РИМ - XII тема

• 64 792
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
  • в града на вечния купон
Момичета, ще споделя на бързо и за нашето посещение в Рим 19-23.01.
Бяхме си купили предварително онлайн билети за Теравижън за отиване и връщане. На отиване полетът ни закъсня и хванахме следващия автобус, а на връщане предишния. Можеш да смениш часа на билетите без проблем.
Аудиенцията в сряда се провежда в зала, а не на площада. Сдобиването с покани за нея беше много трудно. Всички гвардейци казваха, че са свършили и че не може да се влезе без покана. Накрая един от патрулиращите полицаи извади от джоба си и ни даде (бяхме с количка и малко дете и сигурно ни съжали  Mr. Green) Ние търсихме непосредствено преди аудиенцията, може би трябваше предишния ден. Накрая като се сдобихме с покани и отидохме да минаваме сикюритито, се оказа, че никой не ни ги потърси  newsm78
Във ватиканските музеи отидохме на следващия ден. Бяхме там към 10ч и нямаше абсолютно никаква опашка, чак решихме, че сме сбъркали входа, излязохме и пак влязохме  Laughing
За Колизеума имаше много народ, ние бяхме с Рома пас и не чакахме, но наистина опашката беше голяма.
леле  и аз ли утре  няма да имам шанс Close
От колко  часа е тази аудиенция  и само сряда ли е?

# 436
  • Луната
Аудиенцията е от 10.30 часа и е само в сряда.

# 437
  • София
Здравейте, имам малко въпроси и ще бъда благодарна на отзовалите се.
Летище Чампино какво представлява, колко терминала има?
Автобусите на Теравижън къде спират на Чампино и за колко време се стига от автобусната спирка до терминала /ако е един/? Интересувам се от нискотарифните полети.

pon_pon
Както е казала Lady Vengeance това е едно малко симпатично летище, където всичко е на един хвърлей място.
Автобусите спират тук:

Спираш и влизаш в терминала...

Цялото летище е това:

И да искаш не може да се загубиш...

# 438
Много ви благодаря!
Bled, направо ме разби  bouquet, благодаря!
Понеже съм се ориентирала към полет, който от Рим към София е много ранен /в 07:45 часа/ от Чампино, се чудех, дали е по-добрия вариант да си купя онлайн билети от Теравижън за автобуса им в 4 и нещо, за да стигна на време на летището за полета. Между другото смятам да съм само с ръчен багаж и предполагам, че не е нужно 2 часа по-рано да съм там. Вие как мислите?

# 439
  • София
Много ви благодаря!
Bled, направо ме разби  bouquet, благодаря!
Понеже съм се ориентирала към полет, който от Рим към София е много ранен /в 07:45 часа/ от Чампино, се чудех, дали е по-добрия вариант да си купя онлайн билети от Теравижън за автобуса им в 4 и нещо, за да стигна на време на летището за полета. Между другото смятам да съм само с ръчен багаж и предполагам, че не е нужно 2 часа по-рано да съм там. Вие как мислите?

pon_pon
От Termini нали ?
Трябва да имаш предвид, че те устройват сутрин само две потегляния на автобуса 04:30 и 04:50.
Следващия е в 06:30 ??? Пътуването е 40 минути и пристигане след 7 часа ???
Да, два часа в случая на това летище не ти трябват, но ти нямаш друг вариант, с втория ще си там в 5,30ч. Трябва да имаш сигурност, че ще се качиш на този автобус...
Аз съм нямала никакви проблеми, много често много рано сутрин, към всички летища от гарата.
Особено в такива часове, когато няма никакъв трафик.
Но винаги се застраховам...
Ето още по нагледно къде ще пристигнеш:
MAP
Раздвижи я и ще видиш всичко...

Качването ТУК

Лек път...

# 440
Благодаря!
А как да си гарантирам място в някой от първите два автобуса? Ако купя билетите онлайн ще ми гарантират ли място? Нали трябва там на място да отида и да си взема билета, поне така прочетох. Дават ли изобщо гаранция, че след като съм си платила онлайн билетите и отида на време ще мога да пътувам точно със същия автобус?

# 441
Аудиенцията утре е в 10.00 часа.За покани може да отидете рано сутринта при Бронзовата врата и да пробвате да вземете ако има.Иначе ако в неделя сте още там, папата се показва на един прозорец в 12.ч.

# 442
  • в града на вечния купон
Аудиенцията утре е в 10.00 часа.За покани може да отидете рано сутринта при Бронзовата врата и да пробвате да вземете ако има.Иначе ако в неделя сте още там, папата се показва на един прозорец в 12.ч.
Мерси!
Утре  8.30 сме там и ако не взема покани ще се  пробвам  без.
Нали опашките да влезем  са отделени  от  тези  за музеите?
И къде  ще  е аудиенцията?
Как да разбера?

# 443
  • EU
Благодаря!
А как да си гарантирам място в някой от първите два автобуса? Ако купя билетите онлайн ще ми гарантират ли място? Нали трябва там на място да отида и да си взема билета, поне така прочетох. Дават ли изобщо гаранция, че след като съм си платила онлайн билетите и отида на време ще мога да пътувам точно със същия автобус?
Щом сте си купили билет с час, значи ще имате място. Аз бях само с разпечатан билет от летището, а на Термини трябваше да си взема нещо като талон срещу разпечаткатта около 20 минути по- рано.

# 444
  • Вестерос
За музеите входа не е на площада, а се върви около 5-10 минути до входа

# 445
  • Пловдив
ican, сподели повече за аудиенцията в зала, пълно ли беше, как разбрахте в коя зала е, от къде се влиза.На мен лично ми е интересно.Мисля, че папа Франческо въведе това аудиенциите да са на площада, но може би в най-студените месеци се правят на закрито.Може би не е имало много желаещи и за това не са проверявали поканите.Първият път, когато ходих в Рим(2009),аудиенцията беше на закрито и опашката за там беше много дълга и мисля, че когато се запълнят местата спират да пускат, дори и да имаш покана.Аз даже тогава изобщо не знаех, че има такава аудиенция и се чудих за какво е тази другата опашка и в последствие разбрах.
 Не каза само хареса ли ти Рим?
 pon_pon, Чампино е много малко и симпатично летище, на големина нещо като Терминал 1, но доста по-хубаво.На мен лично много ми хареса, има добра организация, всичко става бързо и лесно, има си магазини за сувенири и сладки, за хапване и не на последно място е по-близо до Рим.Автобусите не знам къде точно спират, но предполагам че ще има табели.Точно пред централния вход има паркинг, който не голям и сигурно там някъде.
Аудиенцията беше започнала в 10.00ч. Ние успяхме да влезем към 10.30, а тя приключи към 10.45. Залата изглеждаше много пълна, но всъщност имаше доста свободни места на последните редове. Като застанеш с лице към базиликата без да си влязла в площада, от лявата му страна има секюрити. Минаваш през него и от там се влиза в сградата, където е аудиенцията. Няма как да се объркаш, защото всички хора вървят на там. Моят съвет е и да нямате покани пак да се наредите на секюритито и да се пробвате да минете, защото на нас никой не ни ги поиска, а ги търсихме половин час. Аз лично без тях нямаше да се сетя да се пробвам, защото като ги питаш може ли без покани, казват, че не може. Малко тип "българска" работа ми се видя, колкото и гвардейци и полицаи да питаш всички ти казват различно нещо.  Mr. Green Даже едни от патрулиращите, казаха да чакаме на площада, че Папата ще излезе там. Добре, че не му се вързах, предвид това, че нямаше пукнат човек на площада ми беше ясно, че не това е правилното място.
Относно това хареса ли ми Рим - със смесени чувства съм  Laughing Възприемам Рим за място, което задължително трябва да бъде посетено, заради историческите си обекти.  Има страшно много какво да се види и вижда всеки път, кагато отидеш, затова спор няма. Не смятам да го изследвам в детайли, затова, това което аз видях на мен ми стига (хареса ми много). Не мисля да инвестирам отново за същата дестинация, при положение, че не съм видяла още толкова други места.
За град, толкова много посещаван от туристи, смятам, че транспорта не е добре уреден. Храната също никак не ми хареса, половината сладолед, който се предлага, не е по различен от този по нашите витрини. Спагетите и пицата също не ми харесаха въобще. Някак не можах да почувствам духа на италианската кухня. Отдавам го на това, че най-вероятно, в туристическата зона храната няма нищо общо с "италианската" и все пак съм разочарована. Наистина хубаво джелато ядохме веднъж, случайно минавайки по малка вътрешна улица.

# 446
  • Вестерос
Джелатото няма нищо общо с нашите, явно не сте яли от хубавите джелатерии, същото и за спагети и пица. А за в магазина за сирена и зехтин-на светлинни години сме от тях  Shocked

# 447
  • Пловдив
Джелатото няма нищо общо с нашите, явно не сте яли от хубавите джелатерии, същото и за спагети и пица. А за в магазина за сирена и зехтин-на светлинни години сме от тях  Shocked
Не споря, че не сме уцелили правилните места за хранене и съм далеч от мисълта, че не съществуват заведения с добра кухня. Факт е обаче, че по туристическите маршрути ядохме само гадна храна и съвсем обикновен сладолед на римска цена. Както споделих, намерихме и истинско джелато, но съвсем случайно. Все пак не искам да си пропилявам половината ден в търсене на свястна храна.

# 448
 Значи точно от там си мислех, че се влиза, защото и при нашето посещение опашката беше на същото място.
 Иначе, всеки си има право на мнение, но си мисля, че просто Рим не ти е харесал достатъчно и за това и храната не ти е харесала. Peace

# 449
  • Вестерос
Сладоледа от Джелатерия ли го вземахте? Не знам какво е римска цена  аз ядах в Трастевере, баш на главния площад 1,50 беше 3 топки.

Иначе аз установих, бяха ми и казали де и съветвам да се пие кафета, да се ядах джелатота и всякакви други вкусотии в страничните малки улички, а не баш пред забележителностите. Примено пих супер еспресо в някаква уличка на път от виа Корсо към ди Треви.

Общи условия

Активация на акаунт