Смути, 2-ра тема

• 149 297
  • 683
  •   1
Отговори
# 480
Почнах да сипвам смутитата във формички за ескимо и да замразявам за десерт, засега децата го харесват.
И аз! Simple Smile Вчера банан, чиа, кокосово мляко.

Аз в този сезон във всички смутита слагам парченце джинджифил, колкото орех. Че е много полезно против грипа, а иначе не мога да накарам децата да го ядат. Така не го усещат.
Явно много малко слагаш. Моите го усещат.

Здравейте! Сдобих се с този блендер на Tefal. Има ли други в темичката, които ползва такъв? Мислех да купувам друг, доста по-скъп, но мъжа ми ме изненада, още не знам дали ще е приятно. Simple Smile Успокоявам се, че е 1400 W и ми харесва, че каната е от стъкло.. но толкова засега. Ще се опитам да прочета темите..  Hug
Да докладвам след 5-6 пъти употреба, че съм доволна. Пускам на режим смути и е достатъчно, харесва ми много и самоизмиващата функция! Peace И цената беше 179 лв. + подарък белачка на Tefal и така 56 лв. сме на далавера. Simple Smile

# 481
Пресен ананас, домашен соев кефир, тофу, банани. Посипано със свежи ягоди и веган шоколадови капки.

Ласинато (динозавърски) кейл, ленено семе, спанак, фреш от портокал и лимон, банани. Посипано с боровинки и конопено семе.

# 482
Mоето тази сутрин е много зелено - авокадо, краставица, броколи, малко грозде и шепа боровинки.

# 483
  • Sofia
Някой от вас има ли опит в съхраняването на смути за примерно няколко часа? Запазва ли си качествата? Чудя се дали не мога да слагам на децата за училище...  newsm78

# 484
На мен ми се е случвало вечер да направя повече, слагам в хладилника и на сутринта му няма нищо.

# 485
Здравей, аз съм правила на детето ми за училище. Ако има ябълка, тя потъмнява. Моите деца зеленчукови смутита не пият. (Защото те, децата, били "алегрични" към зелените смутита, както казваше моето 6-годишно, когато беше 5-годишно hahaha hahaha hahaha)

Идеята с добавяне на джинджифил е супер. И аз периодично го правя, но само за големите - и моите малки се усещат.

Добавям им обаче червено цвекло. Въпреки, че цапа, ако капне някъде, цветът е трепач! Избиват се кой пръв да станел "вампир". В тези случаи мога да пробутам нещо зеленикаво вътре  hahaha

# 486
  • Sofia
Джинджифила не знам дали не го усещат или го усещат, но не протестират. Те по принцип ядат люто, примерно таратор с много чесън ядат.
Цвеклото сурово ли го слагате?  newsm78 Трябва да пробвам, въпреки че розово не знам дали ще го пият. Веднъж изхвърлих цяла тава бисквитена торта с розов крем, щото била момичешка и нямало да я ядат.  ooooh! Зеленища аз почти във всичко пробутвам, но по 4-5 листенца бейби спанак, повече ги усещат и ми отказват.

# 487
и сурово, и сварено - зависи в какво състояние имаме у дома.
Като сложа малко повече, и става чудесен наситен малинов цвят. Баш за малките ми вампирчета Wink

# 488
  • Sofia
Сутринта направих много добро шоколадово смути (или май към шейк отива) - прясно мляко, 2 банана и 2 с.л. какао. Беше страшно вкусно.
А цвеклото ще го пробвам със сигурност. Много обичам.

# 489
И аз тези с прясно мляко ги броя за шейкове, децата ми обаче ги броят за смутита Wink Мляко с банан им е също сред любимите!

# 490
Здравейте, много хубава тема сте направили, супер рецепти и идеи давате. Да ви предложа нещо сполучливо за моя вкус... ягоди, цвекло и ябълка, цвета е страхотен.
Бих искала да попитам хората от Бг какви зелении си слагате? Живея в малко градче и тук освен магданоз, маруля и спанак друго не се намира. Имате ли идея за други зелении? Благодаря Simple Smile

# 491
  • Пловдив
Вкъщи слагаме карфиол, чушки - зелени, червени, каквито има, целина, на репичките зеленото... 

# 492
  • Sofia
Ягоди и цвекло??? Как ги намираш заедно? В един сезон искам да кажа...  newsm78

# 493
Маце, благодаря за идеите.
Сави, имам от лятото замразени ягоди и малини, в пликчета на дозички колкото за смути.

# 494
  • Плевен
Цвекло и сега има на пазара.За ябълки да не говоря-заринат е пазара с ябълки всякакви.А да не е спам,правя смути всяка сутрин с райска ябълка,банан,киви,спанак и джинджифил.За разредител-фреш от мандарини,портокали и грейпфурт

Общи условия

Активация на акаунт