РИМ - XII тема

• 64 801
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
азиа_asia, недей така че заради лошите отзиви в трип-а се отказах от наемането на хотел и взех апартамент... Наистина ли е платено всичко?  newsm78 #Crazy

# 421
  • Milano
Ще си отбележа твоя, благодаря!

На мен не са ми плащали още в Трип-а. Grinning

После ще дам отзиви.

Последна редакция: пт, 05 фев 2016, 22:34 от regina di cuori

# 422
Е, разбира се че могат да се купят мнения, както и лайк във фейсбук -редовно практикувано от комерсиалните страници,какво чудно има.

# 423
 Аз резервирах апартамент през Air bnb. За първи път ми е, но определено ми се стори по-изгодно да наема апартамент, отколкото хостел/хотел в центъра на Рим. Дано да не останем разочаровани.
  Сега ми предстои изготвяне на туристическа програма, пресмятане, вземане на решения да купувам ли карти, или не и така. Ако срещна затруднение, ще пиша пак.  bouquet

# 424
Относно сити таксата, ние резервирахме апартамент от homeaway.co.uk, платихме сумата, която потвърдихме при резервацията, т.е. без да се начислява допълнително такса. Според мен всеки собственик решава сам, дали да таксува допълнително или не. Това е посочено в условията.При хотелите сити таксата варираше като сума, по-ниска или по-висока, доколкото се спомням.
Във връзка с Ватиканските музеи, аз също за миг не съжалявам, че купихме онлайн билети. Опашката беше много дълга, най-вероятно час и половина, а дори и два щеше да се наложи да стоим отпред. Според мен чакането е много по-уморително и натоварващо от обикалянето. Предпочетох да запазя силите си  и настроението за вътре Simple Smile. На входа за приоритетно влизане нямаше никой, а вътре след контролата, чакахме 5 мин. на касата, за да сканират разпечатките на онлайн билетие и да раздадат нови такива. Моите впечатления са за средата на април. Времето беше много топло, и навсякъде има много туристи.

# 425
Никой не отговори на питанката ми за подходящи развлечения в Рим за деца...и си я повтарям.  Peace

# 426
  • Бургас
Никой не отговори на питанката ми за подходящи развлечения в Рим за деца...и си я повтарям.  Peace

Зоологическата градина Simple Smile Вход за възрастни 16 евро, за деца не помня точно .
Имаше някъде в темите и за 4/5 D Кино с тематика свързана с историята на града, но пригодено за деца Simple Smile

# 427
Киното не си струва цената, сравнено с качеството.
Не разбрах децата колко са големи, но Колизеума+ Платино и Форума смятам, че са интересни за всяко дете. Освен това красивите площади в Рим също се харесват.
Синът ми например обожаваше да се връщаме на площад Навона, където можеше с часове да гледа различните мимове и художници+ сладолед, докато ние си пиехме превъзходно еспресо взето пътьом от тук : http://www.santeustachioilcaffe.it/. Изобщото хапването "на крак" през деня /панини, сладолед, кафе , пица/ поседнали на някой от площадите ни беше любимо и на млади и стари, заради красотата и хората наоколо.

# 428
Благодаря ви. Детето е на 8 г. А струва ли си да вземаме скутер/тротинетка?

# 429
  • Вестерос
В центъра почти навсякъде е павета

# 430
  • в града на вечния купон
утре тръгваме и поне вадя карти и маршрути

моля някой да каже къде е фонтана с костенурките
зоологическата беше до Вила Боргезе?

# 431
утре тръгваме и поне вадя карти и маршрути

моля някой да каже къде е фонтана с костенурките
зоологическата беше до Вила Боргезе?
https://www.google.bg/maps/place/%D0%A4%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0% … xc75ff8ef5ff2c346
Да в парка Боргезе е зоологическата.
https://www.google.bg/maps/place/Bioparco+di+Roma/@41.9158138,12 … xe8184ce727ddba2c

Весело изкарване, да не забравиш да си опростиш греховете и после искаме да разказваш тук. Hug

# 432
  • Пловдив
Момичета, ще споделя на бързо и за нашето посещение в Рим 19-23.01.
Бяхме си купили предварително онлайн билети за Теравижън за отиване и връщане. На отиване полетът ни закъсня и хванахме следващия автобус, а на връщане предишния. Можеш да смениш часа на билетите без проблем.
Аудиенцията в сряда се провежда в зала, а не на площада. Сдобиването с покани за нея беше много трудно. Всички гвардейци казваха, че са свършили и че не може да се влезе без покана. Накрая един от патрулиращите полицаи извади от джоба си и ни даде (бяхме с количка и малко дете и сигурно ни съжали  Mr. Green) Ние търсихме непосредствено преди аудиенцията, може би трябваше предишния ден. Накрая като се сдобихме с покани и отидохме да минаваме сикюритито, се оказа, че никой не ни ги потърси  newsm78
Във ватиканските музеи отидохме на следващия ден. Бяхме там към 10ч и нямаше абсолютно никаква опашка, чак решихме, че сме сбъркали входа, излязохме и пак влязохме  Laughing
За Колизеума имаше много народ, ние бяхме с Рома пас и не чакахме, но наистина опашката беше голяма.

# 433
Здравейте, имам малко въпроси и ще бъда благодарна на отзовалите се.
Летище Чампино какво представлява, колко терминала има?
Автобусите на Теравижън къде спират на Чампино и за колко време се стига от автобусната спирка до терминала /ако е един/? Интересувам се от нискотарифните полети.

# 434
ican, сподели повече за аудиенцията в зала, пълно ли беше, как разбрахте в коя зала е, от къде се влиза.На мен лично ми е интересно.Мисля, че папа Франческо въведе това аудиенциите да са на площада, но може би в най-студените месеци се правят на закрито.Може би не е имало много желаещи и за това не са проверявали поканите.Първият път, когато ходих в Рим(2009),аудиенцията беше на закрито и опашката за там беше много дълга и мисля, че когато се запълнят местата спират да пускат, дори и да имаш покана.Аз даже тогава изобщо не знаех, че има такава аудиенция и се чудих за какво е тази другата опашка и в последствие разбрах.
 Не каза само хареса ли ти Рим?
 pon_pon, Чампино е много малко и симпатично летище, на големина нещо като Терминал 1, но доста по-хубаво.На мен лично много ми хареса, има добра организация, всичко става бързо и лесно, има си магазини за сувенири и сладки, за хапване и не на последно място е по-близо до Рим.Автобусите не знам къде точно спират, но предполагам че ще има табели.Точно пред централния вход има паркинг, който не голям и сигурно там някъде.

Общи условия

Активация на акаунт