Смути, 2-ра тема

• 149 299
  • 683
  •   1
Отговори
# 465
От какво са направени тези спринкълс?

# 466
Купешки са, най-прости. Направени са от захар, оризово брашно, царевично нишесте, растително масло и пр. Ползвам ги рядко, по малко и само за украса.

# 467
Купешки са, най-прости. Направени са от захар, оризово брашно, царевично нишесте, растително масло и пр. Ползвам ги рядко, по малко и само за украса.

За първи път чувам тази думичка Simple Smile от къде се купуват, много са симпатични?

# 468
  • Sofia
   "Sprinkles" = казано по нашенски, пръчици / топченца за поръсване (на десерти и други). Simple Smile Предлагат се под всякаква форма и вид. Фея Кръстница живее зад Океана и предполагам, че там имат доста по-голямо разнообразие на такъв тип глезотийки. Тук, в България, ме съмнява да намериш пръчици точно на Коледна тематика.

# 469
Мислех си дали не може в домашни условия с някаква формичка да се импровизират някакви тематични фигурки. Ама да видим и как точно би могло да се забърка някаква смес за основа. За шаренко ясно, сладкарските бои са за това.

# 470
The Black Cat е обяснила много добре. Заради разликата във формата няма как да нарека спринкълсите "пръчици" или "топчета".

Ленено семе, ласинато кейл, спанак, тофу, сок от лимон и портокал с банан, боровинки и малини

Сладък картоф, банан, тофу, бадемово мляко, тиквени подправки и меласа, поръсено с конопено семе

Смути, което направих под формата на суров веган пудинг от чия, банани и бадемово мляко с веган нутела + декоративни пръчици и топченца.

# 471
Здравейте! Сдобих се с този блендер на Tefal. Има ли други в темичката, които ползва такъв? Мислех да купувам друг, доста по-скъп, но мъжа ми ме изненада, още не знам дали ще е приятно. Simple Smile Успокоявам се, че е 1400 W и ми харесва, че каната е от стъкло.. но толкова засега. Ще се опитам да прочета темите..  Hug

# 472
  • Sofia
Да ви следя.
Някой може ли да обясни каква е разликата между нормален блендер и уред от типа на Нутрибулет? При положение, че блендерът ми успява да докара смутито до напълно гледка консистенция?  newsm78
И да се включа с едно много вкусно смути от вчера: 2 ябълки, 1 банан, 1/2 кофичка кисело мляко, 1 с.л. мед, 1 ч.л. канела, 1 ч.л. ленено семе, 1 ч.л. чия, 1 ч. вода.

Последна редакция: чт, 12 яну 2017, 08:43 от savina_33

# 473
Леле каква супер тема! И досега не съм ви открила?!

У дома имаме нутрибулет, използваме го много интензивно.

Аз обичам зеленолистни смутита с плодове и ядки.

Децата обожават банан + ябълка + канела. Да ви кажа отвреме-навреме слагам и малко прясно мляко - за да стане шейк. Това смути, имахме един период от около месец, им беше закуската.

Дори сега, току-що, се връщаме от магазина, с 1 торба банани и още една с ябълки

Дано успея да прочета Вашите предложения по-назад, защото темата много ми допада!
 Hug Hug Hug

# 474
Да ви следя.
Някой може ли да обясни каква е разликата между нормален блендер и уред от типа на Нутрибулет?
Без да съм много компетентна - за мен разликата е в мощността и обема на каната. Имам най-евтиния смути шейкър, 2 кани по 500 мл, 350 вата. Булета има и ножове за семена, но на мен не ми липсва. За мен удобството е, че не пресипвам и да мия голяма кана, ами направо слагам капачката и бЕгам. Въпрос на предпочитания.

# 475
  • София
Прекрасна тема!  bouquet Ще ви чета с удоволствие!  Peace

# 476
Децата днес си поръчаха смути с ягоди, банани и сок от мандарини. Сложих и парче джинджифил, много добре се получи.

# 477
Почнах да сипвам смутитата във формички за ескимо и да замразявам за десерт, засега децата го харесват.

# 478
  • София
Соковете за смутита, със сокоизтисквачка ли ги правите или на ръка цедите?

# 479
  • Sofia
Аз в този сезон във всички смутита слагам парченце джинджифил, колкото орех. Че е много полезно против грипа, а иначе не мога да накарам децата да го ядат. Така не го усещат.

Общи условия

Активация на акаунт