Смути, 2-ра тема

• 147 053
  • 683
  •   1
Отговори
# 495
  • Стара Загора
Аз искам да ви попитам ,какво мислите за ядки в смутито?Нали уж не е добре да се комбинират.Защото синът ми много обича и много често закусва само смути.Слагам авокадо, спанак , ядки,чия, за да е пълноценно(не винаги всичко заедно,де).Но се чудех дали е ок комбинацията, защото плодовете винаги ядем между храненията.В този сезон най-често правя с киви, банан,сок портокал, спанак ,ядки или авокадо и  чия

# 496
Аз слагам и ядки, и семена, и овесени ядки, ако чувствам нужда от нещо по-плътно. По малко, разбира се.

# 497
  • Sofia
И аз слагам ядки и семена - орехи, лешници, чиа, лен, сусам.

# 498
У дома от скоро сме на смутита. Опитваме различни комбинации и тепърва ще откриваме нашите предпочитания.
Имам въпрос относно ядките и семената. Ползваме различни, но първо ги смиламе с друга приставка, това правилно ли е?

# 499
  • Sofia
Аз нищо не смилам предварително. Слагам всичко в блендера заедно с плодовете. Само лененото семе ми е счукано, така го купувам. Естествено чиата не се смила, остава си на зрънца, но на никого не пречи.

# 500
savina_33
благодаря ти за отговора. Да, аз чията я слагам на вече готовото смути, ще си спестя предварителното смилане.
Овесените ядки смилат ли се, ще ползвам от по-едрите?

# 501
  • Sofia
Аз слагам първо овесените ядки, на сухо и врътвам ножа няколко пъти на пулс-режим. Смилат се доста. Е, не стават на брашно, но си се смилат. После добавям останалото.

# 502
Аз слагам първо овесените ядки, на сухо и врътвам ножа няколко пъти на пулс-режим. Смилат се доста. Е, не стават на брашно, но си се смилат. После добавям останалото.
Отново благодаря.

# 503
  • Пловдив
Аз искам да ви попитам ,какво мислите за ядки в смутито?Нали уж не е добре да се комбинират.

Защо да не е добре? За пръв път чувам.

# 504
  • Стара Загора
Защото по принцип плодовете е добре да се ядат самостоятелно,заради това че ферментират бързо .Но и аз мисля, че когато ядките и семената са малко няма проблем.Просто ми стана любопитно .
Благодаря ви  bouquet

# 505
Някои плодове потъмняват по-бързо, защото са с ниско съдържание на антиоксиданти. За да забавите процеса, добавяйте плодове с много вит. С (лимони, портокали, киви).

Аз правя по една грамадна кана смути преди тръгване за работа и го пия за закуска и за обяд. Съхранявам го в метална бутилка на стайна температура. Досега не се е стигало до това смутито ми да ферментира толкова, че да се усеща на вкус или аромат.

Рядко добавям ядки, но семена ползвам често: чия, коноп, лен. Ленът смилам заедно с другите продукти, но го слагам най-на дъното. Смеленият лен трябва да се държи в хладилник или фризер, за да не граняса.

Смути от бяла чия, ябълки Грани Смит, банани, бадемово кисело мляко, сок от пешън фрут. Посипано с настърган кокос и какаови зърна.

Смути от ленено семе, банани, бадемово кисело мляко, домашен кокосов кефир. С киви и веган шоколадови капки.

Смути от ленено семе, ябълки, банани, бадемово кисело мляко, портокалов сок. Поръсено с годжи бери.

# 506
Фея Кръстница, вълшебница си ти! 

Голямо БЛАГОДАРЯ  за идеите ти  bouquet

# 507
Толкова красиво изглеждат, да му е жал на човек да ги консумира Simple Smile

# 508
  • София
Скрит текст:
Някои плодове потъмняват по-бързо, защото са с ниско съдържание на антиоксиданти. За да забавите процеса, добавяйте плодове с много вит. С (лимони, портокали, киви).

Аз правя по една грамадна кана смути преди тръгване за работа и го пия за закуска и за обяд. Съхранявам го в метална бутилка на стайна температура. Досега не се е стигало до това смутито ми да ферментира толкова, че да се усеща на вкус или аромат.

Рядко добавям ядки, но семена ползвам често: чия, коноп, лен. Ленът смилам заедно с другите продукти, но го слагам най-на дъното. Смеленият лен трябва да се държи в хладилник или фризер, за да не граняса.

Смути от бяла чия, ябълки Грани Смит, банани, бадемово кисело мляко, сок от пешън фрут. Посипано с настърган кокос и какаови зърна.

Смути от ленено семе, банани, бадемово кисело мляко, домашен кокосов кефир. С киви и веган шоколадови капки.

Смути от ленено семе, ябълки, банани, бадемово кисело мляко, портокалов сок. Поръсено с годжи бери.

Фея, случвало ми се е да карам само на смути (даже два вида плюс фреш) до обяд, маааааааксимум ранния следобед, след което ми се налага да обядвам нещо друго, все пак. При все, че не тренирам.
Доколкото знам, ти активно спортуваш, как издържаш само на смути до вечерта и/или следобеда?

# 509
  • Sofia
   Стига, де, аз от години сутрин пия само кафе и ям чак към 14-15 ч. за сефте. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт