Инхалатор

• 1 135
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте Мами искам да попитам дали някоя от вас е използвала такъв инхалатор и какви са ви мненията.Мерси предварително

# 1
Имаме Лидлски от 2 години. Става.

# 2
Точно с такъв сме. Другото му име е бейбихалер, защото е главно за малки деца, които не може да използват все още директно инхалерите. Инхалерът се слага отдругата страна на маската като пасва много добре. Маската се слага директно на носа и устата на бебето като има добро и неболезнено допиране с кожата. Инхалерът се натиска и впръсква лекарството в тръбата. Детето трябва да диша през маската поне 2-3 минути, може и повече.
Особено наложащо е при случаи, когато не може да се използва небулизатор примерно на разходка, при пътуване и т.н
Има и други марки бейбихалери, общо взето са едни и същи...

# 3
Ние използваме едно, което изглежда по същия начин - нарича се Aerochamber. Доста по-малко е на размери от бейбихалера (и такова имаме, но никога не сме го ползвали) и може би поради тази причина или пък в зависимост от лекарствата не е необходимо да чакаме 2-3 минути, а 10-15 секунди. Използвали сме фликсотид и вентолин почти две години без прекъсване за фликсотида и при нужда за вентолина. През юли спряхме фликсотида и засега удържаме положението.

# 4
Нединка, това е много интересно. Вие откъде го закупихте?

# 5
Нединка, това е много интересно. Вие откъде го закупихте?

От Белгия - ние там живеем. Ето това представлява:

https://www.google.bg/search?q=aerochamber&biw=1366&bih= … ayQIVAbgUCh3X0QzP

Като бебе детето имаше червеното, после минахме на жълтото - разликата е само в размера на маската.

Ако искаш, мога да ти взема да пробваш. Ние се прибираме за Коледа в БГ, от София съм. Последно струваше 37-38 евро, ние сменяхме нашия на всеки 3 месеца, че водата тук е гадна и при миенето се наслагва котлен камък. Мисля обаче, че за България ще издържи много по-дълго.

# 6
Нединка, спечели ме с малкия си компактен размер и бързото инхалиране, благодаря ти много за информацията. Ще ти пиша на лични.  Hug

# 7
Нединка, спечели ме с малкия си компактен размер и бързото инхалиране, благодаря ти много за информацията. Ще ти пиша на лични.  Hug

И аз писах на лични, ама все пак да се допълня - дали не е по-добре да се консултираш първо с вашия лекар? Да не вземе да се окаже, че за вашия случай това не е подходящо. От друга страна, защо пък да не е подходящо? Само за сведение и за да имаш някаква база за сравнение - моето дете е с детска астма на вирусна основа, изразяваща се в непрекъснато кашляне и чести бронхити и бронхиолити. Лечението, което сме правили с уреда, е следното: детето беше на около 10 месеца, когато започнахме по едно впръскване сутрин и едно вечер на Фликсотид 250 и така продължихме до юли тази година без прекъсване всеки ден независимо дали кашля или не, т.е. около две години. Когато детето започнеше да кашля, слагахме по едно или две впръсквания вентолин по два или три пъти дневно - вентолинът се слага първи, след около 15 минути (за да се отворят дробовете) слагаш фликсотида. Така в повечето случаи се разминавахме със свирканията в дробовете - ако се стигнеше до свиркания, вадехме големия инхалатор, но там лекарствата са малко по-други.

Когато използваш аерошамбр (по френски така му викаме  Laughing), детето не трябва да спи, нито да лежи, нито да плаче. Трябва да е спокойно и седнало. При спане дишането е много повърхностно и с толкова кратка инхалация (10-15 секунди) лекарството изобщо не може да стигне докъдето трябва.

Та като знаеп всичко това, прецени дали става за вас. За логистиката, както казах, няма проблеми - ще се разберем.

Общи условия

Активация на акаунт