Смути, 2-ра тема

• 149 358
  • 683
  •   1
Отговори
# 300
Simple Smile
А аз утре ще си направя "твоята" рецепта.
Към съставките бих добавила малко чиа и счукани какаови зърна.
Само дано не го направя прекалено сладко от банана и фурмите, че принципно не обичам да ми е много сладко.

# 301
Simple Smile
А аз утре ще си направя "твоята" рецепта.
Към съставките бих добавила малко чиа и счукани какаови зърна.
Само дано не го направя прекалено сладко от банана и фурмите, че принципно не обичам да ми е много сладко.

За съжаление не мога ти я дам в пропорции,  но какаови зърна сега се сещам, че имаше. Не беше ударно сладко, добре го бяха балансирали. Страшно вкусно ми беше. При първа възможност пак бих се завъртяла там за още едно да ми направят Simple Smile

# 302
Днешното ми смути може да се нарече и млечно-плодов коктейл Grinning.
Ягоди, кисело мляко, ленено семе.
Добавката от счукани какаови зърна само допълва удоволствието.

# 303
 Simple Smile simpatikonia днес и моето смути беше същото, но с овесени ядки
много вкусно  Heart Eyes

# 304
Мда, но е по-вкусничко, ако му се добави и банан.
Днес една колежка го дегустира и й се стори леко киселичко.
Няма как да не е - с домашно кисело мляко, а и ягодите не са чак толкова сладък плод.

За утре планирам комбинация от портокал, киви, джинджифил и авокадо. Може би ще добавя и замразен спанак. Ще доминира зеленият цвят Peace

# 305
Намерих свежа коприва на пазар до офиса и спретнах смути с манго "Атаулфо", къдрав магданоз, банан, тофу, портокал, лимон и матча.

# 306
Боровинки,прясно мляко и лед.Получи се много добре-не много сладко и много освежаващо.

# 307
Напоследък доста импровизирам с кисело мляко и плодове - ягоди, банан, череши.
Не съм се сетила да ползвам боровинки. Ще се получи уникален цвят Simple Smile

# 308
имам варено цвекло,
предложения с какво да го комбинирам?

# 309
Напоследък доста импровизирам с кисело мляко и плодове - ягоди, банан, череши.
Не съм се сетила да ползвам боровинки. Ще се получи уникален цвят Simple Smile

Цветът наистина е невероятен.

# 310
имам варено цвекло,
предложения с какво да го комбинирам?

Цитрусите доста добре маскират характерния землист вкус и аромат на цвеклото.
Бих добавила и малко джинджифил.
Комбинирала съм цвеклото и с боровинки - по-скоро за запазване на характерния му цвят, отколкото за комбиниране на сходни вкусове.

Винаги досега съм ползвала цвеклото сурово. С варено нямам представа какво ще се получи.

# 311
На червеното цвекло, щом е варено, използвай и водата, Рос.

Освен цитрусите, на него подхождат всякакви други корени, сурови или готвени: моркови, сладък картоф, алабаш, земна ябълка...

За да не получиш грозен цвят на смутито, придържай се към топла или неутрална гама на продуктите, които ползваш. Сред тях са и стръковете целина.

# 312
Не знам как е при вас, но с настъпване на горещините все по-малко имам желание да пия смути сутрин. newsm78

Дори изпитвам някакво странно нежелание да ям по-сладките плодове. През зимата и пролетта сладките плодове ми се харесваха много. Сега тъкмо заради захарите не ми се хапват толкова много череши, пък и другите плодове, които са по-сладички. За съжаление дините все още не са много добри на вкус, но има време да излязат на пазара по-вкусните.

Мисля да заложа на повече чай и  "коктейли" с кис.мляко и малко плод.
Вероятно през летния сезон  организмът предпочита повече сурови продукти в естествения им вид, затова и няма да се  съпротивлявам много на вътрешното си усещане Grinning.

# 313
  • София
По великден се сдобих с блендер и сега ровичкам за рецепти за смути  Wink
У дома засега правим със сезонните плодове, ядки, банан и прясно мляко. Просто друго не ми хрумва. Затова ще се радвам да попрочета тук разни рецепти. А, правих и смес за сладолед. Стана чудесна... с пъпеш и ягоди.

# 314
RosMar ,
Има една детокс комбинация, която я предлагат в спа центровете- значи е наистина полезна: пресен сок от червено цвекло и моркови, смесен с лимон. Но съотношенията отново не мога да ги кажа, те си ги знаят. Аз мога само да кажа, че е беше много вкусно и свежо.

Общи условия

Активация на акаунт