гарнитура/, 2 айряна, 2 коли и хляб – 47 лири. Препоръчвам!
От „BIZIM” си взехме и сос от НАР, за салти за 3,45 лири. Препоръчаха ни го, но още не сме го пробвали.
Да уточня, че ДДС е 8% за хранителните стоки, лекарствата, за някои козметични продукти / паста за зъби, памук/, а 18% за дрехите, козметиката, препаратите за почистване, памперси и т.н.
Дано съм полезна с инфото.

# 496
Здравейте,в петък за първи път ще пътуваме до Чурлу с кола.Отиваме специално за фабриката на Тач. Може ли някой да ме упъти как да я открия.Ще пътуваме по магистралата за Истанбул и като стигнем табелата слизаме от нея.Само до тук ми е ясно и след това тъмна Индия.Ако някой знае адреса за да използвам навигацията ще съм много благодарна,а напътствия приемам всякакви.Благодаря предварително.

# 497
  • Все на втория етаж
Не знам в страни от темата ли е , но каква е разликата в цените на к-ктите на Тач?
Примерно спален комплект от 4 части / за спалня - 1 плик, 1 долен и две калъфки / от памук- сатен каква цена е?
И в Одрин има ли от къде да се пазаруват неща на Тач? Бих отишла на организирана екскурзия до там, с цел няколко покупки.
Тук едно одеало харесах за спалня, намалено е 79 лв? Но нямам представа как вървят там, за да направя съпоставка?

Последна редакция: пн, 14 мар 2016, 16:55 от Иренка

# 498
  • Varna
Иренка,
Аз, миналият месец от Одрин купих страхотно одеало на фирма Тач, за около 40 лева. Голямо за спалня- кинг сайз- Малко по назад в темата съм писала точно от къде. Обяснила съм точно. Лесно е мястото. Писала съм и за друга добра фирма която имаше тогава намаления на чудесни одеала. Там цените бяха също подобни на Тачовското одеало.
Незнам сега дали все още имат някакви индирими.

Последна редакция: пн, 14 мар 2016, 17:53 от DELTA_DELTA

# 499
  • На юг от тук
Здравейте,в петък за първи път ще пътуваме до Чурлу с кола.Отиваме специално за фабриката на Тач. Може ли някой да ме упъти как да я открия.Ще пътуваме по магистралата за Истанбул и като стигнем табелата слизаме от нея.Само до тук ми е ясно и след това тъмна Индия.Ако някой знае адреса за да използвам навигацията ще съм много благодарна,а напътствия приемам всякакви.Благодаря предварително.

Въведи този адрес на мапса -това е фабриката,но е около 15 км.от Чорлу.От магистралата се отбиваш за Люлебургаз.
Zorluteks, Büyükkarıştıran Belediyesi/Lüleburgaz/Kırklareli, Турция

# 500
  • на морския бряг
Здравейте,
някой да си е купувал турска зелена карта за автомобила на границата ? Понеже ГО ми е сключена през 2015г. и ми искат тук 56 лв., питам дали там за 3 месеца ще ми излезе по-евтино.

# 501
  • Варна
Не, януари плати един приятел 150 лв

# 502
Здравейте!Искам да попитам ,в тази фабрика на ТАС,продават ли платове на метър.Искам да си купя платове на ТАС,но не зная от къде.

# 503
  • На юг от тук
Здравейте!Искам да попитам ,в тази фабрика на ТАС,продават ли платове на метър.Искам да си купя платове на ТАС,но не зная от къде.

За платове не,продават само за пердета на метър,като има и готови ушити,стига да са нужните ти размери.

# 504
  • на морския бряг
Не, януари плати един приятел 150 лв
Благодаря!

# 505
  • here and now
Здравейте,
някой да си е купувал турска зелена карта за автомобила на границата ? Понеже ГО ми е сключена през 2015г. и ми искат тук 56 лв., питам дали там за 3 месеца ще ми излезе по-евтино.
Зависи към коя компания ти е ГО и дали се обръщаш към агент на компанията или преставляваща фирма. На мен миналата година ми поискаха към 30-40 лева, но намерих човек, който ми я направи за 5 лева.

# 506
Здравейте! Моля,препоръчайте сносен хотел (в който сте отсядали) по главната улица с магазините.Смятаме на 8.04. да отскочим малко на шопинг.И някой ,ако може да каже,как е на петъчния пазар-какво се предлага,голяма блъсканица ли е....или е по-добре за пазар в събота на Синия пазар.Благодаря предварително! bouquet

# 507
  • Бургас
до марги аутлета хотела - марги също се казва, а и отзад е съботния пазар.

# 508
  • Варна
Привет, Aurellia!

Не съм ходила много пъти в Одрин, но имам пресни впечатления, които ще споделя и се надявам останалите да допълнят.
Поради високите цени на хотелите в Одрин (поне за мен, като се има предвид, че се ходи основно за пазаруване, а и мащабите и облика на града, не е оправдано да се дават повече пари за хотел, отколкото в Истанбул, примерно), ние отседнахме в хостел, на две преки от главната. Беше ни за пръв път, надали ще станем любители, но определено за Одрин това ще е варианта. Разбира се, ползвахме двойна стая, а не обща спалня и само в едната вечер имаше още едни гости в друга стая, които случайно видяхме...
Тук ми бяха препоръчали хотел ALTUNHAN, който е на самата главна улица, някъде по средата. Видях го после на място, но нямам идея каква цена искат в момента. Момичето, което го препоръча, споменава 120 лири/двойна стая (цена на рецепция)... което си е 75 лв. Също и Acikgoz Hotel препоръчаха, за който цената в момента за 8.04. е 80 лв. На първа успоредна на главната е. Друг споменаван тук хотел е Ottoman Palace Hotel - 88 лв./нощ. Той е над джамията, която е срещу червените лалета.

За пазарите... Посетихме и двата пазара. В петък обаче осъмнахме със студ и сняг, който се превърна в киша и беше много неприятно. Може би и заради това не се впечатлих особено от петъчния пазар, а може би и той не беше съвсем пълноценен. Направи ми впечатление, че доста "яваш, яваш" се зареждаха сергиите, вероятно заради студа и по-късното пристигане на групите клиенти. 90% от стоката беше дрехи, пердета и килими/пътеки, останалото бяха чанти, обувки, малко домашни потреби и на вход/изхода - 2-3 сергии със зеленчуци. Пак казвам, не знам така ли е винаги.
Съботния пазар зад Марги пък, точно обратното - 90% плодове и зеленчуци, 2-3 сергии с насипни бобови и подобни, май само 1 за сирене (обаче пък разкошно), малко маслини. На 2 или 3 места имаше кори за баница и суров кадаиф. Имаше и по един-два щанда с дрехи, обувки и домашни потреби, там бяха и едните продавачи на килими от петък. Този пазар също не беше пълен, но капацитетът му не е колосален.
В общи линии, нищо особено. И в събота, и в неделя.

Докато пишех, са предложили друг хотел... Да, близо е до Марги, но реално не е в града... До него е само Марги и пазара, центъра не е достъпен пеша. Цената е ок. 147 лв. на нощ, но за близки дати, защото за твоята е пълен. Но има вариант за две единични, срещу скромната сума от 223 лв. Mr. Green

# 509
Благодаря за бързата реакция.В крайна сметка резервирахме Фамилен апартамент с 2 спални и хол,за 3 възрастни и 1 дете,в Ottoman Palce,za 137лв.Мисля,че е добре.Искам да попитам,още-с кола ходи ,ли се до Петъчния пазар,или трябва пеш да се прекоси главната улица,знам само,че е на там някъде,може ли ,малко повече инфо....евентуално маршрут,как да стигнем до там. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт