На пазар в Лозенград и Одрин - 8

• 196 018
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
И също така някой ако е минавал скоро границата как се минава от наша страна като влизаме в България има ли обстойни проверки и правят ли проблем ако си взел повече прахове и препарати.

# 631
  • Бургас
Здравейте някой знае ли къде са най-ефтините перилни препарати в Одрин в кой склад на борсата и въобще там ли са най-ефтините?
Няма такова правило. Понякога много по-еВтино е да ги купиш от някой от супермаркетите на промоция. Големите магазини имат онлайн брошури за текущите намаления, така че може сама да прецениш кое, къде е на най-изгодна цена.

# 632
  • Варна
Един път съм пазарувала от борсите в Одрин и не мога да изказвам мнение, но останах с впечатлението, че и течния препарат, и омекотителя, които купих, не бяха с качеството на тези, които купувам от магазините. Трябва да отбележа, че единствено от там съм купувала омекотител Yomos, аз ползвам Ver nel, може и просто да не ми допада. Останалите накупиха доста неща и бяха доволни, но за повечето това бе първо пазаруване на турски препарати и не знам доколко може да се съди по мнението им.
Аз продължавам да си купувам от супермаркетите, като, разбира се, търся промоции. Така този път се сдобих с "моя" омекотител на цена от 5.99 TL за 1440мл, а ако можехме да носим, щяхме да си вземем Persil 9кг за 24.90 TL.

Не са ни проверявали обстойно, на отиване само отвориха багажа (имахме такъв, не пътувахме само за пазаруване), а на връщане турците само надникнаха отзад в колата, а нашите, вероятно стреснати от броя на торбичките в багажника, дори не пипнаха. Бяхме двама, носех 6 опаковки омекотител и 2+1 перилни препарата. Вярвам, че никой нормален човек не би сметнал това количество за такова с търговска цел, така че не бихме имали проблем, дори и да ги бяха броили. Доколкото помня, има ограничение в бройката, но основното е това - да е за лично ползване, а не за търговия.

Тук се питам как минават някои, но все едно, в крайна сметка и те са полезни. Надявам се скоро да имам координати.

# 633
Здравейте, някой може ли каже къде се намират тези борси или складове за перилни препарати в ОДрин?

# 634
  • Варна
Mezbaha Değirmen Sk No:4, Talatpaşa Mahallesi, 22100 Edirne Merkez/Edirne, Турция

Те са редица от складове, това е примерен адрес. Виж във вю-то и ще се ориентираш.

# 635
Mezbaha Değirmen Sk No:4, Talatpaşa Mahallesi, 22100 Edirne Merkez/Edirne, Турция

Те са редица от складове, това е примерен адрес. Виж във вю-то и ще се ориентираш.

beljata, много благодаря  bouquet

# 636
  • Варна
Няма защо. Щом върши работа bouquet

# 637
Няма защо. Щом върши работа bouquet

Още нещо да попитам големи складове ли са или малки за на дребно...или може и на едро да се пазари от там...че гледам на мепа по адреса и ми се виждат мънички само 1-2 склада...?

# 638
  • Стара Загора
Нали четете за проверките? Ако накупите в промишлени количества, дали няма да ви ги вземат на границата?
Складовете не са 1-2 и има достатъчно стока, освен ако не сте отишли с тира. Stop

# 639
  • Варна
Колко са на брой не мога да кажа, но определено има възможност да се купят повече бройки. Не са големи по площ складовете. Все пак имайте предвид казаното от Ивчето, както и от други преди нея. Ако купеното видимо е с търговска цел, може да имате проблеми. Всъщност, почти сигурно ще имате.

# 640
  • Varna
И, аз като Беличката,
разочарована от складова покупка /течният препарат и омекотителя, че и от праха Crazy  /. Реших да пробвам и аз веднъж, че все чета за тези велики складове...Ми не повторих.  Купувла съм и купувам от нормалните магазини, пък и промоции бол. Абе и промоция да няма моят любим прах и омекотител, хич не се церемоня и си купувам. Пак е по- качествен от нашите тука, а омекотителят ми ухае чудесно и продължително. А не като оня от склада, който след като изпрах, все едно е нямало такъв препарат в пералнята. Добре, че това което купихме беше по една бройка и не се набълбукахме с повече.

# 641
  • Варна
Аз някак подсъзнателно не се доверих и също купих само един Первол и един омекотител. Както казах, останалите си напазаруваха обилно и бяха учудени от моята пасивност, предвид честите ми посещения в Турция и всичко, което са чували от мен. Още по-учудени бяха, когато непосредствено след това купих прах и омекотител от Кипа. Whistling

# 642
От Бургас ,някой вчера ходи ли ,че снощи на излизане от Турция на Малко Търново един бургаски автобус , направо го опощиха.
Искрено съчувствие, ако някой се познае Tired

# 643
  • Разпиляна във въображението
От Бургас ,някой вчера ходи ли ,че снощи на излизане от Турция на Малко Търново един бургаски автобус , направо го опощиха.
Искрено съчувствие, ако някой се познае Tired

т.е. са иззели стока?

# 644
  • тук-там
Скрит текст:
Здравейте някой знае ли къде са най-ефтините перилни препарати в Одрин в кой склад на борсата и въобще там ли са най-ефтините?
Няма такова правило. Понякога много по-еВтино е да ги купиш от някой от супермаркетите на промоция. Големите магазини имат онлайн брошури за текущите намаления, така че може сама да прецениш кое, къде е на най-изгодна цена.

+1. Ако следиш промоциите на веригите - почти винаги е по-изгодно. Миналата седмица си взех Пантен - шампоани и балсами от по 600 мл за 7.95 лири от Карфур. Навсякъде по "борсите бяха по 11 лири. Феъри за миялна , ариел, вениш - по-евтини бяха по веригите отколкото на борсите.
Да не казвам, че в супера на.... Арслан? - веднага след Одрин - посока БГ,  цените също бяха по-ниски от борсите - но пък там избора е малък.  Изобщо вече не мисля и да ходя  до тях.

За връщането...ах връщането... ooooh! Три часа чакахме да проверят три буса с мургави пътници.  Голямо бибиткане и протест беше - не се впечатлиха митничарите.
толкова ли не можаха да ги дръпнат в страни и да ги обискират. Не, всички ги чакахме чинно.

След толкова старт - стоп, нашата бричка сдаде багажа, акумулатора.  Заедно с нея и още 4 по-така - разбирай новички, че и два джипа. Laughing
Няма никакво инфо. Митничарите дори не знаят номера на най-близката пътна помощ. ooooh! Свечерява се.
Питам поне за авариен агрегат за ток - цъ, кабели поне.....не.  Аптечка за първа помощ - м....не. В Капитан Андреево имало. Joy
Е, един човечец ни даде номера на таксиметров шофьор, който от Свиленград ни докара кабели.
Попросветна ни. Всички "запалихме" с негова помощ. Човекът ни взе пари само за курса, влизал ни в положението. Евала.
Колкото и да не ги искаме Турците на светлинни години са от нас.

Може ли да нямаш елементарни условия на ...граница, където ежедневно преминават стотици автомобили. Преносим акумулатор, лепенки и компресор за гуми....елементарни неща. А, да и поне една походна аптечка, която предполагам даже, е задължителна по някой закон.
Абсолютни мърлячи, за които най-важни са златните 5 лв.  Peace

Последна редакция: нд, 17 апр 2016, 14:17 от Wild_rabbit

Общи условия

Активация на акаунт