РИМ - XII тема

• 64 766
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
Няма да е затворена Базиликата, мисля че я затварят само когато аудиенцията в сряда е на площада до около 14 ч. и при много важни събития.
На 23 може да отидете в музеите в първия възможен час май е 10.30 и да разгледате по-набързо, мисля че около 2 ч. ще ви стигнат.Зависи и в колко ч. ви е полетът, не знам дали ще ви стигне времето.

# 511
  • Вестерос
Някъде 40 мин дават бързия маршрут в музеите  до Сикстинската капела. За мен е просто невъзможно обаче за толкова  Peace А защо няма да работят на 22?

# 512
  • Луната
Някъде 40 мин дават бързия маршрут в музеите  до Сикстинската капела. За мен е просто невъзможно обаче за толкова  Peace А защо няма да работят на 22?
Явно е някакъв празник и е затворено. В раб. време е отбелязано това
Музеите отварят в 9 часа - сигурна съм в това, но пък сега видях, че билетите са от 10.30 часа за 23... За 24 има билети от 9. Може да се пробвате на място - отидете към 8.30 часа. Опашката върви бързо.

# 513
  • Варна
Някъде 40 мин дават бързия маршрут в музеите  до Сикстинската капела.

Защо е нужна подобна безмислица.
Да минеш бегом покрай прекрасни произвадения на които можеш да се любуваш с часове?
Защо?Да се хвалиш някому?Сикстинската капела като самоцел?

# 514
За Ватиканските музеи ни бяха необходими около 3часа и половина,  като се има предвид,  че пропуснахме някои неща,  защото се възползвахме от прекия изход от Сикстинската капела към Сейнт Пол.   Да си спестим чакането на още една опашка. Тъй че времето,  което е необходимо за всеки,  е много отнлсително и субективно. 

# 515
  • Вестерос
Някъде 40 мин дават бързия маршрут в музеите  до Сикстинската капела.

Защо е нужна подобна безмислица.
Да минеш бегом покрай прекрасни произвадения на които можеш да се любуваш с часове?
Защо?Да се хвалиш някому?Сикстинската капела като самоцел?

Не мога да кажа защо. Писаха, че искали капелата да видят. Лично аз прекарах 4 часа там. Но е факт, че дават къс маршрут , даже и табели имаше.

Сейнт Пол????

newsm78

Базиликата Свети Павел е много далеч от Св.Петър и музеите

# 516
40минути, ако тичаш нон стоп.. Най-малкото дори да не вгледаш в прекрасните произведения, които те заобикалят, има много хора и трябва да се разминавате и побутвате.. Абсурдно е... Ние обиколихме доста бързо, защото все ме притесняваше опашката пред Св. Петър, но пак си бяха 3 часа, не виждам как би било възможно по-малко време..

За Купола също чакахме доста, но пък си заслужаваше, защото именно там получих най-прекрасното предложение за брак  newsm76 loveuuu

# 517
  • Пловдив
ican, не се обиждай, нямах предвид конкретно теб, но е факт,че много от българите смятат, че пастата и ризотото не са добре сварени, както и е факт, че италианците варят най-добре спагети и ориз, макар и да не виждам връзка с интелигентността.
Може и да сте попаднали на некачествена храна, никой не оспорва това. Peace
Не съм се обидила  Hug Може би постът ми беше по-остър от необходимото. Все пак Рим е уникален град, който всеки би трябвало да види. Ние прекарахме чудесни дни там. Благодаря на всички ви за помощта, която ми оказахте при организацията на нашето пътуване. bouquet Аз изчезвам в лондонската тема, че сега той е на дневен ред, а имам проблем още на етап-шатъл.
Обаче храната в Рим, наистина беше ужасна. Crossing Arms

# 518
  • Milano
Ватиканските музеи са затворени на 22 февруари, защото служителите ще честват заедно с Папата деня на Римската курия, институциите свързани с Ватикана.

Още не е започнал сезона и я няма тази лудница за музеите.

Сикстинската капела е прекрасна, от музеите не съм очарована.

# 519

Сейнт Пол????

newsm78

Базиликата Свети Павел е много далеч от Св.Петър и музеите

Съжалявам за грешката. Имах предвид прекия изход от Сикстинската капела към базиликата Свети Петър. А Сейнт Пол е действително доста далече.... чак в Лондон Simple Smile)), малко преди това четох за катедралата и съм се оплела в изказа.

В тази връзка, след като се спомена базиликата Свети Павел или Папската Базилика Свети Павел извън стените,  препоръчвам при достатъчно време посещение й. Като ориентир намира се на синята линия на метрото B, посока Лаурентина, мисля, че е четвъртата спирка след Колизеума, носи името Сао Паоло. Там се намира и гробът на апостол Павел. Ето тук може да се прочете подробно:
http://sanctusbulgaria.blogspot.com/2012/10/blog-post_390.html

# 520
  • Вестерос
40минути, ако тичаш нон стоп.. Най-малкото дори да не вгледаш в прекрасните произведения, които те заобикалят, има много хора и трябва да се разминавате и побутвате.. Абсурдно е... Ние обиколихме доста бързо, защото все ме притесняваше опашката пред Св. Петър, но пак си бяха 3 часа, не виждам как би било възможно по-малко време..

За Купола също чакахме доста, но пък си заслужаваше, защото именно там получих най-прекрасното предложение за брак  newsm76 loveuuu
Че хубаво! Честито  bouquet

Доколкото помня късия маршрут не инава през всички стаи и музеи Simple Smile За мен е светотатство един вид да си в музеите и да не видиш Рафаеловите стаи  Heart Eyes Аз пък бях много очарована, можеше и цял ден да откарам там.

Има базилика в РИм Свети Павел  и наистина е чудесна:)))

# 521
  • Торонто
Здравейте, някой бил ли е в Рим през втората половина на август?
Издържа ли се на горещините, или не е предпочитан период за посещение на града?
Хотелите като цяло с добри климатици ли са?

Предварително благодаря  bouquet

# 522
Миналото лято бяхме от 24 август за 5 дни и улучихме да не е много топло. Последните дни беше около 32-33 градуса и мога да потвърдя, че в сравнение с Пловдив не се усещаше толкова горещо - може би от постоянния лек бриз. Тази година отново сме там от 26 август и се надявам пак да случим на време.

# 523
Формулирах си конкретни въпроси и моля запознатите да ми отговорят  Blush
1. Искам да се кача на купола на Свети Петър. За целта необходимо ли е да купувам билет за Ватикана? Ако не - каква е процедурата, от къде се влиза, къде се плаща?
2. Искам да видя папата, когато минава на площада /да присъствам на аудиенция или както там се казва/. Трябва ли да купя някакви билети, ако да - откъде, каква цена са? От къде да вляза за площада?

Наскоро някой спомена, че в Рим има музей на восъчните фигури, истина ли е това, защото аз не бях чула подобно нещо?

И накрая, може ли някой да ми препоръча добър /не луксозен/ хотел около Термини?

Предварително благодаря на всички отзовали се  bouquet

# 524
pon_pon,
1.Нареждаш се на опашката за базиликата Свети Петър, минаваш секюрити контрол, като застанеш с лице към входовете на базиликата най в дясно има табела за към купола. Сигурно ще има пак опашка, нареждаш се да си чакаш реда и там вече се заплаща качването на купола.
2.Не си споменала на коя дата ще си в Рим, първо трябва да провериш дали ще има аудиенция и дали ще е на площада.Начините за получаване на покана ги има на първа страница много добре обяснени и в тази тема доста обсъждахме,дори една-две страници по-напред.Площадът е заграден целия по време на аудиенция и влизаш от там където са опашките,винаги има.
3.Не мога да помогна
4.Не мога да препоръчам, защото не харесвам района около Термини и единствения хотел в който съм била там беше много зле.

Общи условия

Активация на акаунт