Работа, CV-та, HR-и, съвети - 48-ма тема

• 56 990
  • 760
  •   1
Отговори
# 60
# 61
И какво му е смешното, това е средна заплата за сектора. Е, изхвърлили са се малко в заглавието, но и по ТВ така казаха. Средна първа заплата 3К. А,и става дума за ТУ.
Че има такива и по-високи първи заплати--има. Ма чак пък средни.  Mr. Green

Също казаха,че и завършилите АУБГ взимат три пъти по-високи заплати от завършилите на други места. Склонна съм да се съглася.

# 62
  • Sofia
И какво му е смешното, това е средна заплата за сектора. Е, изхвърлили са се малко в заглавието, но и по ТВ така казаха. Средна първа заплата 3К. А,и става дума за ТУ.
Че има такива и по-високи първи заплати--има. Ма чак пък средни.  Mr. Green

Също казаха,че и завършилите АУБГ взимат три пъти по-високи заплати от завършилите на други места. Склонна съм да се съглася.

С този малък пазар в България завършилите АУБГ работят в същите фирми, както и много хора завършили ТУ, СУ и др. университети и заплатите им няма как да са по-различни от рейнджа на съответната компания. По стечение на обстоятелствата имам познати цял випуск завършили АУБГ и много от тях работят в HP, Experian, Unicredit Bulbank, Telerik.

# 63
Aз съм завършила там, така че знам.  Mr. Green Но определено има голям процент с по-високи заплати.

Сега, друг е въпросът, че търсиха някаква сензация и хич не им се е получило. Но си има класация на университетите, и е хубаво тези, които се насочват тепърва към образование, да проучат после какво ще работят, а не да се лутат.

# 64
  • София
Просто се чудех дали бих могла да имам подобна възможност например в голяма международна компания. (Не че тука има голям избор от такива.)
Аз също търсех тази възможност в последната международна компания, за която работех.  WinkНямаше такъв шанс, затова и напуснах. И не само.
Международна компания само по себе си означава различна часова зона за напасване от БГ страна.
Немското 8-17 е наше 9-18ч., английско часово време 8-17- е наше -10-19ч.

Някой има ли опит с интервюта в PPD? Thinking

# 65

Някой има ли опит с интервюта в PPD? Thinking

Ако не е проблем да кажеш, за каква позиция става въпрос? Имам информация за една конкретна позиция, но не знам дали за всички протича по един и същ начин. Може и на ЛС да ми пишеш.

# 66
Малко за заплатите в HP Глобъл Деливъри например

Мнения от настоящи служители, от 2015, от октомври.
Не знам... да, това са много добри заплати като се има предвид, че както много пъти сме си говорили, София не е България и в провинцията хората се радват и на 600 лв., но чак път 3000 стартова.... Thinking

Е, изхвърлили са се малко в заглавието, но и по ТВ така казаха. Също казаха,че и завършилите АУБГ взимат три пъти по-високи заплати от завършилите на други места. Склонна съм да се съглася.

Е ако се разчита на телевизията да ни каже кое как е... То някои телевизии през годините на няколко пъти влизаха в ролята на търговци, опитвайки се да продават ваксини срещу птичи, свински и нам къв си грип.

Това за АУБГ например не ви ли звучи като като скромна реклама? Щото на мен така ми звучи. Но всеки си знае как ще сформира възгледи все пак.  Peace

И на мен ми е интересно някой да сподели за PPD? Те бяха дето през тяхна платформа кандидатстваш, нали?

# 67
Чак пък реклама. Те първо споменаха и ТУ. Айде те нямат нужда от реклама. Както и да е.

При HP има различни мнения и различни заплати, защото има контрактори, има и директни служители.

# 68
Да, винаги има различни неща. Но тук се процитира статийка, съобщаваща, че това е първата заплата на ИТ специалист. Не, не е първата. За жалост разбира се. Хората ги заслужават.

За средна заплата ще си замълча, че като знам как се смята средна заплата... Аз вземам 1100, началникът ми 2500, а средната заплата по таз чудна логика е 1800. Колко ли години делят човека на 1100 до средната заплата? Ми много. Вероятно 2 петилетки. Joy

Става и с кебапчета - аз изяждам на обяд 1, той - 5. Средно значи аз папкам по 3.  Wink

Последна редакция: ср, 11 ное 2015, 18:51 от Защо ме търсиш?

# 69
Не съм чела статията, но заглавието си е пълно изхвърляне. Първа заплата 3000 лв - това са единични случаи.

Последна редакция: ср, 11 ное 2015, 19:46 от celika

# 70
  • Другата България

И на мен ми е интересно някой да сподели за PPD? Те бяха дето през тяхна платформа кандидатстваш, нали?
newsm78 Я обяснете за индианците. Tired

# 71
Ами ето обяви за работа. Техни
Пробвай. Натисни бутона за кандидатстване. Хвърля те в собствена тяхна платформа
Тая дума наистина е мнооо мУдЬерна, не трябва да я ползвам. Всъщност, Merri_An... сайт. Хвърля те в собствения им сайт. Цъкни тука, попълни там. Доста компании са така. Каргил са другите, които помня.

И като казах Каргил... Много са ми странни тези хора. Както и PPD. Нон стоп се въртят десетки обяви. И за едната, и за другата компания казват, че дават прилични заплати. Е как бе мама му стара с месеци не могат да си намерят хора за амнайсет позиции? Намирисва ми на парлама, за да изглежда, че HR-ите са много натоварени.

# 72
Coca Cola и още други прехвърлят към платформа за регистрация,  имаш предварително регистрация, кандидатстваш без проблем  ooooh!

# 73
Доколкото съм запозната, при PPD са реални обявите. За Каргил мисля също, че е така. Имам приятелка, която започна там работа и казва, че доста се разраства фирмата и затова търсят хора.
А относно въпросната платформа, доста фирми я използват. Има малки, дразнещи недостатъци за търсещите работа, но готиното е, че можеш да кандидатстваш за няколко позиции или да заявиш интерес в някоя област в дадената фирма, като си подаваш документите само веднъж.

# 74
  • Другата България
Ами ето обяви за работа. Техни
Пробвай. Натисни бутона за кандидатстване. Хвърля те в собствена тяхна платформа
Тая дума наистина е мнооо мУдЬерна, не трябва да я ползвам. Всъщност, Merri_An... сайт. Хвърля те в собствения им сайт. Цъкни тука, попълни там. Доста компании са така. Каргил са другите, които помня.

И като казах Каргил... Много са ми странни тези хора. Както и PPD. Нон стоп се въртят десетки обяви. И за едната, и за другата компания казват, че дават прилични заплати. Е как бе мама му стара с месеци не могат да си намерят хора за амнайсет позиции? Намирисва ми на парлама, за да изглежда, че HR-ите са много натоварени.
Ясно. Схванах. Благодаря ти. bouquet

Общи условия

Активация на акаунт