Домати по корейски
Продукти:
1 кг консервни домати
1 червена чушка
1 люта чушка
2 скилидки чесън
1 с.л. сол
2 с.л. захар
50 мл зехтин или олио
50 мл оцет
Връзка магданоз
Доматите се нарязват на тънки кръгчета.
Чушките и чесънът се смилат с пасатор до течно състояние. Към тях се прибавят подправките, зехтинът и оцетът, както и нарязаният на много ситно магданоз. Разбърква се, докато захарта се разтопи.
(Аз сложих всички съставки в купата на пасатора и смлях всичко наведнъж, без бъркане.)
В стъклен буркан се нарежда един ред домати, полива се с маринатата, пак домати, пак марината, от време на време леко притискате, за да се уплътни, и така, докато се напълни бурканът. Най-отгоре заливате с останалата марината.
Затваряте плътно буркана с капак и го прибирате в хладилника за една нощ. На другия ден е готово за ядене.
Резултатът е пикантни домати, които стават за салата, за предястие, за гарнитура...
Добър апетит!
ПП Казват, че колкото повече време отлежавали, по-вкусни ставали. Не знам обаче колко дълго могат да се съхраняват в хладилник. Някои ги стерилизирали, но се опасявам, че това може да се отрази на вкуса.