Смути, 2-ра тема

• 149 307
  • 683
  •   1
Отговори
# 450
  • София

Ще пробвам и с канела, благодаря!  Hug

# 451
  • Пловдив
Мартина, аз не бих сложила мед. Много харесвам вкуса и на банана, и на кивито в смути. А и става достатъчно сладко с тях Simple Smile

# 452
Днес получих доста сполучлива комбинация от банан, цвекло, морков, ябълка, авокадо, селъри, лимонов сок - плътно, приятно сладко и ароматно. Да не пропусна - и с уникално хубав цвят Simple Smile .

Все още не съм намирала добре узряло киви на пазара, но ще почакам. С киви също стават приятни комбинации.

# 453
simpatikonia, аз пък съм приятно изненадана от кивито - от Бг маркета в Пловдив/виждам, че сме градски/ - изглежда недозряло, но е супер вкусно  Simple Smile взех 3 кг.

# 454
  • София
А кивито с какво е добре да се комбинира ?

# 455
Старая се да правя съчетанията на плодовете и зелениите така, че да се получи хубав цвят (в смисъл не нещо кафяво  hahaha).

Когато ползвам цвекло или боровинка слагам по-неутрални зелени съставки - например селъри, което не дава интензивен зелен цвят. Така комбинацията придобива хубав червено-розов цвят.

Кивито го ползвам смело в по-зелените комбинации и със зелении, които имат по-плътен цвят - напр. спанак, магданоз, кейл, маруля. Всъщност с това се изчерпва и арсенала ми от зеленолистни. Други неща на пазара тук няма.

Друг важен въпрос е доколко сладко искам да е смутито ми. Това също го съобразявам.
Ако сложа банан, останалите плодове трябва да са по-неутрални или по-кисели. Не обичам сладко смути. Дори бананът ми идва твърде тежък и понякога го редуцирам до 1/2 от плода.

С киви ми хрумва следната комбинация - киви, ябълка (круша), грозде, магданоз, лимон, малко авокадо. Това съм го пробвала и става супер.

П.П. И аз си взех няколко меки кивита от "Лекси" и утре ще ги вкарам в действие. Последната седмица наблегнах повече на цвеклото, затова от утре преминавам на по-зелена вълна  Grinning.

# 456
В началото на седмицата очаквам да ми пристигне Нутри булета и започвам и аз със смутита. В началото искам да започна с плодови, че тея зелении изобщо не ги ям. Имате ли някакви изпитани рецепти? И можете ли да ми разясните как да използвам чиа семената, директно в блендера ли, накиснати ли? Благодаря предварително.

Последна редакция: нд, 04 дек 2016, 16:47 от maria123

# 457
При вас с първото си смути, се присъединявам.
Имам Нутрибулет и от месец стой, реших  да го пробвам.
Рецептата е напълно импровизирана - ананас, банан, сок от портокал, мандарина, долях със зелен чай плюс малко ванилова есенция за аромат. Получи се идеално, има нужда само от охлаждане, че нямах търпение да ми изстине напълно чая.
Поздрави от мен, ще ви следя и ще споделям с вас резултатите.

# 458
Тази есенция няма място в смутито, ще прощаваш Simple Smile колкото по-малко добавки, толкова по-добре. Чаят също е добре да се приема отделно.
Зелениите една по една могат да се въведат към плодовете. Аз също не съм по зеленото, но с успех приемам кейл, джоджен, целина и краставица.
Чиата директно в блендера слагам.

# 459
  • София
Аз я накисвам чиата час преди това.

# 460
На мен чията ми изглежда красива в съда на накой десерт. За това рядко я слагам в блендер.

# 461
Искам да питам горе-долу колко минути пускате за моркови, цвекло, защото го усещах между зъбите.

Въобще трябва ли да очаквам, че ще стане супер гладко и да не се усеща?

# 462
Кливия, аз блендирам всичко наведнъж за около 2 минути.
Важно е преди това твърдите зеленчуци да са нарязани на по-дребни парчета с размери около 2-3 см най-много. Моят блендер се справя отлично с твърди зеленчуци и цитруси. Много рядко се е случвало да останат единични парченца с големина по 0,5см... - морков, а най-често джинджифил (ако е по-жилав и с по-груби влакна). Смила отлично и семките на гроздето и нара. Усещат се малко като песъчинки, но аз си ги харесвам и така Simple Smile

П.П. Моят блендер ще ходи на ремонт Sad
За щастие е в гаранция (на 25 септември навърши 1 година Simple Smile ).
Появи се някакъв проблем със копчето за включване. Отначало започна да премигва по време на работа, а после се появи проблем с включвенето на по-бавните степени. Дано да го отстранят без проблем. А дотогава ще съм "осъдена" да дъвча плодовете по старомодния начин Simple Smile .

# 463
Аз също нарязвам на дребно сравнително морковите и цвеклото и няма парченца, а само усещане за негладкост-тоест не става например като с ябълка или банан. Явно така ще е  Peace

# 464
Листа от глухарче, магданоз, банани, киви, сок от портокал. Поръсено с нар и спринкълс.

Пробиотично смути (банани, бадемово кисело мляко, домашен соев кефир) със сурово мюсли и спринкълс.

Общи условия

Активация на акаунт