РИМ - XII тема

• 64 803
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
  • Вестерос
Глупости, билети може и в кеш навсякъде  Rolling Eyes освен в Боркезе (но и за там не съм сигурна)

Никъде не съм си купувала с карта  Peace

# 541
  • в града на вечния купон
Глупости, билети може и в кеш навсякъде  Rolling Eyes освен в Боркезе (но и за там не съм сигурна)

Никъде не съм си купувала с карта  Peace

ти последно кога купува?

аз преди седмица от касата на Колизеума , там табелите бяха още преди касите и кеш не става!
пЪК не виждам каква точно драмата да платиш с карта, все пак плащаш билет за Колизеума, А НЕ  в кварталното кафене.
Безплатни карти със забележителностите и карта на Рим има във всеки хотел, гледате си имената на улиците и къде е хотел, ако не можете да се ориентирате питате.
На мъжа ми телефона като заби и какво , питахме за фгара Термини на къде да тръгнем и се оправихме.

# 542
  • Враца
Ще нощуваме  в източната част на града, точният адрес е Via Giakomo Bresadola

Ето конкретната квартира.
https://www.airbnb.com/rooms/9316885?eluid=1&euid=4c51bd7d-3 … 895f-b572b5d0b1cc

За плащането с карта- имам лични съображения, които не са свързани със страх от злоупотреби.
По-скоро съм чувствителна на тема Биг Брадър- проследяване къде си, с кого си, какво си купил/платил и т.н.
Някои хора си умират да постват снимки от пътувания, и да уведомяват всички къде са били какво са видяли, а  аз съм на другата крайност. Не искам в банковата ми сметка години наред са стоят плащания, свързани с пътувания.
Винаги, когато мога, правя преводите в някой банков клон, кеш, а не от картата си.

# 543

https://www.airbnb.com/rooms/9316885?eluid=1&euid=4c51bd7d-3 … 895f-b572b5d0b1cc

За плащането с карта- имам лични съображения, които не са свързани със страх от злоупотреби.
По-скоро съм чувствителна на тема Биг Брадър- проследяване къде си, с кого си, какво си купил/платил и т.н.
Някои хора си умират да постват снимки от пътувания, и да уведомяват всички къде са били какво са видяли, а  аз съм на другата крайност. Не искам в банковата ми сметка години наред са стоят плащания, свързани с пътувания.
Винаги, когато мога, правя преводите в някой банков клон, кеш, а не от картата си.
ок
Но аз бях миналата седмица и за това предупреждавам.
Според мен са го направили , за да не държат толкова много пари кеш, предвид човеко потока.

# 544
  • Вестерос
Абсурд е това, не сте видели , че може с кеш  Laughing Абсурдно е просто да са приели да се плаща само с карта, това е дискриминация към хората, които нямат карти.

# 545
Абсурд е това, не сте видели , че може с кеш  Laughing Абсурдно е просто да са приели да се плаща само с карта, това е дискриминация към хората, които нямат карти.
много ДОБРЕ СЪМ ВИДЯЛА

Даже изрично питах на касата, въпреки табелите-ПЛАЩА СЕ само с карта.

И аз бях приготвила кеш пари, но

# 546
  • Вестерос
Е ок- след месец ще дам инфо дали е още така...

# 547

Спала съм в 5ти район, но в долната лява част. Хотелчето ни беше на 2 минути от Виа Касалина, безумно малко и надбожествено.. От Термини хващахме трамвай или автобус до спирка Торпинята. много беше удобно, но за тази по-горната част не съм сигурна.. Щом хазяйна Ви е казал номер на автобус или трамвай, просто виж на колко спирки си от Термини, така е най-лесно  Peace

# 548
  • Враца
Тончету,
Благодаря ти за идеята.Опитах да преброя, но са дадени спирките от двете страни и се обърках с бройката  Simple Smile
Успях обаче да забележа, че трамваят се движи само направо, и точно преди нашата спирка прави завой надясно и спира.
Това ще ни бъде ориентир, явно.

Значи казваш, че е хубав квартала?

# 549
Тончету,
Благодаря ти за идеята.Опитах да преброя, но са дадени спирките от двете страни и се обърках с бройката  Simple Smile
Успях обаче да забележа, че трамваят се движи само направо, и точно преди нашата спирка прави завой надясно и спира.
Това ще ни бъде ориентир, явно.

Значи казваш, че е хубав квартала?

Ние избрахме вилата (то не е точно хотелче) по две причини - да няма много туристи или поне да не е като в центъра. И да е някое местенце с дух.. http://www.abbracciamorfeo.it/ Сприятелихме се с хазяйна, поддържаме контакт и вече не бих спала в хотел, поне в Рим  Peace Бяхме със закуска, всеки ден освен нормалните за закуска неща, които предлагат в другите хотели, имахме и нещо типично италианско направено от хазяйна.. Голяма вкусотия всеки път, като нямахме търпение да дойде закуската, за да видим какво ще ни е направил, някакъв малък жест, който обаче много топли.. Реално има само 3 стаи и бяхме общо 7 човека гостите, но е пълен постоянно... Направи ми впечатление че в квартала имаше доста местни, но и масово азиатци.. Изключително вкусна пица, от малко заведение в квартала ядохме по препоръчка на собтсвеника на вилата. На мен много ми допадна квартала и местоположението, въпреки че ако си за първи път в Рим, отдалечеността от центъра може да ти се стори по-скоро минус.. Отнови бих избрала да нощуваме там, стига при следващата визита да има места.. Wink

# 550
Формулирах си конкретни въпроси и моля запознатите да ми отговорят  Blush

Наскоро някой спомена, че в Рим има музей на восъчните фигури, истина ли е това, защото аз не бях чула подобно нещо?

Музеят Гревен се намира близо до пиаца Венеция. Това е на руски, но има карта най-долу:
 http://www.earth-tour.ru/dostoprimechatelnosti/rim/muzey-voskovyh-figur.html

Минавали сме покрай него, но не сме влизали.
П.П. Сега виждам, че тук инфото е доста старо. Билетът е не по-малко от 20-25 Евра, това е сигурно.

# 551
На Пиаца Барберини, видяхме музей на восъчните фигури, който нямаше да го забележим дори, ако нямаше една фигура на Айнщайн, с която ММ искаше да се снима... Така и не влязохме вътре обаче...  Thinking

# 552
  • Milano

Музеят Гревен се намира близо до пиаца Венеция. Това е на руски, но има карта най-долу:
 http://www.earth-tour.ru/dostoprimechatelnosti/rim/muzey-voskovyh-figur.html

Минавали сме покрай него, но не сме влизали.
П.П. Сега виждам, че тук инфото е доста старо. Билетът е не по-малко от 20-25 Евра, това е сигурно.

Гревен е в Париж.

В Рим е Museo delle Cere - 9 евро е входа.
Адреса е сменен, не е вече на  Пиаца дей Санти Апостоли н.67 а на  н.68А

http://www.museodellecere.com/contatti.php

Ето ви едно видео за преценка дали си заслужава:

https://www.youtube.com/watch?v=D5w5ZkpaP9o

Съгласна с Тифани (този път  Laughing) - по закон не може да ти бъде отказано плащане кеш.

Може съответната каса да е била само за плащане с карти (има такива и в суперите).

Нооо те са царе на абсурдите...специално ще погледна след 2 седмици.

Кафето в Макдоналд'с е много хубаво, да, защото е нормално еспрессо.
Даже имат много хубави менюта - Капучино и кроасан 2 евро и те са прясно изпечени.

Отивам да чета другите въпроси назад.

# 553
  • Вестерос
Супер , че има кой да види скоро, че аз след месец както казах, а ще е неприятна изненада, ако се окаже вярно, тъй като също предпочитам в кеш да плащам по екскурзии, а не с картата си

# 554
  • Milano
Тифани, викаш карабиниерите  Laughing, ако ли не си купуваш билетите от касата на Палатино.

Аз им разглеждах добре сайта с всяко едно обяснение, никъде няма споменат този абсурд.

пп. и статии търсих но нищо не намирам, по-скоро обратното - всички се оплакваха, че допреди няколко години в Италия на тези места можеше да се плаща само кеш.

Трън в Очите, не си казала номера на улицата:

http://viaggiacon.atac.roma.it/?service=calcolapercorso&da=s … ezzo=1&tipo=1

пп. май не излиза...кликни Cerca вляво под адресите и ще ти се покаже

Дали разбираш?

Вземаш н.14 в посока Толяти или н.5 (посока Джерани) за 17 спирки и слизаш на Пренестина/Тор де Скиави

Като кликнеш върху всеки един от двата им виждаш часовете.

Ти кога ще ходиш?

Точно в момента се сменят релсите в зона Пренестина и двата трамвая са заменени с автобус н.514.

За wifi утре, че нямам повече време

Последна редакция: сб, 20 фев 2016, 09:57 от regina di cuori

Общи условия

Активация на акаунт